Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
25 januari 2018

Meer bijstandsaanvragen door ondernemers

Volgens het IMK, Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, is het aantal bijstandsaanvragen door zelfstandige ondernemers in het afgelopen kwartaal toegenomen, ondanks de algehele economische opleving.
Lees verder »   Reageer »
24 januari 2018

'Weet waarop wordt gelet bij zakelijk lenen'

Een financiering voor een bedrijf regelen hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar toch lopen startende ondernemers soms tegen wat problemen aan. Vaak komt dit doordat ze nog niet goed geinformeerd zijn. Dat weet Gabriel Baysoy van ZakelijkGeld.nl.
Lees verder »   Reageer »
18 januari 2018

Problemen met zakelijk geld lenen? Vijf manieren om toch te starten

Wie wil beginnen met ondernemen, heeft geld nodig. Soms is dat geld niet beschikbaar. Daardoor komt de beginnende ondernemer in een kip-ei-verhaal terecht: hij of zij kan niets lenen omdat er een te groot risico bestaat, maar kan ook niet starten omdat de ondernemer niet kan lenen.
Lees verder »   Reageer »
16 januari 2018

Boekhoud-app nauwelijks aangeboden ondanks interesse zzp'er

Slechts veertien procent van de zzp'ers maakt gebruik van een boekhoud-app die bij het boekhoudprogramma wordt aangeboden dat zij gebruiken. Twee procent gebruikt een aparte app om via de smartphone de administratie bij te houden.
Lees verder »   Reageer »
12 januari 2018

Het opbouwen van de perfecte business pitch voor crowdfunding

Nieuwe vormen van kapitaalwerving zoals crowdfunding winnen terrein. Met de verschuiving van fysiek naar online, neemt het belang van een goede business pitch toe. Ondernemers zullen in één keer potentiële investeerders moeten overtuigen van het product.
Lees verder »   Reageer »
4 januari 2018

Crowdfunding groeit: de vijf belangrijkste trends

De markt van financieringen via crowdfunding (leningen en aandelen) groeide in 2017 wederom hard. Uit cijfers Crowdfundmarkt blijkt een toename van 36 procent tot 182,5 miljoen euro. De AFM geregistreerde crowdfundingplatformen publiceerden met elkaar 1470 Nederlandse projecten.
Lees verder »   Reageer »
27 december 2017

Alles wat u moet weten over een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Zo vanaf begin december worden we ieder jaar weer helemaal overstelpt met berichten rondom de zorgverzekeringen voor het komende jaar. Gaat u ook privé weer verzekering vergelijken om te zien of de basispolis of aanvullende verzekeringen mogelijk goedkoper of met betere voorwaarden afgesloten kunnen worden?
Lees verder »   Reageer »
21 december 2017

89 procent zzp’ers krijgt geen kerstpakket

89 procent van de zzp’ers krijgt geen kerstpakket. Dit blijkt uit onderzoek* dat is uitgevoerd door GfK in opdracht van BrightPensioen.
Lees verder »   1 reactie »
14 december 2017

Driekwart van de vrouwelijke zzp’ers weet niet wat fiscale jaarruimte is

Bijna driekwart (74 procent) van de vrouwelijke zzp’ers weet niet wat fiscale jaarruimte is. Ze scoren daarmee slechter dan de mannelijke zzp’ers waarvan overigens nog steeds het grootste deel (57 procent) niet weet wat fiscale jaarruimte is.
Lees verder »   Reageer »
13 december 2017

Vijf tips voor het afsluiten van uw boekhouding 2017

Het einde van het jaar 2017 is al bijna in zicht. Hét moment om de boekhouding klaar te maken voor het afsluiten van boekjaar 2017. Maar hoe doet u dat? Welke maatregelen moet u als ondernemer nemen om de boekhouding correct af te sluiten en het nieuwe jaar zonder zorgen te beginnen?
Lees verder »   2 reacties »
8 december 2017

Voorkom problemen met betaling facturen: zit er bovenop!

De economie draait weer op volle toeren. En dat houdt nog wel even aan, zo stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ondernemers zijn druk met nieuwe orders. Maar hoe zit het met de betaling van die orders? Weet u wel zeker dat u uw geld krijgt?
Lees verder »   Reageer »
8 december 2017

Nog veel misverstanden over het openen van een zakelijke rekening

Bij zelfstandig ondernemers bestaan nog veel misverstanden over het openen van een zakelijke rekening. Zo weten zij bijvoorbeeld niet of een zakelijke rekening verplicht is bij het openen van een eenmanszaak. Dat zegt Dirk van Weert van ZakelijkeRekening.nl.
Lees verder »   Reageer »
30 november 2017

Zzp'er schat belastingvoordeel fiscale jaarruimte te laag in

Bijna alle zzp’ers (91 procent) schatten het belastingvoordeel van het gebruik van de fiscale jaarruimte te laag in. Dit blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door GfK in opdracht van BrightPensioen en Allianz.
Lees verder »   Reageer »
23 november 2017

Zzp'er vindt combinatie prijs/kwaliteit belangrijkste bij zorgverzekering

De premies van de Nederlandse zorgverzekeraars zijn bekend gemaakt: de meeste verzekeraars verhogen hun premies. De premie blijkt erg belangrijk te zijn voor ondernemers, blijkt uit onderzoek.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 50
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken