Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
19 maart 2018

Ondernemers vaak niet op de hoogte van alle aftrekposten

Het jaar 2017 zit er alweer enkele maanden op en daarom is het de hoogste tijd om de aangifte inkomstenbelasting weer in te dienen. Dit kan vanaf 1 maart tot 1 mei. Ondernemers die in maart hun aangifte indienen krijgen vóór 1 juli bericht van de Belastingdienst.
Lees verder »   Reageer »
12 maart 2018

Visueel exploot leidt tot 34 procent minder dwangmaatregelen

Een korte, visuele bijlage bij een exploot met daarin alleen de hoofdzaken leidt tot maar liefst 34 procent minder dwangmaatregelen voor debiteuren. Een vriendelijke toon zorgt eveneens voor betere resultaten. Met het ontlopen van dwangmaatregelen voorkomen debiteuren hoge extra kosten.
Lees verder »   1 reactie »
8 maart 2018

Tips om als ZZP'er een pensioen op te bouwen

Het leven van een ZZP’er ziet er op vele fronten anders uit dan dat van iemand die in loondienst werkt. U hebt meer vrijheid als het gaat om het bepalen van uw werkuren, en kunt zelf uw tarieven bepalen. Nog iets dat anders is, is het pensioen.
Lees verder »   Reageer »
6 maart 2018

Rittenregistratie-apps: wat zijn de voor- en nadelen?

Bent u ondernemer? En heeft u een auto van de zaak? Dan is het belangrijk dat u een goede rittenregistratie hebt. Als u de gereden kilometers goed bijhoudt, heeft u een duidelijk inzicht voor uzelf. Daarnaast kunt u in aanmerking komen voor belastingvoordelen.
Lees verder »   Reageer »
5 maart 2018

Ondernemer wil belastingaangifte voor 1 april invullen

Vanaf heden tot 1 mei kunnen ondernemers weer belastingaangifte doen voor de inkomstenbelasting. De ca. 400.000 ondernemers en ZZP’ers die hun aangifte zelf invullen, stellen dit niet uit.
Lees verder »   Reageer »
21 februari 2018

Nederlander bereid alle financiële gegevens te delen

84 procent van de Nederlanders is bereid al zijn (digitale) financiële gegevens te delen wanneer dit leidt tot een betere en efficiëntere dienstverlening rondom hypotheekadvies en -aanvraag. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Omniplan onder 1.035 werkende Nederlanders.
Lees verder »   Reageer »
19 februari 2018

Nederlandse aandelenfondsen scoren slecht op klimaatimpact

Slechts een derde van de Nederlandse aandelenfondsen scoort goed op het vlak van klimaatimpact. Daarmee doet Nederland het slechter dan vier andere Europese landen. Dat blijkt uit een analyse van Climetrics.
Lees verder »   Reageer »
7 februari 2018

Mannen van middelbare leeftijd investeren via crowdfunding

Onderzoek van Crowdfundmarkt wijst uit dat investeerders in crowdfunding voornamelijk mannen zijn van middelbare leeftijd.
Lees verder »   Reageer »
6 februari 2018

Incasso-gemak wereldwijd: Nederland in top vijf

Een onbetaalde rekening in Saoedi-Arabië? Het incasseren hiervan is voor internationale bedrijven bijna drie keer zo ingewikkeld als in Nederland. Ons land staat wereldwijd dan ook in de top vijf van landen waar incassoprocedures het minst ingewikkeld zijn.
Lees verder »   Reageer »
1 februari 2018

Alle ins en outs van een zakelijke lening

Succesvolle ondernemers zijn die mensen die kansen zien om hun bedrijf te laten groeien, en deze kansen ook aangrijpen. In veel gevallen is het nodig om te investeren om uw onderneming te laten groeien, bijvoorbeeld in roerende of onroerende zaken.
Lees verder »   Reageer »
25 januari 2018

Meer bijstandsaanvragen door ondernemers

Volgens het IMK, Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, is het aantal bijstandsaanvragen door zelfstandige ondernemers in het afgelopen kwartaal toegenomen, ondanks de algehele economische opleving.
Lees verder »   Reageer »
24 januari 2018

'Weet waarop wordt gelet bij zakelijk lenen'

Een financiering voor een bedrijf regelen hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar toch lopen startende ondernemers soms tegen wat problemen aan. Vaak komt dit doordat ze nog niet goed geinformeerd zijn. Dat weet Gabriel Baysoy van ZakelijkGeld.nl.
Lees verder »   Reageer »
18 januari 2018

Problemen met zakelijk geld lenen? Vijf manieren om toch te starten

Wie wil beginnen met ondernemen, heeft geld nodig. Soms is dat geld niet beschikbaar. Daardoor komt de beginnende ondernemer in een kip-ei-verhaal terecht: hij of zij kan niets lenen omdat er een te groot risico bestaat, maar kan ook niet starten omdat de ondernemer niet kan lenen.
Lees verder »   Reageer »
16 januari 2018

Boekhoud-app nauwelijks aangeboden ondanks interesse zzp'er

Slechts veertien procent van de zzp'ers maakt gebruik van een boekhoud-app die bij het boekhoudprogramma wordt aangeboden dat zij gebruiken. Twee procent gebruikt een aparte app om via de smartphone de administratie bij te houden.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 49
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs