Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
15 november 2017

Grote bedrijven betalen MKB steeds sneller

Grote bedrijven betalen facturen afkomstig van het MKB steeds sneller. Momenteel wordt een gemiddelde factuur van kleine bedrijven gericht aan grote bedrijven na 41,5 dagen voldaan. Dat blijkt uit de nieuwste Barometer Betaalgedrag van Graydon.
Lees verder »   1 reactie »
13 november 2017

Vier fiscale tips voor horecaondernemers

Als ondernemer in de horecabranche – eigenlijk geldt dit voor iedere branche natuurlijk – betaalt u het liefst zo weinig mogelijk belasting. Uiteraard zijn er algemene tips die kunnen helpen bijvoorbeeld de winstbelasting zo laag mogelijk te houden.
Lees verder »   1 reactie »
10 november 2017

Veilig investeren? Het kan met deze achttien tips

Investeren, aandelen kopen en beleggen, u kunt er vandaag de dag niet meer omheen. Juist nu de rentes op spaarrekeningen verder en verder zakken zijn de alternatieven om meer uit uw spaargeld te halen populairder dan ooit.
Lees verder »   Reageer »
9 november 2017

Voorwaarden brandverzekering bedrijven veranderen in 2018

Per 1 januari gaan de voorwaarden voor brandverzekeringen voor bedrijven van veel verzekeraars veranderen. Er zullen strengere eisen worden gesteld. Voorheen werd vooral gekeken naar de brandveiligheid van de elektrische installaties.
Lees verder »   Reageer »
6 november 2017

Bespaar kostbare tijd op uw financiële administratie

Als gedreven ondernemer wilt u bezig zijn met uw vak en niet met de randzaken van het ondernemen. Door slim gebruik te maken van de moderne technieken in de vorm van cloud software, is het mogelijk de tijd die u in de administratie steekt in te korten.
Lees verder »   Reageer »
31 oktober 2017

‘Compenseer de btw-pijn door gerichte maatregelen in de regio’

Het nieuwe regeerakkoord zorgt dat burgers en ondernemers er stevig op vooruit gaan door lastenverlichting. Tegelijkertijd gaan sommige ondernemers naar verwachting wel pijnlijke effecten ondervinden van de btw-verhoging naar negen procent.
Lees verder »   2 reacties »
27 oktober 2017

Tips voor een succesvolle crowdfunding campagne

Crowdfunding is booming. Bij crowdfunding vinden financier en ondernemer elkaar op een online platform, waarbij het gaat om sociaal lenen of investeren. Crowdfunding kent veel succesverhalen, maar hoe zorgt men ervoor dat een crowdfunding campagne succesvol wordt?
Lees verder »   Reageer »
24 oktober 2017

Eén op de drie zzp’ers heeft geen voorziening bij overlijden

28 procent van de zzp’ers heeft niets geregeld bij zijn of haar overlijden. Van de zzp’ers die wel iets hebben geregeld, heeft een grote meerderheid dat gedaan middels een overlijdensrisicoverzekering (ORV). 
Lees verder »   Reageer »
23 oktober 2017

Minder aanmeldingen voor oversluitleningen in 2017

Minder mensen sluiten dit jaar leningen over. Het aantal aanvragen voor oversluitleningen is dit jaar met 7,7 procent gedaald. Het gemiddelde leenbedrag voor het samenvoegen van bestaande leningen is met ruim tien procent gedaald.
Lees verder »   Reageer »
3 oktober 2017

Opdrachtgever kan uurtarief zzp’er beïnvloeden

De lengte en inhoud van de opdracht en of de opdrachtgever goed is voor zijn of haar portfolio zijn de belangrijkste redenen voor zzp’ers om een lager tarief te hanteren. De opdrachtgever kan daardoor invloed uitoefenen op het uurtarief van de zzp’er.
Lees verder »   Reageer »
2 oktober 2017

Tips voor het verkrijgen van financiering in de farmaceutische sector

Voor startende farmaceutische bedrijven is het verkrijgen van financiering niet altijd makkelijk. In deze sector kan het zijn dat de complexiteit van de bedrijfstak of de Nederlandse regelgeving in de weg zit bij de zoektocht naar investeerders.
Lees verder »   Reageer »
27 september 2017

VEH: stop de stoeptax op verbouwingscontainer

Vereniging Eigen Huis wil dat er een einde komt aan de stoeptax, de gemeentebelasting op tijdelijke containers en wc-units die op de straat of stoep staan tijdens de verbouwing van een huis. In veel gemeenten moeten inwoners hiervoor honderden euro’s betalen.
Lees verder »   Reageer »
26 september 2017

Nederlander leent vaker voor nieuwe auto

Het aantal aanvragen voor autoleningen is fors gestegen in 2017. Nederlanders lenen dit jaar 32 procent vaker voor de financiering van een auto. Het gemiddelde leenbedrag is echter met 337 euro gedaald naar 9.154 euro. Dit blijkt uit het jaarlijks terugkerende Autolening Onderzoek van Geldshop.
Lees verder »   Reageer »
13 september 2017

50 grote bedrijven die MKB sneller betalen

Vopak, MN, Nedflex, Zicht adviseurs en MKB-Nederland hebben zich aangesloten bij Betaalme.nu. Daarmee bereikt het initiatief een mijlpaal van 50 grote organisaties die kortere betalingstermijnen hanteren voor hun leveranciers uit het MKB.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 48
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 186.61 -0.43 %
Stijgers Dalers
Nedap 41.27  5.1 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Altice 8.1  -12.1 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Air france - 10.98  -4 %
Meer beurs