Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
16 januari 2018

Boekhoud-app nauwelijks aangeboden ondanks interesse zzp'er

Slechts veertien procent van de zzp'ers maakt gebruik van een boekhoud-app die bij het boekhoudprogramma wordt aangeboden dat zij gebruiken. Twee procent gebruikt een aparte app om via de smartphone de administratie bij te houden.
Lees verder »   Reageer »
12 januari 2018

Het opbouwen van de perfecte business pitch voor crowdfunding

Nieuwe vormen van kapitaalwerving zoals crowdfunding winnen terrein. Met de verschuiving van fysiek naar online, neemt het belang van een goede business pitch toe. Ondernemers zullen in één keer potentiële investeerders moeten overtuigen van het product.
Lees verder »   Reageer »
4 januari 2018

Crowdfunding groeit: de vijf belangrijkste trends

De markt van financieringen via crowdfunding (leningen en aandelen) groeide in 2017 wederom hard. Uit cijfers Crowdfundmarkt blijkt een toename van 36 procent tot 182,5 miljoen euro. De AFM geregistreerde crowdfundingplatformen publiceerden met elkaar 1470 Nederlandse projecten.
Lees verder »   Reageer »
27 december 2017

Alles wat u moet weten over een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Zo vanaf begin december worden we ieder jaar weer helemaal overstelpt met berichten rondom de zorgverzekeringen voor het komende jaar. Gaat u ook privé weer verzekering vergelijken om te zien of de basispolis of aanvullende verzekeringen mogelijk goedkoper of met betere voorwaarden afgesloten kunnen worden?
Lees verder »   Reageer »
21 december 2017

89 procent zzp’ers krijgt geen kerstpakket

89 procent van de zzp’ers krijgt geen kerstpakket. Dit blijkt uit onderzoek* dat is uitgevoerd door GfK in opdracht van BrightPensioen.
Lees verder »   1 reactie »
14 december 2017

Driekwart van de vrouwelijke zzp’ers weet niet wat fiscale jaarruimte is

Bijna driekwart (74 procent) van de vrouwelijke zzp’ers weet niet wat fiscale jaarruimte is. Ze scoren daarmee slechter dan de mannelijke zzp’ers waarvan overigens nog steeds het grootste deel (57 procent) niet weet wat fiscale jaarruimte is.
Lees verder »   Reageer »
13 december 2017

Vijf tips voor het afsluiten van uw boekhouding 2017

Het einde van het jaar 2017 is al bijna in zicht. Hét moment om de boekhouding klaar te maken voor het afsluiten van boekjaar 2017. Maar hoe doet u dat? Welke maatregelen moet u als ondernemer nemen om de boekhouding correct af te sluiten en het nieuwe jaar zonder zorgen te beginnen?
Lees verder »   2 reacties »
8 december 2017

Voorkom problemen met betaling facturen: zit er bovenop!

De economie draait weer op volle toeren. En dat houdt nog wel even aan, zo stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ondernemers zijn druk met nieuwe orders. Maar hoe zit het met de betaling van die orders? Weet u wel zeker dat u uw geld krijgt?
Lees verder »   Reageer »
8 december 2017

Nog veel misverstanden over het openen van een zakelijke rekening

Bij zelfstandig ondernemers bestaan nog veel misverstanden over het openen van een zakelijke rekening. Zo weten zij bijvoorbeeld niet of een zakelijke rekening verplicht is bij het openen van een eenmanszaak. Dat zegt Dirk van Weert van ZakelijkeRekening.nl.
Lees verder »   Reageer »
30 november 2017

Zzp'er schat belastingvoordeel fiscale jaarruimte te laag in

Bijna alle zzp’ers (91 procent) schatten het belastingvoordeel van het gebruik van de fiscale jaarruimte te laag in. Dit blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door GfK in opdracht van BrightPensioen en Allianz.
Lees verder »   Reageer »
23 november 2017

Zzp'er vindt combinatie prijs/kwaliteit belangrijkste bij zorgverzekering

De premies van de Nederlandse zorgverzekeraars zijn bekend gemaakt: de meeste verzekeraars verhogen hun premies. De premie blijkt erg belangrijk te zijn voor ondernemers, blijkt uit onderzoek.
Lees verder »   Reageer »
15 november 2017

Grote bedrijven betalen MKB steeds sneller

Grote bedrijven betalen facturen afkomstig van het MKB steeds sneller. Momenteel wordt een gemiddelde factuur van kleine bedrijven gericht aan grote bedrijven na 41,5 dagen voldaan. Dat blijkt uit de nieuwste Barometer Betaalgedrag van Graydon.
Lees verder »   1 reactie »
13 november 2017

Vier fiscale tips voor horecaondernemers

Als ondernemer in de horecabranche – eigenlijk geldt dit voor iedere branche natuurlijk – betaalt u het liefst zo weinig mogelijk belasting. Uiteraard zijn er algemene tips die kunnen helpen bijvoorbeeld de winstbelasting zo laag mogelijk te houden.
Lees verder »   1 reactie »
10 november 2017

Veilig investeren? Het kan met deze achttien tips

Investeren, aandelen kopen en beleggen, u kunt er vandaag de dag niet meer omheen. Juist nu de rentes op spaarrekeningen verder en verder zakken zijn de alternatieven om meer uit uw spaargeld te halen populairder dan ooit.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 49
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs