Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
19 februari 2018

Nederlandse aandelenfondsen scoren slecht op klimaatimpact

Slechts een derde van de Nederlandse aandelenfondsen scoort goed op het vlak van klimaatimpact. Daarmee doet Nederland het slechter dan vier andere Europese landen. Dat blijkt uit een analyse van Climetrics.
Lees verder »   Reageer »
7 februari 2018

Mannen van middelbare leeftijd investeren via crowdfunding

Onderzoek van Crowdfundmarkt wijst uit dat investeerders in crowdfunding voornamelijk mannen zijn van middelbare leeftijd.
Lees verder »   Reageer »
6 februari 2018

Incasso-gemak wereldwijd: Nederland in top vijf

Een onbetaalde rekening in Saoedi-Arabië? Het incasseren hiervan is voor internationale bedrijven bijna drie keer zo ingewikkeld als in Nederland. Ons land staat wereldwijd dan ook in de top vijf van landen waar incassoprocedures het minst ingewikkeld zijn.
Lees verder »   Reageer »
1 februari 2018

Alle ins en outs van een zakelijke lening

Succesvolle ondernemers zijn die mensen die kansen zien om hun bedrijf te laten groeien, en deze kansen ook aangrijpen. In veel gevallen is het nodig om te investeren om uw onderneming te laten groeien, bijvoorbeeld in roerende of onroerende zaken.
Lees verder »   Reageer »
25 januari 2018

Meer bijstandsaanvragen door ondernemers

Volgens het IMK, Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, is het aantal bijstandsaanvragen door zelfstandige ondernemers in het afgelopen kwartaal toegenomen, ondanks de algehele economische opleving.
Lees verder »   Reageer »
24 januari 2018

'Weet waarop wordt gelet bij zakelijk lenen'

Een financiering voor een bedrijf regelen hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar toch lopen startende ondernemers soms tegen wat problemen aan. Vaak komt dit doordat ze nog niet goed geinformeerd zijn. Dat weet Gabriel Baysoy van ZakelijkGeld.nl.
Lees verder »   Reageer »
18 januari 2018

Problemen met zakelijk geld lenen? Vijf manieren om toch te starten

Wie wil beginnen met ondernemen, heeft geld nodig. Soms is dat geld niet beschikbaar. Daardoor komt de beginnende ondernemer in een kip-ei-verhaal terecht: hij of zij kan niets lenen omdat er een te groot risico bestaat, maar kan ook niet starten omdat de ondernemer niet kan lenen.
Lees verder »   Reageer »
16 januari 2018

Boekhoud-app nauwelijks aangeboden ondanks interesse zzp'er

Slechts veertien procent van de zzp'ers maakt gebruik van een boekhoud-app die bij het boekhoudprogramma wordt aangeboden dat zij gebruiken. Twee procent gebruikt een aparte app om via de smartphone de administratie bij te houden.
Lees verder »   Reageer »
12 januari 2018

Het opbouwen van de perfecte business pitch voor crowdfunding

Nieuwe vormen van kapitaalwerving zoals crowdfunding winnen terrein. Met de verschuiving van fysiek naar online, neemt het belang van een goede business pitch toe. Ondernemers zullen in één keer potentiële investeerders moeten overtuigen van het product.
Lees verder »   Reageer »
4 januari 2018

Crowdfunding groeit: de vijf belangrijkste trends

De markt van financieringen via crowdfunding (leningen en aandelen) groeide in 2017 wederom hard. Uit cijfers Crowdfundmarkt blijkt een toename van 36 procent tot 182,5 miljoen euro. De AFM geregistreerde crowdfundingplatformen publiceerden met elkaar 1470 Nederlandse projecten.
Lees verder »   Reageer »
27 december 2017

Alles wat u moet weten over een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Zo vanaf begin december worden we ieder jaar weer helemaal overstelpt met berichten rondom de zorgverzekeringen voor het komende jaar. Gaat u ook privé weer verzekering vergelijken om te zien of de basispolis of aanvullende verzekeringen mogelijk goedkoper of met betere voorwaarden afgesloten kunnen worden?
Lees verder »   Reageer »
21 december 2017

89 procent zzp’ers krijgt geen kerstpakket

89 procent van de zzp’ers krijgt geen kerstpakket. Dit blijkt uit onderzoek* dat is uitgevoerd door GfK in opdracht van BrightPensioen.
Lees verder »   1 reactie »
14 december 2017

Driekwart van de vrouwelijke zzp’ers weet niet wat fiscale jaarruimte is

Bijna driekwart (74 procent) van de vrouwelijke zzp’ers weet niet wat fiscale jaarruimte is. Ze scoren daarmee slechter dan de mannelijke zzp’ers waarvan overigens nog steeds het grootste deel (57 procent) niet weet wat fiscale jaarruimte is.
Lees verder »   Reageer »
13 december 2017

Vijf tips voor het afsluiten van uw boekhouding 2017

Het einde van het jaar 2017 is al bijna in zicht. Hét moment om de boekhouding klaar te maken voor het afsluiten van boekjaar 2017. Maar hoe doet u dat? Welke maatregelen moet u als ondernemer nemen om de boekhouding correct af te sluiten en het nieuwe jaar zonder zorgen te beginnen?
Lees verder »   2 reacties »
1  2  3  4  5   ... 49
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs