Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
26 mei 2017

Helft MKB'ers geconfronteerd met langere betaaltermijnen

De aantrekkende economie lijkt in het bedrijfsleven vooralsnog niet te leiden tot een verbetering van het betaalgedrag aan leveranciers uit het MKB.
Lees verder »   Reageer »
26 mei 2017

Werkspullen of lading gestolen uit uw bestelauto: verzekerd of niet?

U kunt uw bestelauto verzekeren tegen diefstal, maar hoe zit het als niet de auto wordt gestolen, maar de spullen uit de auto? Waar kunt u de schade claimen? En heeft u recht op een schade-uitkering?
Lees verder »   Reageer »
15 mei 2017

Ondernemers: pensioen komt wel goed als ik bedrijf verkoop

Vier op de tien ondernemers en directeuren liggen weleens wakker van hoe het pensioen voor henzelf of hun werknemers is geregeld.
Lees verder »   Reageer »
1 mei 2017

Één op de drie ondernemers niet bewust van afschaffing pensioen in eigen beheer

Per 1 april van dit jaar is het pensioen in eigen beheer afgeschaft; uiterlijk 30 juni moeten directeur-grootaandeelhouders een beslissing hebben genomen over de bestemming van het opgebouwde pensioenvermogen.
Lees verder »   Reageer »
1 mei 2017

Toenemend aantal zzp'ers vraagt bijstand aan

Volgens het IMK, Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, is het aantal bijstandsaanvragen door zelfstandige ondernemers onverwacht met twaalf procent toegenomen in het eerste kwartaal.
Lees verder »   Reageer »
28 april 2017

Steeds meer zzp’ers maken zich zorgen over pensioen

Steeds meer zzp’ers maken zich zorgen over hun pensioenvoorziening. Hoewel een grote meerderheid van de gevestigde zzp’ers overtuigd is van het belang van een goede oude dag heeft slechts 50 procent hun pensioen goed geregeld.
Lees verder »   Reageer »
10 april 2017

Zeven tips bij het vinden van alternatieve financieringsbronnen

Wat doet een ondernemer die op zoek is naar financiering voor zijn onderneming? Vóór de kredietcrisis was die vraag snel beantwoord: deze ondernemer gaat naar zijn bank, legt zijn financieringsaanvraag voor en ontvangt al dan niet de financiële middelen die hij zocht.
Lees verder »   Reageer »
7 april 2017

Een nieuwe winterjas voor het personeel, aftrekbaar?

Als het nog koud buiten is, kan het zijn dat bedrijven hun personeel graag warm kleden. Een winterjas cadeau geven is een mooi gebaar richting de medewerkers en bovendien handig voor promotionele doeleinden. Maar zijn deze kosten aftrekbaar bij de Belastingdienst?
Lees verder »   Reageer »
6 april 2017

Crowdfundmarkt groeit 22 procent

De markt voor crowdfunding is wederom gegroeid. Dit blijkt uit cijfers van Crowdfundmarkt.nl. In het eerste kwartaal van dit jaar is de markt van crowdfundingleningen en - aandelen uitgekomen op 36,5 miljoen euro verdeeld over 233 projecten.
Lees verder »   Reageer »
27 maart 2017

ZZP: Zelfstandige Zonder Pensioenopbouw

Een zzp-er is zelf verantwoordelijk voor zijn pensioenopbouw. Toch ziet Patrick Damen, werkzaam als beleggingsadviseur bij Robeco, een groot deel van de zelfstandigen helemaal niets opzijzetten voor hun oude dag – en daarvoor hebben ze verschillende redenen.
Lees verder »   Reageer »
8 maart 2017

'DGA weet niet wat hij met pensioen in eigen beheer moet'

Veel directeur-grootaandeelhouders (dga's) hebben geen idee wat ze met hun bestaande pensioen in eigen beheer (PEB) gaan doen, als de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer waarschijnlijk per 1 april ingaat.
Lees verder »   Reageer »
23 februari 2017

Doe mee aan Het Grote Crowdfinance Investeerders Onderzoek 2017

Al meer dan twee jaar biedt Crowdfundmarkt.nl investeerders in crowdfinance een overzicht van het actuele aanbod projecten in Nederland.
Lees verder »   Reageer »
13 februari 2017

Tail spend: het onopgemerkte lek in het MKB

MKB-organisaties besteden doorgaans de meeste aandacht aan het beheer van hun grote uitgaven. "Het ligt natuurlijk voor de hand dat hier de grootste besparingen zijn te realiseren, maar er valt voor veel bedrijven nog veel te winnen door ook de kleinere uitgaven eens goed onder de loep te nemen."
Lees verder »   Reageer »
24 januari 2017

Zzp’er stapt niet graag over naar nieuwe bank

81 procent van de zzp’ers is sinds zijn of haar start niet meer overgestapt naar een andere bank. De kleine groep zzp’ers die wel is overgestapt geeft aan dat de voornaamste redenen hiervoor de prijs (44,4 procent) en de service (33,3 procent) waren.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 45
ADVERTORIAL
Mis deze kans niet en ontdek wat het beste werkt voor úw vacatures in 2017. Maak daarnaast ook nog eens kans op 1 van de 25 boeken van Brechtje de Leij, met extra voorbeelden, praktische tips en meer over de millenial-generatie.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Registeraccountant Stefano Golia versterkt directie Team Nijhuis
Golia studeerde aan het Nyenrode en werkte 12 jaar als adviseur bij diverse ondernemingen via De Jong & Laan accountants.
BOEKENNIEUWS
Van alle innovatieprojecten haalt 80% de markt niet. Is de start van innovatie voor jou persoonlijk ook een zoektocht? Dan ben je niet de enige. Misschien word je tegengehouden door een gebrek aan tijd en middelen. Of je weet niet goed wat de eindklant wil. En veel collega’s schepen je af omdat zij hun nek niet willen uitsteken.
Lees verderMeer boeken
ADVERTORIAL
Word nu abonnee van Brisk Magazine en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists en voorbeelddocumenten voor ondernemers. Klik hier om u te registreren.
BRISK-INDEX
AEX index: 528.03 0.11 %
Brisk-index: 220.74 2.60 %
Stijgers Dalers
Value8 5.89  5 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.64  -4.5 %
Brill kon 31.5  -3.1 %
Meer beurs