Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
18 april 2018

Helft ZZP’ers doet BTW-aangifte nog geheel handmatig

Bijna de helft van de ZZP’ers doet hun BTW-aangifte nog steeds geheel met de hand. 48,4 procent van de ZZP’ers doet de aangifte geheel handmatig of met hulp van Excel. Dat blijkt uit onderzoek van Appwatching onder 95 ZZP’ers.
Lees verder »   2 reacties »
11 april 2018

Jonge ondernemers onwetend over aftrekbaarheid AOV-premie

Meer dan de helft (59 procent) van de ondernemers tussen de achttien en 34 jaar weet niet dat de premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering aftrekbaar is bij de belasting. Oudere ondernemers beschikken vaker over deze kennis: van de ondernemers tussen 35 en 49 jaar weet 65 procent dat de premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) aftrekbaar is.
Lees verder »   Reageer »
3 april 2018

Crowdfunding succes? Ontwijk deze valkuilen

Door de alternatieve financieringsvorm crowdfunding kunnen veel innovatieve ideeën werkelijkheid worden. Ondanks dat het totale door crowdfunding opgehaalde bedrag ook vorig jaar groeide met vijftien procent, faalt nog steeds een groot percentage van de campagnes.
Lees verder »   Reageer »
28 maart 2018

Samenwerking MKB-Nederland en Betaalme.nu voor kortere betaaltermijnen

MKB-Nederland gaat intensief samenwerken met Betaalme.nu, het initiatief dat streeft naar korte betaaltermijnen voor het mkb. Dankzij het netwerk van MKB-Nederland krijgt Betaalme.nu veel meer mogelijkheden om mkb-ondernemers voor te lichten over hoe ze hun facturen sneller betaald kunnen krijgen.
Lees verder »   1 reactie »
19 maart 2018

Ondernemers vaak niet op de hoogte van alle aftrekposten

Het jaar 2017 zit er alweer enkele maanden op en daarom is het de hoogste tijd om de aangifte inkomstenbelasting weer in te dienen. Dit kan vanaf 1 maart tot 1 mei. Ondernemers die in maart hun aangifte indienen krijgen vóór 1 juli bericht van de Belastingdienst.
Lees verder »   Reageer »
12 maart 2018

Visueel exploot leidt tot 34 procent minder dwangmaatregelen

Een korte, visuele bijlage bij een exploot met daarin alleen de hoofdzaken leidt tot maar liefst 34 procent minder dwangmaatregelen voor debiteuren. Een vriendelijke toon zorgt eveneens voor betere resultaten. Met het ontlopen van dwangmaatregelen voorkomen debiteuren hoge extra kosten.
Lees verder »   1 reactie »
8 maart 2018

Tips om als ZZP'er een pensioen op te bouwen

Het leven van een ZZP’er ziet er op vele fronten anders uit dan dat van iemand die in loondienst werkt. U hebt meer vrijheid als het gaat om het bepalen van uw werkuren, en kunt zelf uw tarieven bepalen. Nog iets dat anders is, is het pensioen.
Lees verder »   Reageer »
6 maart 2018

Rittenregistratie-apps: wat zijn de voor- en nadelen?

Bent u ondernemer? En heeft u een auto van de zaak? Dan is het belangrijk dat u een goede rittenregistratie hebt. Als u de gereden kilometers goed bijhoudt, heeft u een duidelijk inzicht voor uzelf. Daarnaast kunt u in aanmerking komen voor belastingvoordelen.
Lees verder »   Reageer »
5 maart 2018

Ondernemer wil belastingaangifte voor 1 april invullen

Vanaf heden tot 1 mei kunnen ondernemers weer belastingaangifte doen voor de inkomstenbelasting. De ca. 400.000 ondernemers en ZZP’ers die hun aangifte zelf invullen, stellen dit niet uit.
Lees verder »   Reageer »
21 februari 2018

Nederlander bereid alle financiële gegevens te delen

84 procent van de Nederlanders is bereid al zijn (digitale) financiële gegevens te delen wanneer dit leidt tot een betere en efficiëntere dienstverlening rondom hypotheekadvies en -aanvraag. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Omniplan onder 1.035 werkende Nederlanders.
Lees verder »   Reageer »
19 februari 2018

Nederlandse aandelenfondsen scoren slecht op klimaatimpact

Slechts een derde van de Nederlandse aandelenfondsen scoort goed op het vlak van klimaatimpact. Daarmee doet Nederland het slechter dan vier andere Europese landen. Dat blijkt uit een analyse van Climetrics.
Lees verder »   Reageer »
7 februari 2018

Mannen van middelbare leeftijd investeren via crowdfunding

Onderzoek van Crowdfundmarkt wijst uit dat investeerders in crowdfunding voornamelijk mannen zijn van middelbare leeftijd.
Lees verder »   Reageer »
6 februari 2018

Incasso-gemak wereldwijd: Nederland in top vijf

Een onbetaalde rekening in Saoedi-Arabië? Het incasseren hiervan is voor internationale bedrijven bijna drie keer zo ingewikkeld als in Nederland. Ons land staat wereldwijd dan ook in de top vijf van landen waar incassoprocedures het minst ingewikkeld zijn.
Lees verder »   Reageer »
1 februari 2018

Alle ins en outs van een zakelijke lening

Succesvolle ondernemers zijn die mensen die kansen zien om hun bedrijf te laten groeien, en deze kansen ook aangrijpen. In veel gevallen is het nodig om te investeren om uw onderneming te laten groeien, bijvoorbeeld in roerende of onroerende zaken.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 50
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken