Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
28 juli 2017

'Er is meer tussen vraag en aanbod dan alleen prijs'

Een van de bekendste vormen van de digitale transformatie, die zo'n beetje in elke sector voorkomt, is het slim koppelen van vraag en aanbod. Online platformen en apps fungeren daarbij als smeerolie.
Lees verder »   Reageer »
25 juli 2017

Betaalgedrag Nederlands bedrijfsleven stabiel

Ook in het tweede kwartaal blijft het betaalgedrag van het Nederlandse bedrijfsleven stabiel. In de afgelopen drie maanden is het betaalniveau nagenoeg gelijk gebleven. Uit de nieuwste Barometer Betaalgedrag van Graydon blijkt dat een factuur in Nederland momenteel na 40,4 dagen wordt betaald.
Lees verder »   Reageer »
18 juli 2017

Zzp'er heeft geen zakelijke rekening, ondanks verplichting

Bijna vier op de tien zzp'ers (38 procent) heeft (nog) geen zakelijke bankrekening, ondanks het feit dat de meeste banken dit verplicht stellen voor zzp’ers. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in samenwerking met Knab Zakelijk.
Lees verder »   Reageer »
17 juli 2017

Zeven tips voor het opstellen van een liquiditeitsprognose

Meer dan eens wijkt de uiteindelijke cashflow van Nederlandse werkgevers behoorlijk af van de gemaakte liquiditeitsprognose. CreditExpo liet eerder zien dat zo’n 70 procent van de Nederlandse ondernemers uiteindelijk meer dan tien procent afweek van de eerder gemaakte prognose.
Lees verder »   Reageer »
14 juli 2017

Vijf eenvoudige tips die zorgen voor een constante cashflow

Bedrijven zijn er om geld te verdienen en een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Zij bieden producten of diensten aan hun klanten aan en in ruil daarvoor ontvangen bedrijven. Geld om bijvoorbeeld weer te investeren om zo nog betere producten of uitgebreidere diensten te maken voor de klanten.
Lees verder »   1 reactie »
13 juli 2017

Ondernemer laat claims vaker financieren door derde partij

Liesker Procesfinanciering ontving in het eerste half jaar van 2017 300 aanvragen van zowel particulieren als ondernemers voor de financiering van een rechtszaak. Een stijging van ruim 50 procent ten opzichte van 2016.
Lees verder »   Reageer »
12 juli 2017

Vijf signalen dat uw klanten in zwaar weer kunnen verkeren

Iedere keer dat uw bedrijf een factuur stuurt aan een klant, heeft u een kans dat de schuld niet wordt betaald. Dit leidt tot risico's voor de cashfl­ow en winstgevendheid van uw bedrijf.
Lees verder »   Reageer »
10 juli 2017

‘Onafhankelijk keurmerk voor bancaire adviseur van MKB-ondernemer’

Waar moet een MKB-ondernemer heen voor een goed zakelijk en persoonlijk advies bij bedrijfsfinanciering? Hoe ziet hij door de bomen het bos nog bij zoveel keuze uit zakelijke financiering: crowdfunding, leasing, factoring, familieleningen en uiteraard de traditionele bankkredieten.
Lees verder »   Reageer »
5 juli 2017

Handen uit de mouwen met no hands accounting

Nog niet zo heel lang geleden, in 2005, werd er een haast utopisch beeld geschetst van huishoudrobots in de film I, Robot. In de kaskraker hielpen robots onder meer met stofzuigen; iets dat we in die tijd niet realistisch achtten.
Lees verder »   Reageer »
13 juni 2017

Internationaal zakendoen: hoe kiest u het beste boekhoudsoftware?

Recent onderzoek liet zien dat de MKB ondernemer behoefte heeft aan tooling voor zijn bedrijf, waarmee hij zijn internationale ambities kan ondersteunen. Opvallend?
Lees verder »   Reageer »
7 juni 2017

Crowdfunder neemt investeringsbesluit binnen tien minuten

Uit een uitgebreid gebruikersonderzoek van Crowdfundmarkt.nl blijkt dat 42 procent van de ondervraagde crowdfundinginvesteerders niet meer dan tien minuten nodig heeft voor zijn of haar investeringsbelissing.
Lees verder »   Reageer »
7 juni 2017

Verzoek tot uitstel einddatum beslissing bestemming pensioen in eigen beheer

Per 1 april van dit jaar is het pensioen in eigen beheer afgeschaft; uiterlijk 30 juni moeten directeur-grootaandeelhouders een beslissing hebben genomen over de bestemming van het opgebouwde pensioenvermogen.
Lees verder »   1 reactie »
31 mei 2017

Leenbedrag voor verbouwingen fors gestegen

Nederlanders die in 2017 geld willen lenen voor het financieren van een verbouwing, vroegen gemiddeld 16.060 euro aan. Dit is 17,3 procent meer dan het gewenste leenbedrag in de eerste vier maanden van 2016.
Lees verder »   Reageer »
30 mei 2017

Afsluiten hypotheek moeilijker geworden volgens zzp’er

43,2 procent van de zzp’ers heeft het gevoel dat de mogelijkheden om een zzp-hypotheek af te sluiten de laatste jaren slechter zijn geworden. Toch zou slechts een klein deel (15,3 procent) van de zzp’ers een hypotheek afsluiten via een in zzp’ers gespecialiseerde tussenpersoon.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 46
ADVERTORIAL
Frank van Marwijk, Michel Hoetmer, Asha Kalijan, Jan Vermeiren, Johanna Kroon en André de Waal. Lees de gratis artikelen van deze management best-seller auteurs op Managersonline.nl. Plus: handige checklists en het laatste managementnieuws!
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Team Nijhuis uit Borne in trek bij grote internationale spelers
Team Nijhuis maakt opnieuw een flinke ontwikkeling door. Het digital marketing bureau uit Borne is door de wereldwijde marketingspeler HubSpot geselecteerd.
BOEKENNIEUWS
Van alle innovatieprojecten haalt 80% de markt niet. Is de start van innovatie voor jou persoonlijk ook een zoektocht? Dan ben je niet de enige. Misschien word je tegengehouden door een gebrek aan tijd en middelen. Of je weet niet goed wat de eindklant wil. En veel collega’s schepen je af omdat zij hun nek niet willen uitsteken.
Lees verderMeer boeken
ADVERTORIAL
Word nu abonnee van Brisk Magazine en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists en voorbeelddocumenten voor ondernemers. Klik hier om u te registreren.
BRISK-INDEX
AEX index: 530.35 0.50 %
Brisk-index: 273.28 0.75 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Advanced met 28.95  2.7 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Air france - 11.35  -6.2 %
Arcadis 17.5  -2.9 %
Meer beurs