Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Commercieel
15 juli 2016

Visconsument vindt duurzaamheid belangrijker dan prijs en merk

Nieuw wereldwijd onafhankelijk marktonderzoek in 21 landen heeft aangetoond dat duurzaamheid een belangrijke drijfveer is bij de aankoop van vis-, schaal- en schelpdier- producten. Over het algemeen scoort duurzaamheid hoger dan prijs en merk bij de aankoop van vis.
Lees verder »   Reageer »
7 juli 2016

Zo moet het niet: de veel voorkomende fout bij online adverteren

Steeds meer bedrijven maken dankbaar gebruik van de mogelijkheden van adverteren op internet. Met mooie beelden en passende slogans wordt een groot publiek bereikt via veel verschillende kanalen. In Google AdWords bijvoorbeeld kunt u gemakkelijk uw eigen campagne inrichten.
Lees verder »   Reageer »
30 juni 2016

70 procent Nederlanders gebruikt kortingscodes bij online shoppen

De crisis, het grote aanbod online winkels en nieuwe technologieën hebben effect gehad op het winkelgedrag van Nederlanders. Moderne consumenten letten steeds scherper op hun uitgavenpatroon. Uit onderzoek van ActiePagina.nl,  blijkt dat 70 procent van de Nederlanders kortingscodes of coupons gebruikt bij het online shoppen.
Lees verder »   Reageer »
24 juni 2016

Verkoopmedewerkers spelen centrale rol in het aankooptraject

Een nieuwe studie verbrijzelt de mythe dat in winkels het grootste deel van het winkelend publiek niet gestoord wil worden door verkoopmedewerkers. Ook wijst het onderzoek op de zeer positieve invloed die verkoopmedewerkers kunnen hebben op het beïnvloeden van de aankopen van winkelbezoekers.
Lees verder »   Reageer »
21 juni 2016

Conversiepercentage modewebshops op smartphones stijgt

Het conversiepercentage op smartphones steeg met 23,73 procent een stuk harder dan op desktop of tablet. Ook nam het aantal bezoeken aan modewebwinkels via mobiel toe met 35,71 procent. Toch blijft het afronden van het bestelproces in Nederlandse modewebwinkels een relatief grote opgave.
Lees verder »   Reageer »
14 juni 2016

Prijs en grootte auto van belang voor zzp'ers

De meerderheid van de zzp'ers overweegt een elektrische auto als hij nadenkt over de vervanging van de huidige auto. Een goede prijs en de grootte van de auto is daarbij nog steeds doorslaggevend. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.035 zzp'ers in opdracht van Fleetwise.
Lees verder »   1 reactie »
8 juni 2016

Omnichannel groeikans voor mkb

E-commerce neemt een hoge vlucht. Mobiel shoppen neemt hierbinnen een steeds belangrijkere plaats in. In 2016 wordt naar verwachting in Nederland voor ruim drie miljard euro gekocht op tablets en smartphones, tegenover nog geen miljard vorig jaar.
Lees verder »   Reageer »
3 juni 2016

Nederland bovenaan lijst e-commerce

De markt van de online verkoop wordt momenteel aangevoerd door zeer kleine ondernemingen uit de dienstensector, die gaandeweg meer concurrentie krijgen van bedrijven uit de industriële sector. Dat stelde Kompass Benelux vast na de publicatie van een recent onderzoek waarin Nederland bovenaan de lijst van internetverkoop eindigt.
Lees verder »   Reageer »
31 mei 2016

Klanten zijn op zoek naar beleving in kledingwinkels

Dat winkelen om beleving draait, is inmiddels een geaccepteerd gegeven. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken bevestigen dit. Maar hoe kan dit concept tot leven worden gebracht in een winkel? Rens Drost, off- en online marketing manager bij Only for Men geeft antwoord: "Wees spraakmakend in alles wat u doet. Mond-tot-mondreclame is nog steeds heel belangrijk voor retailers."
Lees verder »   Reageer »
30 mei 2016

Consument is klaar voor social commerce

Nederlandse consumenten zijn klaar om producten te kopen via sociale media. Dit is een van de bevindingen in het nieuwe rapport Zijn we klaar voor de ‘koopknop’? van Bronto Software. Het rapport laat zien hoe Nederlandse consumenten denken over social commerce en laat onder andere zien dat meer dan een derde van de consumenten een product rechtstreeks op sociaal netwerk zou aanschaffen.
Lees verder »   Reageer »
27 mei 2016

De vijf belangrijkste digitale trends voor het komende decennium

Criteo publiceert samen met Ovum een overzicht van de laatste trends in e-commerce. In het rapport The Future of E-commerce: The road to 2026 gaan de partijen in op de technologieën die de grootste invloed zullen hebben op retail, de evoluerende customer purchase journey en de vervagende grenzen tussen fysieke en online retail.
Lees verder »   1 reactie »
26 mei 2016

Inzicht in trends in B2B Marketing

Waar zijn B2B marketeers anno 2016 mee bezig en waar zouden ze zich mee bezig willen of moeten houden? Wat zijn de doelstellingen van B2B marketeers, waar worden ze ‘op afgerekend’ en hoe gaan zij de uitdagingen aan om succes te behalen? U vindt de antwoorden in het B2B Marketing Trendrapport 2016.
Lees verder »   Reageer »
17 mei 2016

Mkb niet voorbereid op groei m-commerce

Nederland telt anno 2016 meer webstores dan fysieke winkels. Binnen de wereld van de online verkoop neemt het mobiele shoppen een hoge vlucht. Het mkb is niet goed voorbereid op die explosieve groei van m-commerce en mist daardoor economische kansen.
Lees verder »   Reageer »
13 mei 2016

Vijf tips om als retailer klanten te binden

Het kunnen beïnvloeden van veranderend consumentengedrag is een van de grootste uitdagingen voor retailers op dit moment. Consumenten bezitten vandaag de dag allerlei devices waarmee ze op ieder gewenst moment, op welke plaats dan ook een product aan kunnen schaffen.
Lees verder »   Reageer »
8  9  10  11   ... 30
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 249.52 -0.23 %
Stijgers Dalers
Yatra 5.4  6.3 %
Altice 8.52  5.2 %
Nutreco 47  3.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Brill kon 34.51  -2.8 %
Value8 5.05  -1.8 %
Meer beurs