Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Commercieel
6 februari 2017

Vier manieren om zowel on- als offline loyale klanten te winnen

De Nederlandse consument geeft steeds meer uit, dat blijkt uit de detailhandelsomzet die de afgelopen maanden met 4,5 procent sterker is gegroeid vergeleken met vorig jaar.
Lees verder »   Reageer »
6 februari 2017

Cross-border ondernemen verdubbelt groei voor retail

DHL Express maakt de resultaten bekend van het onderzoek naar de belangrijke groeikansen voor retailers en producenten met een internationaal online aanbod.
Lees verder »   Reageer »
3 februari 2017

Verkiezing Leukste Winkelstraat weer van start

Elk jaar organiseert NLstreets de verkiezing om aandacht te vragen voor de positie van zelfstandige winkeliers en hun fysieke winkels. En om te laten zien hoe leuk het is om juist bij hen te winkelen.
Lees verder »   Reageer »
30 januari 2017

Ondernemers bloggen vaak zonder plan

Slechts 22 procent van de bloggende bedrijven heeft een helder plan of duidelijke contentstrategie bij het bloggen. Dat is de belangrijkste conclusie van het jaarlijkse onderzoek van Contany.nl.
Lees verder »   Reageer »
25 januari 2017

Volop ruimte voor specifieke webshop

Christian Waijers, al zes en een half jaar enthousiast lid van het marketingteam van Mijnwebwinkel, ziet ondanks dominantie van giganten als Bol.com en Coolblue nog groeimogelijkheden voor kleine webwinkels.
Lees verder »   1 reactie »
20 januari 2017

Bestaande klant wil meer aandacht

Merken steken veel energie in het genereren van nieuwe klanten, maar als consumenten eenmaal klant zijn geworden dan is er van die aandacht weinig meer over. Dat is de voornaamste conclusie van een onderzoek van PostNL naar de communicatievoorkeuren van ruim 2.400 consumenten.
Lees verder »   Reageer »
18 januari 2017

Tien commerce-trends voor 2017

Geen industrie verandert sneller dan de retailsector. Wie had vijf jaar geleden gedacht dat een bestelling nu ook per drone afgeleverd kan worden? De retailindustrie groeit gestaag door en wie hier niet in meegaat, bestaat straks waarschijnlijk niet meer.
Lees verder »   Reageer »
17 januari 2017

Webshop gaat makkelijker van Nederland naar België dan andersom

Al langer leeft het idee dat Nederlandse webshops het goed doen op de Belgische markt, beter dan omgekeerd. Dat geldt niet alleen voor grote spelers zoals Bol.com of Coolblue, ook voor kleinere webshops.
Lees verder »   Reageer »
4 januari 2017

Connected kassa is koppel- en datacentrum voor onderneming

Bijna iedere consument is in 2017 volledig connected, maar het mkb blijft nog achter. Het merendeel van de mkb-ondernemers (60 procent) heeft namelijk nog een eenvoudig afrekensysteem, een zogeheten kasregister.
Lees verder »   Reageer »
23 december 2016

Kerstinkopen: bijna 40 procent bij webwinkeliers

De Kerstmis Barometer van de Ferratum Group laat zien dat Nederland een van de koplopers is als het gaat om kerstinkopen bij webwinkeliers. Bijna 40 procent van de Nederlandse consumenten verwacht hun kerstinkopen online te doen.
Lees verder »   Reageer »
22 december 2016

Vijf lucratieve webshoptips voor de feestdagen

Kerstmis en de periode rond oud en nieuw zijn bij uitstek geschikt voor webshopwinkeliers om hun verkoop nog een extra boost te geven. Payolution heeft daarvoor vijf lucratieve tips geformuleerd.
Lees verder »   Reageer »
19 december 2016

Vijf redenen om te (blijven) focussen op babyboomers

Het lijdt geen twijfel dat geen generatie zoveel aandacht krijgt van marketeers als de millennials. Omdat ze merktrouw zijn en in de komende jaren het grootste deel van de beroepsbevolking zullen vormen.
Lees verder »   Reageer »
16 december 2016

Nederlanders shoppen voor 301 miljoen euro bij buitenlandse webshops

Luxe parfums, de nieuwste elektronica en handgemaakte kleding; Nederlanders zijn er niet vies van om hun kerstcadeaus dit jaar bij buitenlandse webwinkels te kopen.
Lees verder »   1 reactie »
8 december 2016

Drie retailtrends voor 2017

Verschillende trends beheersen de retail-agenda in 2017. Benieuwd welke dat zijn en of en hoe u er uw voordeel mee doet? Cognizant licht de belangrijkste drie toe. 
Lees verder »   Reageer »
7  8  9  10   ... 32
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken