Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Commercieel
8 augustus 2017

2,6 procent omzetgroei supermarkten juli

De supermarktomzet is in juli met 2,6 procent gestegen naar  2,65 miljard euro. Per kassabon steeg de omzet fors met 6,1 procent naar  23,54 euro (22,20 in juli 2016). Dat blijkt uit cijfers van GfK.
Lees verder »   Reageer »
19 juli 2017

Google-oorlog dupeert consument

De effecten van Google op de aankopen zijn groot, dat was recentelijk ook aanleiding voor de EU om de zoekmachinegigant een mega boete te geven van maar liefst 2,4 miljard euro.
Lees verder »   Reageer »
12 juli 2017

Vrouw met iPhone is grootste modeshopper

De meest actieve online luxe kledingshopper is een vrouw met een iPhone. Ruim driekwart van de vrouwen met voorliefde voor luxe merkkleding gebruikt een Apple-telefoon, waarbij gemiddeld meer wordt besteed dan op een doorsnee Android-apparaat.
Lees verder »   Reageer »
10 juli 2017

Inbound marketing succes? Gooi aannames overboord!

Afgelopen jaren heeft inbound marketing een vlucht genomen bij zowel B2B als B2C. Een kleine meerderheid van het bedrijfsleven heeft momenteel een inbound marketingstrategie.
Lees verder »   Reageer »
7 juli 2017

Hoge temperaturen hebben effect op aankoopgedrag consumenten

De Nederlandse consument bereidt zich voor op een lange zomer. Ook al is de zomer net begonnen, het aanhoudende mooie weer mist zijn effect op het aankoopgedrag van de consument niet. Nederlanders kopen massaal zonneschermen, barbecues, partytenten en luifels.
Lees verder »   Reageer »
30 juni 2017

Invloed reviews, artikelen en tv slechts tien procent bij keuze voor auto

Er zijn steeds minder jongeren die een auto bezitten en als ze er wel een hebben, kiezen ze steeds vaker voor goedkope modellen en tweedehands auto’s.
Lees verder »   Reageer »
21 juni 2017

Digitale storm: welke retailers zijn de winnaars en verliezers?

Als een cycloon raast digitale disruptie door de retail-sector. Welke landen komen als winnaars tevoorschijn, wie raken steeds verder achterop? De Retail Risk Map van Euler Hermes laat het zien.
Lees verder »   Reageer »
15 juni 2017

Vijf tips om meer omzet uit uw webshop te halen

Het is geen geheim meer dat het belangrijk is om ten opzichte van de concurrenten hogere posities te scoren in Google. Een hogere ranking bij Google (of een andere zoekmachine) betekent immers een grotere kans op traffic en dus conversie.
Lees verder »   Reageer »
13 juni 2017

Online retailtrends: de Big Five als inspiratie

Online shopping platforms zijn de aanjager van grote veranderingen op het gebied van (online) retail en winkelen. Het overvolle online winkellandschap versterkt namelijk de behoefte van de consument aan overzicht, zekerheid en gemak.
Lees verder »   Reageer »
13 juni 2017

Zo wordt u als MKB door de online consument gevonden

Vroeger ging de consument naar een fysieke winkel, kreeg daar advies van de verkoopmedewerker en deed vervolgens een aankoop. Tegenwoordig ziet het koopgedrag van consumenten er heel anders uit.
Lees verder »   Reageer »
8 juni 2017

Een website: veel meer dan alleen een digitaal visitekaartje

Een website wordt wel eens het digitale visitekaartje van een bedrijf genoemd. Online marketing is echter het afgelopen decennium ‘volwassen’ geworden, en houdt intussen heel wat meer in.
Lees verder »   Reageer »
6 juni 2017

Overgrote meerderheid geeft voorkeur aan fysieke winkels

Het overgrote deel van de consumenten geeft nog altijd de voorkeur aan fysieke winkels. De traditionele winkel is nog steeds hét kanaal waar contact wordt gelegd, producten worden getoond, klantenservice wordt geboden, en wijzigingen in prijs, gepersonaliseerde aanbiedingen en promoties worden gecommuniceerd.
Lees verder »   Reageer »
6 juni 2017

Meeste ondernemers hebben gewenste domeinnaam

In Nederland zijn er voor (potentiële) ondernemers nog voldoende domeinnamen beschikbaar. Dit blijkt uit een onderzoek van SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland).
Lees verder »   Reageer »
29 mei 2017

Boost voor duurzame handel met Azië, Afrika en Latijns-Amerika

MVO Nederland introduceert een nieuwe aanpak voor het stimuleren van duurzame handel met opkomende markten. In het programma ‘Omzet met impact’ worden groepen Nederlandse bedrijven gekoppeld aan ondernemers in Azië, Afrika en Latijns-Amerika.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 32
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken