Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Commercieel
21 juni 2011

De mythe van anticyclisch adverteren

Tijdens een recessie is er altijd discussie over de vraag hoeveel bedrijven aan R&D en marketing moeten uitgeven. Veel bedrijven besparen het eerst op deze 'kostenposten' om zo hun winst overeind te houden. Sommige deskundigen pleiten juist voor anti-cyclisch adverteren.
Lees verder »   Reageer »
9 juni 2011

Sociale media stimuleren omzet

Bedrijven gebruiken sociale netwerken, blogs, microblogs en forums steeds meer om nieuwe klanten binnen te halen. In 2010 wist 48 procent van de Nederlandse bedrijven nieuwe klanten te winnen via zakelijke sociale netwerken. Een jaar later is dit percentage gestegen tot 57 procent.
Lees verder »   Reageer »
8 juni 2011

NPS: Mooie indicator klantloyaliteit, maar geen heilige graal

De Net Promotor Score, een internationaal instrument voor het meten van klantloyaliteit, is geen heilige graal als het gaat om het kunnen voorspellen van onder andere groeipotentieel en toekomstige financiële prestaties. U kunt zelfs potentiële omzet mislopen!
Lees verder »   Reageer »
31 mei 2011

Huis-aan-huis folder werkt nog steeds

De folder is en blijft ongekend populair. 50 procent van de folders wordt gezien en gelezen door de ontvanger. De Nederlander staat positief tegenover het medium. Bijna zeven op de tien mensen zouden de folder missen als deze niet meer op de mat valt.
Lees verder »   Reageer »
26 mei 2011

Klantgerichtheid MKB laat te wensen over?

Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf loopt omzet mis omdat het geen beleid kent voor het periodiek meten van de klanttevredenheid. Ook blijkt het MKB te weinig actief in het genereren van potentiële klanten en heeft het MKB weinig inzicht in de concurrentie en de effectiviteit van ingezette communicatiemiddelen om klanten te werven of te behouden.
Lees verder »   Reageer »
19 mei 2011

Uitdaging voor productbedrijven: dienstverlening en klantgerichtheid

Nederlandse fabrikanten van kapitaalgoederen slagen er onvoldoende in zich te transformeren naar klant- en servicegerichte organisatie. Hoewel circa 85 procent de ambitie heeft dat versneld te doen, ligt het tempo te laag om deze doelstellingen te realiseren. Zo worstelen bedrijven met de ontwikkeling van hun serviceorganisatie en de positionering van hun diensten.
Lees verder »   Reageer »
16 mei 2011

Bouw verdeeld over b-to-b kansen social media

Bijna een derde van de bedrijven in de bouw vindt social media een zeer geschikt instrument om te achterhalen wat er bij b-to-b klanten leeft. Een even grote groep noemt social media zeer geschikt om b-to-b klanten te bereiken. Een aanzienlijk deel vindt social media echter geen geschikt instrument voor deze twee doeleinden.
Lees verder »   1 reactie »
12 mei 2011

Glazen verpakking favoriet wegens smaak, gezondheid en milieu

De consument geeft de voorkeur aan glas als verpakkingsmateriaal voor levensmiddelen en drank. De keuze voor glas sluit perfect aan bij de groeiende consumententrend om gezond en duurzaam te leven.
Lees verder »   Reageer »
12 mei 2011

Kwaliteit online shopervaring loopt sterk terug

Hoewel het online winkelen zich stabiel blijft ontwikkelen en er een flinke groei verwacht wordt, is de kwaliteit ervan in vergelijking met vorig jaar verslechterd. Deze resultaten zijn afkomstig uit de meest recente ICT Barometer van Ernst & Young.
Lees verder »   1 reactie »
9 mei 2011

Bel-me-niet-zakelijk: onnodig betalen

Naar aanleiding van diverse meldingen op Twitter en andere media over een zakelijk bel-me-niet register, raadpleegde de Stichting Infofilter het fraudemeldpunt . Deze bevestigde meerdere keren te zijn benaderd door verontruste ondernemers over de website van bel-me-niet-zakelijk.
Lees verder »   Reageer »
26 april 2011

Online aanwezigheid levert u meer omzet op

Natuurlijk, u heeft een eigen site. Maar voor veel ondernemers in het MKB blijft het daar meteen bij wat betreft online activiteit. Ondernemers in andere landen doen meer aan online verkoop, inkoop en marketing dan Nederlandse ondernemers - en dat legt ze geen windeieren.
Lees verder »   Reageer »
18 april 2011

ZZpíer bedient vooral ZZPíer

37 procent van de Zelfstandigen Zonder Personeel in Nederland richt zich in vooral op collega-ZZP’ers. Opvallend is het grote verschil tussen mannen en vrouwen: slechts vijftien procent van de mannelijke ZZP’ers richt zich uitsluitend op de collega éénpitters. Bij de vrouwen is dit maar liefst 60 procent.
Lees verder »   Reageer »
7 april 2011

Zelfstandig winkelier heeft het gehad met de koopzondag

Een kwart van de winkeliers wil minder koopzondagen en 40 procent zou het liefst het hele concept koopzondag afschaffen. Dat schrijft BN De Stem.
Lees verder »   1 reactie »
5 april 2011

Aangedragen klanten blijken zeer lucratief

Referral programma’s hebben wel degelijk financiële toegevoegde waarde. Uit onderzoek blijkt nu voor het eerst dat aangedragen klanten meer waarde voor bedrijven hebben dan andersoortige nieuwe klanten.
Lees verder »   Reageer »
28  29  30   ... 31
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs