Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Commercieel
26 april 2018

Webshops merken oranjekoorts in aanloop naar Koningsdag

Webshops doen goede zaken in de week voor Koningsdag. Dit blijkt uit cijfers van Klarna. Feestgangers gebruiken de verjaardag van Koning Willem-Alexander graag als excuus om met name in het segment kleding en schoenen los te gaan.
Lees verder »   Reageer »
24 april 2018

Online consument kiest webwinkel vanwege bezorgkosten en retourvoorwaarden

Consumenten maken de keuze voor een webwinkel vooral op basis van de bezorgkosten en retourvoorwaarden. Dat blijkt uit onderzoek van DirectResearch in opdracht van PostNL onder meer dan 1.000 consumenten.
Lees verder »   Reageer »
23 april 2018

Tips voor het optimaliseren van zendingen

Hebt u als ondernemer een webshop met artikelen voor zakelijke of particuliere klanten? Of hebt u bijvoorbeeld een transport- of logistiekbedrijf dat goederen op pallets vervoert? Iedere ondernemer, ZZP’er of MKB, moet wel eens iets verzenden, of het nu om pakketten, pallets of zelfs documenten gaat.
Lees verder »   Reageer »
19 april 2018

Webshopeigenaar ligt wakker van gebrek aan bezoekers

60 procent van alle webshops in Nederland en België geeft aan dat zij het aantrekken van meer bezoekers naar hun website als grootste uitdaging zien. Dit blijkt uit onderzoek van SendCloud onder 1.172 webshopeigenaren.
Lees verder »   1 reactie »
11 april 2018

Helft van de merken verliest omzet door namaakproducten

Bijna de helft (47 procent) van de merken verliest omzet door namaakgoederen en piraterij. Maar liefst één op de drie geeft aan dat het gaat om een verlies van meer dan tien procent. Dit blijkt uit cijfers van de jaarlijkse B2B Barometer van MarkMonitor.
Lees verder »   Reageer »
6 april 2018

Overschot aan winkelruimte dreigt

De provincie Noord-Holland heeft onderzoek laten doen naar de toekomstige behoefte voor winkels in steden en dorpen. Belangrijke conclusie is dat de huidige plannen beter moeten aansluiten bij de toekomstige behoefte aan traditionele fysieke winkels, omdat er anders een overschot dreigt.
Lees verder »   Reageer »
26 maart 2018

Geurmarketing in 2018: de stand van zaken

Iedereen kent het voorbeeld van vers brood in de supermarkt om meer brood te verkopen, maar hoe kunt u als retailer geur nu het beste inzetten om de verkoop te stimuleren? ScentAir Benelux vertelt wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is met geur(marketing).
Lees verder »   Reageer »
20 maart 2018

Consument deelt graag persoonlijke informatie in ruil voor beter online winkelen

Ondanks dat 87 procent van de online shoppers geen problemen heeft met het delen van persoonlijke informatie in ruil voor een betere online winkelervaring, vindt meer dan een derde van de consumenten dat het personaliseren van die ervaring voor verbetering vatbaar is.
Lees verder »   Reageer »
13 maart 2018

Consument is helemaal klaar met stalkgedrag bedrijven

70 procent van de Nederlandse consumenten geeft aan dat het ontvangen van te veel marketing en sales telefoontjes de grootste ergernis is als het gaat om klantcontact. Nederlanders scoren hiermee tien procent hoger dan het wereldwijde gemiddelde (60 procent).
Lees verder »   Reageer »
9 maart 2018

Meer transacties in modewebwinkels via smartphone dan desktop

In middelgrote en grote modewebwinkels in Nederland rekenen naar verhouding meer consumenten hun producten af met de smartphone, dan met de desktop of tablet. Dat blijkt uit de benchmark van  ISM eCompany.
Lees verder »   1 reactie »
7 maart 2018

Tien tips om op te vallen met drukwerk

Communicatie verloopt over het algemeen steeds meer digitaal, maar zal toch niet snel geheel de plaats innemen van papieren drukwerk. Het wordt immers steeds moeilijk online nog op te vallen, tussen alle andere advertenties of informatie.
Lees verder »   Reageer »
7 maart 2018

Digitalisering mislukt bij een op de vijf retailers

Bijna twintig procent van de retailers heeft in de afgelopen twee jaar een digitaliseringsproject zien mislukken, zo blijkt uit het rapport Digitale Transformatie MAST, uitgevoerd in opdracht van Fujitsu onder 1.625 internationale bedrijfsleiders.
Lees verder »   Reageer »
1 maart 2018

Tien tips om als bedrijf alles uit LinkedIn te halen

Als bedrijf telt u tegenwoordig niet meer mee zonder de inzet van social media, het is een onmisbaar element in uw marketing- en communicatiestrategie. Tegelijkertijd hebben organisaties nog veel te leren als het gaat om de juiste inzet van deze kanalen.
Lees verder »   Reageer »
28 februari 2018

21 tips om een hogere positie in Google te behalen

Voor ieder bedrijf is het een must om een hoge positie in de zoekmachines te behalen. De verkoop van bedrijven en webwinkels via internet stijgt elk jaar weer. Aan de ene kant is dit positief. Zoekvolumes stijgen en er is online steeds meer vraag naar uw producten en/of diensten.
Lees verder »   2 reacties »
1  2  3  4  5   ... 32
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken