Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
22 november 2017

Ruim een derde van de start- en scale-ups flirt met beursgang

37 procent van de ondernemers met een start- of scale-up flirt met het idee om zijn bedrijf binnen een jaar op de beurs te brengen. Dit blijkt uit een onderzoek van Teamleader. 45 procent van deze ondernemers geeft aan dat zij zich het komende jaar daadwerkelijk gaan verloven met een beursgang.
Lees verder »   Reageer »
21 november 2017

Ondernemers nemen hun werk mee naar de slaapkamer

Ondernemers zijn lefgozers. Mensen die er niet voor schromen om in het diepe te springen en tegen de stroom in te zwemmen. Om hen te bedanken voor hun tomeloze inzet, heeft MKB-Nederland de derde vrijdag van november uitgeroepen tot ‘de Dag van de Ondernemer’.
Lees verder »   Reageer »
20 november 2017

Ondernemers krijgen te weinig waardering

Ruim een op de tien ondernemers (dertien procent) voelt zich onvoldoende gewaardeerd in zijn werk in vergelijking met collega-ondernemers. Zij zouden graag meer trouwe klanten zien, meer complimentjes van collega’s ontvangen en goede online recensies krijgen.
Lees verder »   Reageer »
17 november 2017

Veiligheidsrisico's papieren data onderschat bij invoering AVG

Met de invoering van de nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), met ingang van 25 mei volgend jaar, worden bedrijven verplicht nog zorgvuldiger om te gaan met persoonlijke gegevens.
Lees verder »   Reageer »
16 november 2017

Europese ondernemers roepen Britse premier May op tot actie!

In een onderhoud met de Britse premier Theresa May hebben Europese ondernemersorganisaties, waaronder VNO-NCW en MKB-Nederland, benadrukt dat er snel meer duidelijkheid moet komen over de toekomstige handelsrelatie met het VK.
Lees verder »   Reageer »
16 november 2017

Winkelcentrum Brouwhorst wint titel ‘Schoonste Winkelgebied 2017’

Winkelcentrum Brouwhorst in Helmond heeft de landelijke verkiezing Schoonste Winkelgebied van Nederland gewonnen, een jaarlijks initiatief van NederlandSchoon. De winnaar mag zich een jaar lang ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’ noemen.
Lees verder »   Reageer »
14 november 2017

Beste horecaflexplek: Volkshotel Amsterdam

Het Volkshotel aan de Wibautstraat in Amsterdam is dé beste horecaflexplek van 2017. Na bezoek aan tientallen flexplekken in Nederland gaf de jury de hoogste score aan LAB55 in de categorie ‘lokaal’.
Lees verder »   Reageer »
10 november 2017

Zzp’er overweegt payrolling vanwege sociale zekerheid

Sociale zekerheid, zoals het opbouwen van pensioen en het verzekerd zijn tegen langdurige ziekte, is de voornaamste reden voor de zzp’er om gebruik te maken van payrolling. Dat blijkt uit  onderzoek van ZZP Barometer onder 483 zzp’ers in samenwerking met EasyStaff.
Lees verder »   Reageer »
8 november 2017

Ondernemer heeft nog veel kansen om tijd te winnen

Veel ondernemers in Nederland pakken nog niet alle kansen die er zijn om tijd te besparen door effectiever te werken. Vooral op het gebied van factureren, debiteurenbeheer, de BTW-aangifte en acquisitie valt er nog veel te winnen. Dat blijkt uit een onderzoek van Appwiki.
Lees verder »   Reageer »
7 november 2017

Innovatiekracht familiebedrijven heeft veel potentie

De uitkomsten van onderzoek naar innovatie rondom familiebedrijven ontkracht de mythe dat familiebedrijven niet innovatief zouden zijn.
Lees verder »   Reageer »
6 november 2017

Ondernemers werken samen aan een circulaire economie

Een nieuwe App, een nieuw boek en een serie speciale bijeenkomsten moeten ondernemers helpen meer samen te werken aan een circulaire economie. Dat maakte Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, bekend tijdens een door de ondernemingsorganisatie georganiseerde bijeenkomst bij Heineken.
Lees verder »   Reageer »
3 november 2017

Zo blijft u fit als ondernemer

Een van de grootste angsten van ondernemers zijn zieke medewerkers, vanwege de financiële consequenties het loon door te moeten betalen en daarnaast ook nog eens voor vervanging te moeten zorgen.
Lees verder »   1 reactie »
3 november 2017

Levenspartner belangrijkste adviesbron bij toekomstplannen onderneming

Niet de aandeelhouder, collega-oprichter of een strategisch consultant adviseert ondernemers over de toekomst van zijn of haar bedrijf, maar uit onderzoek blijkt juist dat de levenspartner deze rol vervult.
Lees verder »   Reageer »
2 november 2017

Zzp’er werkt acht procent onder gewenst uurtarief

Het uurtarief dat zzp’ers hanteren ligt acht procent lager dan hun gewenste uurtarief. Bijna de helft van de zzp’ers (44 procent) geeft aan een te laag tarief te moeten rekenen om de concurrentie de baas te kunnen zijn.
Lees verder »   Reageer »
8  9  10  11   ... 183
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken