Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
8 september 2017

Subsidies voor het verduurzamen van gebouwen

In 2016 stootte Nederland een procent meer broeikasgassen uit dan een jaar eerder, zo werd onlangs bekendgemaakt door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Lees verder »   Reageer »
7 september 2017

Schone winkelgebieden goed voor omzet en veiligheidsgevoel

Op Duurzame Dinsdag presenteerde NederlandSchoon de eerste resultaten van een onafhankelijk onderzoek naar de effecten van een schoon winkelgebied.
Lees verder »   Reageer »
6 september 2017

Vijf tips voor een goede brainstormsessie

Een goede ondernemer weet dat hij niet alle wijsheid in pacht heeft, en dat het goed voor het bedrijf kan zijn ideeën van anderen te horen. Een brainstormsessie leent zich hier bijzonder goed voor.
Lees verder »   Reageer »
6 september 2017

Hotelgasten verwachten kamerprijs met wifi-kosten inbegrepen

Vandaag de dag wil een hotelgast snelle en liefst gratis beschikbare wifi. In een wereld waarin steeds meer mensen op reis zijn, is draadloos internet in een hotel essentieel voor toegang tot apps zoals mail en social media.
Lees verder »   Reageer »
5 september 2017

Toiletpapierdispensers: hygiënisch én praktisch

Heeft u er weleens bij stil gestaan hoe vaak uw sanitaire ruimte dagelijks wordt gebruikt? Gemiddeld gaan wij vijf keer per dag naar het toilet. In totaal brengen wij er een kwartier per dag door. Uw toilet wordt dagelijks dus al snel tientallen keren gebruikt.
Lees verder »   Reageer »
4 september 2017

Duitsland moet investeren en coöpereren: kansen voor Nederland

Een snelle en stabiele digitale en verkeersinfrastructuur, de ontwikkeling van mobiliteitstechnologieën, oplossingen voor een stabiele energieverzorging en bureaucratieafbouw: daarin moet Duitsland investeren om zo nog betere randvoorwaarden voor ondernemers te creëren.
Lees verder »   Reageer »
4 september 2017

Nederlandse bedrijven krijgen inzicht in kosten eigen CO2-uitstoot

Ieder Nederlands bedrijf kan vanaf heden inzicht krijgen in de eigen CO2-kosten. Een openbaar toegankelijke tool op Klimaatplein.com maakt dit mogelijk. De tool laat zien wat de CO2-voetafdruk van een bedrijf is en welke CO2-kosten daarmee gepaard gaan.
Lees verder »   Reageer »
31 augustus 2017

Jongere kiest voor 'flex'

Of het nu gaat om een modelovereenkomst (zzp), payroll, een halfjaarcontract of een contract voor onbepaalde tijd, jongere generaties zijn ruim twee keer zo vaak bereid om mee te gaan in de keuze van de nieuwe werkgever als professionals van generatie X en de Babyboomers  (gemiddeld vijftien procent).
Lees verder »   Reageer »
31 augustus 2017

Gastcolleges verzorgen als ondernemer – vijf keer winst

Ondernemen houdt ook in: vakinhoudelijk up-to-date blijven en kennisdelen. Een manier om hier invulling aan te geven is het verzorgen van gastcolleges binnen het hoger beroepsonderwijs. Beide partijen – student en ondernemer – zijn hierbij gebaat.
Lees verder »   Reageer »
31 augustus 2017

Duurzaam ondernemen in de tuinbranche maakt het verschil

Volgens mooiezonwering.nl zal de tuinbranche de komende drie tot vijf jaar voor een behoorlijke uitdaging staan. Winkels in deze branche zullen zich nog duidelijker moeten onderscheiden ten opzichte van de concurrentie.
Lees verder »   Reageer »
30 augustus 2017

Nederlander ziet onverzekerde zzp’er als bedreiging

Maar liefst 51 procent van de Nederlanders ziet zzp’ers zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) als een bedreiging voor het huidige sociale stelsel. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek in opdracht van Tentoo, onder meer dan 1.000 respondenten in heel Nederland.
Lees verder »   Reageer »
30 augustus 2017

MKB-ondernemers ontevreden met eigen ontwikkeling

Bijna negen op de tien mkb-ondernemers vinden dat ze niet genoeg toekomen aan hun eigen ontwikkeling. Dat blijkt uit een online enquête door MKBServicedesk.nl onder 794 ondernemers naar (bij)scholing binnen hun bedrijf.
Lees verder »   Reageer »
30 augustus 2017

Grote R&D-bedrijven innoveren steeds meer in samenwerking MKB

Bijna de helft van alle R&D-uitgaven van grote bedrijven wordt gedaan in samenwerking met gespecialiseerde MKB-bedrijven, kleine startende innovatieve bedrijven en/of kennisinstellingen en dit belang van samenwerking blijft onverminderd groot.
Lees verder »   Reageer »
29 augustus 2017

Zzp-inkomen minder vaak meegenomen bij hypotheek

Een grote meerderheid van de zzp’ers (88 procent) beschikt over een koophuis. Toch heeft slechts 38 procent van de zzp’ers dit huis gekocht terwijl hij of zij al als zelfstandige actief was.
Lees verder »   Reageer »
8  9  10  11   ... 179
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs