Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
7 november 2017

Innovatiekracht familiebedrijven heeft veel potentie

De uitkomsten van onderzoek naar innovatie rondom familiebedrijven ontkracht de mythe dat familiebedrijven niet innovatief zouden zijn.
Lees verder »   Reageer »
6 november 2017

Ondernemers werken samen aan een circulaire economie

Een nieuwe App, een nieuw boek en een serie speciale bijeenkomsten moeten ondernemers helpen meer samen te werken aan een circulaire economie. Dat maakte Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, bekend tijdens een door de ondernemingsorganisatie georganiseerde bijeenkomst bij Heineken.
Lees verder »   Reageer »
3 november 2017

Zo blijft u fit als ondernemer

Een van de grootste angsten van ondernemers zijn zieke medewerkers, vanwege de financiële consequenties het loon door te moeten betalen en daarnaast ook nog eens voor vervanging te moeten zorgen.
Lees verder »   1 reactie »
3 november 2017

Levenspartner belangrijkste adviesbron bij toekomstplannen onderneming

Niet de aandeelhouder, collega-oprichter of een strategisch consultant adviseert ondernemers over de toekomst van zijn of haar bedrijf, maar uit onderzoek blijkt juist dat de levenspartner deze rol vervult.
Lees verder »   Reageer »
2 november 2017

Zzp’er werkt acht procent onder gewenst uurtarief

Het uurtarief dat zzp’ers hanteren ligt acht procent lager dan hun gewenste uurtarief. Bijna de helft van de zzp’ers (44 procent) geeft aan een te laag tarief te moeten rekenen om de concurrentie de baas te kunnen zijn.
Lees verder »   Reageer »
1 november 2017

Hé ondernemer, zullen we een stukje gaan wandelen?

'Donderdagmiddag, 18.00 uur. Alweer een dag voorbij gevlogen waarop ik inspirerende mensen heb ontmoet en ervoor heb gezorgd dat de dagelijkse werkzaamheden door konden gaan. Het is bijna weekend, maar toch heb ik het gevoel dat werken aan de volgende stap binnen mijn bedrijf er bij in is geschoten.'
Lees verder »   1 reactie »
1 november 2017

Tips voor een goede klimaatbeheersing op kantoor

Wanneer er over werkklimaat wordt gesproken, wordt vaak de werksfeer bedoeld. Eigenlijk is de definitie breder, en wordt er het totaal aan omstandigheden, sfeer en voorwaarden waaronder medewerkers hun werk moeten verrichten mee aangeduid.
Lees verder »   Reageer »
31 oktober 2017

Markt voor agrarisch vastgoed veert op

De agrarische markt in Nederland is sterk in beweging. De melkprijs is gestegen en de introductie van het fosfaatrechtenstelsel in de melkveehouderij treedt naar verwachting per 1 januari 2018 in werking.
Lees verder »   Reageer »
30 oktober 2017

Tips voor het toepassen van stickers op kantoor

U hebt er misschien nooit bij stilgestaan, maar weet u eigenlijk op hoeveel plaatsen in een gemiddeld bedrijfspand er op de een of andere manier signalering is geplaatst?
Lees verder »   Reageer »
30 oktober 2017

Provincie Noord-Holland en Bouwend Nederland pakken knelpunten woningbouw aan

In de provincie Noord-Holland zijn realistische mogelijkheden om aan de woningvraag tot 2025 te voldoen. In principe zijn er voldoende bouwlocaties. Om de woningen daadwerkelijk te kunnen bouwen, moet bij een deel van de plannen eerst nog een aantal knelpunten worden opgelost.
Lees verder »   Reageer »
27 oktober 2017

Zes op tien mkb’ers ongerust over toekomstbestendigheid

Zes op de tien mkb-ondernemers maken zich zorgen over de toekomstbestendigheid  van hun bedrijf. Dat blijkt uit de maandelijkse MKB Monitor van De Zaak en MKB Servicedesk onder 1.400 respondenten.
Lees verder »   Reageer »
26 oktober 2017

Innovatiebudget stijgt met 160 procent

Van de 1.000 bedrijven met het grootste R&D budget ter wereld, hebben zestien hun hoofdkantoor in Nederland. Zij besteedden in 2017 16.1 miljard euro aan onderzoek en ontwikkeling, een stijging van 160 procent ten opzichte van vorig jaar.
Lees verder »   Reageer »
25 oktober 2017

Omzet freelancende Millennials flink gestegen

De omzet van freelancende jongeren tot 25 jaar is het afgelopen kwartaal met gemiddeld tien procent gestegen, vergeleken met het jaar ervoor. De omzet van 25- tot 34-jarigen met vijftien procent.
Lees verder »   Reageer »
25 oktober 2017

Meer zelfstandigen vinden hulp via 155-Help-een-Bedrijf

Volgens het IMK, Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, is het aantal bijstandsaanvragen door zelfstandige ondernemers in het afgelopen jaar niet verminderd, ondanks de algehele economische opleving.
Lees verder »   Reageer »
7  8  9  10   ... 182
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs