Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
18 augustus 2017

´Boekhoudpakketten vatbaar voor gegevensdiefstal´

OnlineFactureren.net heeft aanbieders van online facturatie en boekhouding getest op de implementatie en configuratie van de HTTP security headers. Slechts elf van de 97 aanbieders weten een voldoende te behalen.
Lees verder »   Reageer »
17 augustus 2017

Van eenmanszaak naar BV? Drie redenen waarom

De eenmanszaak is een populaire eerste stap voor beginnende ondernemers. Deze in namelijk eenvoudig en goedkoop op te richten. "Echter is het van groot belang om in de gaten te houden of het voor een onderneming geen tijd is om de rechtsvorm om te zetten naar een BV," zegt Thomas Esselink van FIRM24.
Lees verder »   2 reacties »
16 augustus 2017

Als kleine ondernemer duurzaam ondernemen: vijf tips

Aan duurzaam ondernemen is de laatste jaren steeds meer aandacht besteed. Voor zowel consumenten als zakelijke klanten speelt duurzaamheid naast bijvoorbeeld prijs en kwaliteit van producten of diensten een belangrijke rol.
Lees verder »   Reageer »
16 augustus 2017

ZZP-tarieven stijgen niet, ondanks aantrekkende economie

Freelancers hebben, afgaande op jaarlijks onderzoek door Hoofdkraan.nl, weinig reden voor optimisme. Het gemiddelde zzp-tarief blijft ook in 2017 steken op 43 euro, wat gelijk is aan het schamele gemiddelde van vorig jaar.
Lees verder »   Reageer »
11 augustus 2017

Drukkerijen hebben het zwaar

Drukkerijen hebben het de afgelopen jaren erg zwaar. De oorzaak hiervan is de digitaliserende samenleving. Internet speelt een steeds grotere rol waardoor de vraag naar drukwerk drastisch aan het afnemen is. De afgelopen acht jaar zijn er al 875 bedrijven geweest die noodgedwongen moesten stoppen.
Lees verder »   Reageer »
9 augustus 2017

Uitstel handhaving Wet DBA heeft zpp’er niets gebracht

87 procent van de zzp’ers heeft niets gehad aan het uitstel van handhaving van de Wet DBA. Een derde van deze groep heeft zelfs meer moeite met het verkrijgen van opdrachten sinds handhaving van de wet is uitgesteld. 
Lees verder »   Reageer »
9 augustus 2017

Klussers kiezen massaal voor duurzaam

Er worden minder radiatoren verkocht in Nederland dan dezelfde periode vorig jaar. En dat is interessant want dit is niet alleen een keerpunt maar ook opvallend positief omdat er in de algemene zin wel goede resultaten geboekt worden door het toeleverend kanaal voor bouwend en klussend Nederland.
Lees verder »   Reageer »
8 augustus 2017

Online facturen vaak de oorzaak van te laat betalen

Nederlanders is gevraagd of zij privé weleens onbewust een rekening niet of veel te laat betaald hebben in de afgelopen twaalf maanden. Bij bijna een derde (32 procent) is dit onbewust wel eens gebeurd.
Lees verder »   3 reacties »
7 augustus 2017

Tijd voor rigoureuze vernieuwing in de transportsector

De wereldhandel is dé motor achter het goederenvervoer. U ziet dat de wereldhandel momentum verliest. De groei is sinds de crisis vertraagd tot een povere + 1,2 procent vorig jaar.
Lees verder »   Reageer »
4 augustus 2017

Hackers sluizen gestolen informatie weg via afbeeldingen

Bij de analyse van cyberspionage- en cybercriminele campagnes zijn onderzoekers van Kaspersky Lab op een zorgwekkende nieuwe trend gestuit.
Lees verder »   Reageer »
3 augustus 2017

Op vakantie met de bedrijfsbus: maak afspraken over deze vier zaken

Chauffeurs die voor hun werk in een bedrijfsbus rijden, gebruiken deze niet altijd alleen voor zakelijke doeleinden – zo blijkt uit recent onderzoek van Fleetmatics. Zo gebruiken zij de bus weleens voor privéverhuizingen (21 procent) of om in de eigen tijd bij te klussen.
Lees verder »   Reageer »
3 augustus 2017

Bijna vier miljard investeringen in energie in milieu: wat doet u als ondernemer?

Uit de jaarverslagen over 2016 van de Energie-investeringsaftrek en de Milieu-investeringsaftrek/Willekeurige afschrijving milieu-investeringen blijkt dat Nederlandse bedrijven respectievelijk voor bijna 1,4 miljard euro aan investeringen in energiezuinige maatregelen hebben gemeld, en 2,6 miljard in milieuvriendelijke technieken hebben geïnvesteerd.
Lees verder »   Reageer »
2 augustus 2017

Werknemer staat achter milieu-initiatieven werkgever

Er is steeds meer aandacht voor milieubewust ondernemen, blijkt uit onderzoek van Epson. Werknemers van ondervraagde MKB-bedrijven geven aan sterk vóór milieu-actie te zijn, maar stellen tegelijkertijd echter ook dat hun werkgevers nog te weinig doen om hun ecologische voetafdruk ook daadwerkelijk te verkleinen.
Lees verder »   Reageer »
1 augustus 2017

Bouwvak leidt tot lastige situaties

De bouwbranche zit in de lift en dit is onderzocht door de ING. In 2017 zal de bouwbranche groeien met vier procent en dit is hoog te noemen. Echter staat nu ook de zomervakantie voor de deur (of is deze al begonnen) en hiermee dus ook de bouwvak.
Lees verder »   Reageer »
7  8  9  10   ... 176
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 186.61 -0.43 %
Stijgers Dalers
Nedap 41.27  5.1 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Altice 8.1  -12.1 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Air france - 10.98  -4 %
Meer beurs