Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
21 september 2017

Energietransitie moet topprioriteit zijn voor het nieuwe kabinet

Bij het verschijnen van de Miljoenennota kijkt Doekle Terpstra vooral reikhalzend uit naar het volgende kabinet. Volgens de voorzitter van UNETO-VNI moet de nieuwe regering de financiële ruimte gebruiken voor de energietransitie.
Lees verder »   Reageer »
21 september 2017

Prinsjesdag: gevolgen voor ondernemers

Accon avm heeft de maatregelen van Prinsjesdag geëvalueerd en een overzicht met de opvallendste maatregelen voor ondernemers opgesteld. De hoogtepunten vindt u hieronder.
Lees verder »   1 reactie »
21 september 2017

Grote vraag naar logistiek vastgoed

De aanhoudende groei van e-commerce zorgt voor een grote vraag van bedrijven naar logistiek vastgoed. In de eerste helft van 2017 is 50 procent meer logistiek vastgoed - distributiecentra - verhuurd en verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder.
Lees verder »   Reageer »
20 september 2017

Jonge zp’er voelt zich steeds minder een ‘externe’ binnen organisatie

Jonge zelfstandige professionals (zp’ers) voelen zich minder een ‘externe’ dan vorig jaar. Afgelopen jaar was dit voor generatie Y nog bij 77 procent het geval en voor generatie Z bij 69 procent, nu is dit respectievelijk 61 en 52 procent.
Lees verder »   1 reactie »
19 september 2017

Young professional bang om te ondernemen

Bijna 70 procent van de jongeren (tussen achttien en 24 jaar) zegt te willen ondernemen. Daar staat tegenover dat 55 procent de concurrentie te groot vindt en ruim 30 procent het ondernemersklimaat op het moment niet gunstig genoeg vindt om een onderneming te starten.
Lees verder »   Reageer »
19 september 2017

Slechts tien procent kleine ondernemers besteedt administratie volledig uit

De overgrote meerderheid van de zzp’ers en kleine ondernemers (89 procent) houdt de boekhouding zelf bij. De helft schakelt hierbij incidenteel de hulp van een boekhouder in. Bijvoorbeeld voor het opstellen van een jaarrekening of voor de jaarlijkse belastingaangifte.
Lees verder »   Reageer »
19 september 2017

Zeven op de tien zzp’ers tegen verplichtstelling AOV

Ruim zeven op de tien zzp’ers zijn tegen het verplicht stellen van de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zzp’ers. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.656 zzp’ers.
Lees verder »   Reageer »
18 september 2017

Steeds meer ondernemers overwegen bedrijfsverkoop vóór pensioen

Pre exits zijn hot. Dat concludeert investeerder TransEquity Network. Steeds meer bedrijfseigenaren overwegen om in een vroeg stadium hun bedrijf geheel of deels te verkopen.
Lees verder »   Reageer »
15 september 2017

'Voorkom dat de Britten zich van de klif storten en ons meeslepen’

De huidige onzekerheid rond Brexit is voor ondernemers onwerkbaar. We moeten in maart 2018 duidelijkheid hebben met welke regelgeving ondernemers te maken krijgen na Brexit.
Lees verder »   Reageer »
14 september 2017

Ondernemer: strategie over toekomst bedrijf is onduidelijk

Nederlandse ondernemers hebben de strategische toekomstplannen van hun bedrijf niet in het vizier. Deze plannen zijn door de meerderheid nog niet vormgegeven (54 procent), zo blijkt uit onderzoek van Teamleader.
Lees verder »   Reageer »
13 september 2017

22 procent ondernemers in relatieproblemen door geldzorgen bedrijf

22 procent van de ondernemers ondervindt relatieproblemen door geldzorgen in het eigen bedrijf. 33 procent heeft privé wel eens dingen gelaten, zoals het overslaan van vakanties of het niet uitbetalen van het eigen salaris.
Lees verder »   1 reactie »
12 september 2017

Ziekte belangrijkste oorzaak arbeidsongeschiktheid zzp’ers

30 procent van de arbeidsongeschikte zzp’ers kan niet werken door een (tijdelijke) ziekte. Daarnaast zijn psychische klachten (26 procent), zoals een burn-out, en ongevallen (25 procent) redenen van arbeidsongeschiktheid.
Lees verder »   Reageer »
11 september 2017

De grootste tijdslurpers in 2017 (en wat u eraan kunt doen)

Anno 2017 zijn er zo’n half miljoen midden- en kleinbedrijven en een miljoen zzp’ers en die steken liever energie in ondernemen dan in randzaken. Gemiddeld overleeft 60 procent van alle bedrijven de eerste vijf jaar.
Lees verder »   Reageer »
8 september 2017

Subsidies voor het verduurzamen van gebouwen

In 2016 stootte Nederland een procent meer broeikasgassen uit dan een jaar eerder, zo werd onlangs bekendgemaakt door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Lees verder »   Reageer »
7  8  9  10   ... 178
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs