Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
2 februari 2018

Zzp'er onbekend met inhoud opdrachtgeversverklaring

Het overgrote deel van de zzp'ers is onbekend met de inhoud van de opdrachtgeversverklaring, het alternatief dat de regering voor de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) heeft geïntroduceerd.
Lees verder »   Reageer »
1 februari 2018

Tien kansen voor een sterker Europa

De eurozone staat eindelijk weer stevig op eigen benen. Als exportland profiteert Nederland hier maximaal van. Volgens kredietverzekeraar Euler Hermes zijn er volop mogelijkheden om juist nu de kracht en stabiliteit van de EU verder uit te bouwen.
Lees verder »   Reageer »
1 februari 2018

Aantal freelancers enorm gestegen

Het aantal freelancers in Nederland steeg in de periode van 2014 tot en met 2017 met maar liefst 35 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Tentoo onder 10.000 freelancers. Per opdrachtgever is het aantal ingehuurde freelancers en flexwerkers met gemiddeld 27 procent gestegen.
Lees verder »   Reageer »
31 januari 2018

ZZP Nederland wijst opvolger DBA af

De Kick-Off over zzp zaken in het regeerakkoord, die op 24 januari is georganiseerd door de bewindslieden Koolmees, Keijzer en Snel gaf weinig zicht op snel resultaat. Stichting ZZP Nederland constateert opnieuw een gebrek aan urgentie om zelfstandige ondernemers te bevrijden van werknemerswetgeving.
Lees verder »   Reageer »
30 januari 2018

Groei economie China doet stap terug in 2018

De opleving vorig jaar van de Chinese economie is maar van korte duur. Dit jaar zal de economische groei met een half procent dalen. Zo stelt de researchafdeling van Euler Hermes.
Lees verder »   Reageer »
29 januari 2018

Grote onrust onder zzp’ers over Wet DBA

De onrust onder opdrachtgevers en zzp’ers over de Wet DBA blijft groot, ook nu het kabinet in het regeerakkoord plannen presenteerde ter vervanging van de omstreden wet.
Lees verder »   Reageer »
26 januari 2018

Zorg voor zekerheid vooraf, voor opdrachtgever én zzp’er

Zorg dat opdrachtgevers vooraf de zekerheid hebben dat ze na inhuur van een zzp’er niet meer geconfronteerd worden met naheffingen van loonbelasting. Dat kan door te toetsen of zzp’ers een bewuste keuze hebben gemaakt voor het ondernemerschap.
Lees verder »   Reageer »
25 januari 2018

Zzp’er heeft vertrouwen in de toekomst

Zzp’ers hebben vertrouwen in het komende jaar. De meerderheid (67 procent) van de zzp’ers verwacht onder andere een hogere omzet en 65 procent verwacht meer winst.
Lees verder »   1 reactie »
18 januari 2018

Millennials geven topmanagement nieuwe betekenis

Met hun focus op het bouwen aan zakelijk succes op basis van zowel winst (profit) als doelstelling (purpose), gaan millennial-leiders het traditionele bedrijfsmanagement opschudden. Dit blijkt uit Redefining the C-Suite: Business the Millennial Way, een onderzoek van American Express.
Lees verder »   Reageer »
17 januari 2018

Koffie op de werkvloer verhoogt efficiëntie en productiviteit

Meer dan de helft van de Nederlanders geeft aan zich productiever te voelen na het drinken van een kop koffie. De positieve invloed zou echter groter zijn bij jongeren dan bij ouderen, alhoewel de groep veertigjarigen een belangrijke uitzondering vormen.
Lees verder »   Reageer »
15 januari 2018

4,2 procent meer bedrijfsauto occasions verkocht

De verkopen van gebruikte bedrijfsauto’s door autobedrijven zijn in 2017 met 4,2 procent gegroeid, zo blijkt uit de cijfers van VWE Automotive. In 2016 verkochten autobedrijven 93.508 lichte bedrijfsauto’s (B2C), in 2017 steeg dit met 3.917 naar een totaal van 97.425 occasions.
Lees verder »   Reageer »
11 januari 2018

Vijf tips voor een functionele kantoorinrichting

Het kantoor is de ruimte waar mensen een groot gedeelte van hun dag doorbrengen, in veel gevallen namelijk minimaal 33 procent. En gedurende die tijd is het natuurlijk wel de bedoeling dat ze ook goed aan het werk kunnen.
Lees verder »   Reageer »
10 januari 2018

Een professioneel thuiskantoor: vijf tips

In 2017 telde Nederland bijna twee miljoen ondernemingen, waarvan ruim een miljoen zelfstandigen. Onder deze groep bevinden zich veel mensen die zich laten inhuren door andere zakelijke klanten, of diensten leveren bij consumenten thuis.
Lees verder »   1 reactie »
9 januari 2018

Zzp'er steeds minder snel uitbetaald

Het duurt steeds langer voor de zzp'er zijn geld ontvangt van de opdrachtgever. Ten opzichte van vorig jaar moeten zzp'ers gemiddeld 7,2 procent langer op hun geld wachten (26,9 dagen versus 28,9 dagen).
Lees verder »   Reageer »
5  6  7  8   ... 183
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken