Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
23 oktober 2017

UNETO-VNI positief over NEV, maar arbeidsmarkt remt energietransitie

De Nationale Energieverkenning (NEV) 2017 laat een kentering in de energiehuishouding van Nederland zien. Volgens het rapport groeit de hernieuwbare energieopwekking in ons land sneller, neemt de energiebesparing toe en daalt het energieverbruik.
Lees verder »   Reageer »
20 oktober 2017

Achterban ZZP Nederland keurt opdrachtgeververklaring regeerakkoord af

Uit de achterbanraadpleging van Stichting ZZP Nederland van het afgelopen weekend blijkt, dat zzp’ers blij zijn met de afschaffing van de Wet DBA, maar dat 76  procent geen vertrouwen heeft in het alternatief, dat wordt gepresenteerd in het regeerakkoord: de opdrachtgeversverklaring.
Lees verder »   Reageer »
20 oktober 2017

Duits ondernemingsklimaat beter dan ooit

De economische situatie van Duitse bedrijven is beter dan ooit. De in het voorjaar duidelijk gestegen verwachtingen zijn uitgekomen. De Duitse conjunctuur rust op een sterke basis, bestaande uit een sterke binnenlandse vraag, een solide export en opnieuw uitgebreide werkgelegenheidsplannen.
Lees verder »   Reageer »
19 oktober 2017

'Blijvende schade door haastklus wet DBA'

Page Group wil dat de overheid de afgeschafte wet DBA niet met een volgende haastklus vervangt. Het vertrouwen onder opdrachtgevers en zzp’ers heeft een flinke deuk opgelopen, doordat de wet voor veel onzekerheid zorgde.
Lees verder »   Reageer »
19 oktober 2017

Bedrijven Azië-Pacific beschermen cashflow tegen wanbetaling

Bijna 90 procent van de bedrijven in de regio Azië-Pacific kreeg in het afgelopen jaar te maken met wanbetaling. Om hun bedrijf tegen tegen betalingsrisico’s te beschermen, heeft ruim een derde hiervan maatregelen getroffen om de cashflow te corrigeren.
Lees verder »   Reageer »
18 oktober 2017

Zes tips om handiger te communiceren

U wilt een medewerker achter uw standpunt krijgen. Of u probeert een potentiële opdrachtgever over de streep trekken. In zulke gevallen heeft u als  ondernemer baat bij goede communicatieve vaardigheden. Zes tips van BC.nl om een gesprek behendig te sturen.
Lees verder »   Reageer »
17 oktober 2017

Helft zzp’ers wil netwerken op flexwerklocatie

Bijna de helft van de zzp’ers kiest voor een flexwerklocatie om daar branchegenoten te kunnen ontmoeten. Vooral voor zzp’ers die net gestart zijn, blijkt de mogelijkheid om te netwerken een motivatie om voor een flexwerklocatie te kiezen.
Lees verder »   Reageer »
13 oktober 2017

Wat is de impact van Brexit op de tech industrie?

‘Should I stay or should I go?’ Deze vraag werd door een meerderheid van de Britse bevolking beantwoord met 'Leave' tijdens het EU-referendum. Hoewel Nederland deze belangrijke partner binnen de Unie niet graag ziet vertrekken, is het tijd om Brexit als realiteit te beschouwen.
Lees verder »   Reageer »
12 oktober 2017

Digitale infrastructuursector gematigd positief over regeerakkoord

Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL) is blij met de ‘digitale component’ in het nieuwe Regeerakkoord van kabinet-Rutte III. Er is aandacht voor innovatie en digitalisering, voor digitale vaardigheden in het onderwijs en er wordt stevig ingezet op cybersecurity.
Lees verder »   Reageer »
11 oktober 2017

Consument vindt dat bedrijven positief moeten bijdragen aan maatschappij

Uit Dossier Duurzaam 2017 blijkt dat bijna driekwart van de consumenten het belangrijk vindt dat bedrijven een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij, milieu en het welzijn van mensen. 21 procent vindt echter dat bedrijven dit ook daadwerkelijk doen.
Lees verder »   Reageer »
11 oktober 2017

Nederland onderschat kracht economie Oost-Europa

Nergens in Europa groeit de economie zo snel als in Oost-Europa. Dat is al meerdere jaren zo. Nederland onderschat de kracht hiervan. Daardoor lopen we niet alleen kansen mis, ook snoept Oost-Europa steeds meer business van ons af.
Lees verder »   Reageer »
10 oktober 2017

Ruim een derde van de zzp’ers reist met openbaar vervoer

35 procent van de zzp’ers maakt in 2017 gebruik van het openbaar vervoer (OV), terwijl vrijwel alle zzp’ers ook over een auto beschikken. Ten opzichte van 2014 is dit een flinke stijging. In dat jaar maakte namelijk slechts negen procent van de zzp’ers gebruik van OV.
Lees verder »   Reageer »
10 oktober 2017

MKB-ondernemers: businessplan zwakste plek

Starters in het midden- en kleinbedrijf hebben meer advies en begeleiding nodig bij het maken van een goed doordacht businessplan. Dat blijkt uit de maandelijkse MKB Monitor van MKB Servicedesk.
Lees verder »   Reageer »
9 oktober 2017

Nederlandse leiders in vis doen ferme toezeggingen voor bescherming oceanen

27 internationale en toonaangevende bedrijven uit de keten voor vis-, schaal- en schelpdierproducten lieten tijdens de Our Ocean-conferentie op Malta weten hoe zij bijdragen aan de bescherming van onze oceanen.
Lees verder »   Reageer »
5  6  7  8   ... 179
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs