Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
18 september 2017

Steeds meer ondernemers overwegen bedrijfsverkoop vóór pensioen

Pre exits zijn hot. Dat concludeert investeerder TransEquity Network. Steeds meer bedrijfseigenaren overwegen om in een vroeg stadium hun bedrijf geheel of deels te verkopen.
Lees verder »   Reageer »
15 september 2017

'Voorkom dat de Britten zich van de klif storten en ons meeslepen’

De huidige onzekerheid rond Brexit is voor ondernemers onwerkbaar. We moeten in maart 2018 duidelijkheid hebben met welke regelgeving ondernemers te maken krijgen na Brexit.
Lees verder »   Reageer »
14 september 2017

Ondernemer: strategie over toekomst bedrijf is onduidelijk

Nederlandse ondernemers hebben de strategische toekomstplannen van hun bedrijf niet in het vizier. Deze plannen zijn door de meerderheid nog niet vormgegeven (54 procent), zo blijkt uit onderzoek van Teamleader.
Lees verder »   Reageer »
13 september 2017

22 procent ondernemers in relatieproblemen door geldzorgen bedrijf

22 procent van de ondernemers ondervindt relatieproblemen door geldzorgen in het eigen bedrijf. 33 procent heeft privé wel eens dingen gelaten, zoals het overslaan van vakanties of het niet uitbetalen van het eigen salaris.
Lees verder »   1 reactie »
12 september 2017

Ziekte belangrijkste oorzaak arbeidsongeschiktheid zzp’ers

30 procent van de arbeidsongeschikte zzp’ers kan niet werken door een (tijdelijke) ziekte. Daarnaast zijn psychische klachten (26 procent), zoals een burn-out, en ongevallen (25 procent) redenen van arbeidsongeschiktheid.
Lees verder »   Reageer »
11 september 2017

De grootste tijdslurpers in 2017 (en wat u eraan kunt doen)

Anno 2017 zijn er zo’n half miljoen midden- en kleinbedrijven en een miljoen zzp’ers en die steken liever energie in ondernemen dan in randzaken. Gemiddeld overleeft 60 procent van alle bedrijven de eerste vijf jaar.
Lees verder »   Reageer »
8 september 2017

Subsidies voor het verduurzamen van gebouwen

In 2016 stootte Nederland een procent meer broeikasgassen uit dan een jaar eerder, zo werd onlangs bekendgemaakt door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Lees verder »   Reageer »
7 september 2017

Schone winkelgebieden goed voor omzet en veiligheidsgevoel

Op Duurzame Dinsdag presenteerde NederlandSchoon de eerste resultaten van een onafhankelijk onderzoek naar de effecten van een schoon winkelgebied.
Lees verder »   Reageer »
6 september 2017

Vijf tips voor een goede brainstormsessie

Een goede ondernemer weet dat hij niet alle wijsheid in pacht heeft, en dat het goed voor het bedrijf kan zijn ideeën van anderen te horen. Een brainstormsessie leent zich hier bijzonder goed voor.
Lees verder »   Reageer »
6 september 2017

Hotelgasten verwachten kamerprijs met wifi-kosten inbegrepen

Vandaag de dag wil een hotelgast snelle en liefst gratis beschikbare wifi. In een wereld waarin steeds meer mensen op reis zijn, is draadloos internet in een hotel essentieel voor toegang tot apps zoals mail en social media.
Lees verder »   Reageer »
5 september 2017

Toiletpapierdispensers: hygiënisch én praktisch

Heeft u er weleens bij stil gestaan hoe vaak uw sanitaire ruimte dagelijks wordt gebruikt? Gemiddeld gaan wij vijf keer per dag naar het toilet. In totaal brengen wij er een kwartier per dag door. Uw toilet wordt dagelijks dus al snel tientallen keren gebruikt.
Lees verder »   Reageer »
4 september 2017

Duitsland moet investeren en coöpereren: kansen voor Nederland

Een snelle en stabiele digitale en verkeersinfrastructuur, de ontwikkeling van mobiliteitstechnologieën, oplossingen voor een stabiele energieverzorging en bureaucratieafbouw: daarin moet Duitsland investeren om zo nog betere randvoorwaarden voor ondernemers te creëren.
Lees verder »   Reageer »
4 september 2017

Nederlandse bedrijven krijgen inzicht in kosten eigen CO2-uitstoot

Ieder Nederlands bedrijf kan vanaf heden inzicht krijgen in de eigen CO2-kosten. Een openbaar toegankelijke tool op Klimaatplein.com maakt dit mogelijk. De tool laat zien wat de CO2-voetafdruk van een bedrijf is en welke CO2-kosten daarmee gepaard gaan.
Lees verder »   Reageer »
31 augustus 2017

Jongere kiest voor 'flex'

Of het nu gaat om een modelovereenkomst (zzp), payroll, een halfjaarcontract of een contract voor onbepaalde tijd, jongere generaties zijn ruim twee keer zo vaak bereid om mee te gaan in de keuze van de nieuwe werkgever als professionals van generatie X en de Babyboomers  (gemiddeld vijftien procent).
Lees verder »   Reageer »
5  6  7  8   ... 176
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 186.61 -0.43 %
Stijgers Dalers
Nedap 41.27  5.1 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Altice 8.1  -12.1 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Air france - 10.98  -4 %
Meer beurs