Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
18 december 2017

Geld verdienen tijdens de feestdagen met vijf simpele energietips

Ondernemers denken vaak nog dat duurzaam ondernemen vooral geld kost. Rob van der Rijt van Klimaatplein.com helpt dit misverstand graag de wereld uit met direct toepasbare tips om energie te besparen.
Lees verder »   1 reactie »
14 december 2017

Vijf tips om een exponentieel groeiende organisatie te bouwen

Gedreven door globalisatie en de komst van nieuwe technologieën is het bedrijven als Airbnb, Uber en Tesla gelukt om binnen één jaar te groeien tot een waarde van een miljard of meer. Dit zorgde voor een nieuw begrip op de markt: de exponentieel groeiende organisatie.
Lees verder »   Reageer »
14 december 2017

Ontwikkeling Nederlandse faillissementen volatieler dan in omringende landen

Nederland kent in verhouding tot omliggende landen relatief grote schommelingen in faillissementen. Zo lag de volatiliteit in het aantal faillissementen in Nederland tussen 2008 en 2017 twee keer zo hoog als in België, tweeënhalf keer zo hoog als in Duitsland en meer dan drie keer zo hoog als in Oostenrijk en Frankrijk.
Lees verder »   Reageer »
14 december 2017

Zzp’er wil zich thuis voelen bij opdrachtgever

Zelfstandig ondernemers gaan het steeds belangrijker vinden om zich thuis te voelen bij een opdrachtgever. Zo wordt de werksfeer door zzp’ers als een van de belangrijkste aspecten bij een opdrachtgever gezien.
Lees verder »   Reageer »
12 december 2017

Investeren kunt u leren

"Ondernemers weten alles over hun product of dienst, maar geld ophalen is een vak apart," aldus ondernemer en investeerder Chris Thomas. Om dit proces te vergemakkelijken ziet hij een grote toekomst voor equity-crowdfunding.
Lees verder »   Reageer »
11 december 2017

Zp’er niet bang om achter te lopen op concurrentie

Zelfstandige professionals (zp’ers) volgen het liefst een opleiding binnen het eigen vakgebied (70 procent). Persoonlijke ontwikkeling, oftewel de ontwikkeling van soft skills, en ondernemersvaardigheden zijn minder populair.
Lees verder »   Reageer »
11 december 2017

Mkb positief over 2018; naast groei toch enkele zorgen

Uit onderzoek van Reaal blijkt dat ruim de helft van de ondernemers, uit het midden- en kleinbedrijf (mkb), verwacht dat de Nederlandse economie in 2018 zal verbeteren (53 procent). Ruim een derde verwacht dat het ongeveer hetzelfde zal blijven (35 procent).
Lees verder »   Reageer »
7 december 2017

Meer IT’ers starten eigen bedrijf

Steeds meer professionals die in Nederland in de technologie software sector werken starten hun eigen bedrijf. Dat blijkt uit een analyse van geanonimiseerde data van de meer dan zeven miljoen LinkedIn-profielen die Nederland telt.
Lees verder »   Reageer »
7 december 2017

Starten als ZZP'er in de zorg: hier moet u aan denken

De gezondheidszorg heeft de afgelopen decennia een grote ontwikkeling doorgemaakt. Eerder werden cliënten die verzorging of verpleging nodig hadden vaak in een verzorgings- of verpleegtehuis opgenomen. Nu blijven cliënten vaker zelfstandig wonen, en krijgen zorg of verpleging aan huis. 
Lees verder »   Reageer »
4 december 2017

Tips om een autowerkplaats veilig in te richten

Ook de autobranche in Nederland heeft onder de crises te lijden gehad, door onder andere het uitstellen van de aanschaf van een andere of nieuwe auto, en uitstel van het onderhoud. Bij autoservicebedrijven bijvoorbeeld liep met name tussen 2011 en 2015 de omzet sterk terug.
Lees verder »   Reageer »
1 december 2017

De gevolgen van een scheiding voor uw eigen bedrijf

Niemand hoopt natuurlijk op een scheiding, maar het is wel realiteit dat momenteel in Nederland veertig procent van de huwelijken zo eindigt. Naast alle bijbehorende emoties die verwerkt moeten worden, moet er afgesproken worden hoe het vermogen gedeeld gaat worden en wie de zorg van eventuele kinderen op zich neemt.
Lees verder »   Reageer »
29 november 2017

2018 biedt positief vooruitzicht voor zelfstandig professionals

2018 wordt een positief jaar voor de zelfstandig professional (zp’er). Marktmonitor ZP Facts signaleert dat het aanbod van projecten en opdrachten voor zp’ers positief wordt beïnvloed door de economische voorspoed en het hoge producentenvertrouwen.
Lees verder »   Reageer »
28 november 2017

Nederlandse faillissementen ver onder niveau van voor crisis

Het aantal faillissementen in Nederland daalt in 2017 met bijna een kwart ten opzichte van een jaar geleden. Deze ontwikkeling zet zich ook in 2018 voort, wanneer een verdere daling van vier procent wordt voorzien.
Lees verder »   Reageer »
27 november 2017

Kinderen krijgen is reden om te stoppen met werken

Voor meer dan 36 procent van de Nederlanders is het krijgen van kinderen reden om (deels) te stoppen met werken of ondernemen. Dat blijkt uit onderzoek van Tentoo onder meer dan 1.400 mensen in Nederland.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 180
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs