Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
2 oktober 2017

Wat komt allemaal er bij kijken om een eigen bedrijf te starten?

Een webshop, een eigen ontbijtservice, computerhulp geven aan ouderen, een oppascentrale; steeds meer kinderen beginnen een eigen onderneming. Hoe doe je dat eigenlijk, een bedrijf opstarten en runnen?
Lees verder »   Reageer »
29 september 2017

‘MKB op stoom; 97 procent verwacht waardegroei’

Investeerders en ondernemers verschillen sterk van inzicht over de toegevoegde waarde van investeerders bij bedrijfsovernames. 90 procent van de investeerders vindt dat een investeringsfonds een positief effect heeft op de ondernemingswaarde, terwijl slechts 40 procent van de ondernemers eenzelfde mening is toebedeeld.
Lees verder »   Reageer »
27 september 2017

Overstappen op e-factureren, waarom?

Het veranderen van processen die al jarenlang op dezelfde manier verlopen is spannend. Toch kunnen veranderingen veel voordelen opleveren. Zo ook de overstap van papieren naar elektronische facturen.
Lees verder »   Reageer »
27 september 2017

Ondernemers: tien aanbevelingen voor realisering VN-doelen

De overheid als launching customer voor groene innovaties en duurzame inkoop, gerichte informatie voor het midden- en kleinbedrijf, consistent en stimulerend beleid en een investeringsagenda voor Afrika.
Lees verder »   Reageer »
26 september 2017

Helft zzp’ers wil AOV zelfstandig online afsluiten

De helft van de zzp’ers die nog geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) heeft afgesloten, geeft aan dit het liefst zelf online en zonder advies te willen doen. Van de zzp’ers die wel over een AOV beschikken, heeft 71 procent zijn AOV met behulp van een bemiddelaar of adviseur afgesloten.
Lees verder »   Reageer »
25 september 2017

De zes kenmerken van een crowdfund-ondernemer

Wat onderscheidt een crowdfund-ondernemer van een niet-crowdfund-ondernemer? Crowdfundscout deed onderzoek en zet de onderscheidende kenmerken van de crowdfund-ondernemer op een rij.
Lees verder »   Reageer »
25 september 2017

MKB heeft geen vertrouwen in formatie VVD, CDA, D66 en ChristenUnie

Ondernemers hebben weinig vertrouwen in de kabinetsformatie VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Dat blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door MKB Belangen ter gelegenheid van de Miljoenennota die afgelopen dinsdag tijdens Prinsjesdag werd gepresenteerd door het demissionair kabinet.
Lees verder »   Reageer »
22 september 2017

Bewuste Visweek = consument gaat voor visproducten met keurmerk

Van 25 september tot 1 oktober is het weer Bewuste Visweek. De onafhankelijke keurmerken MSC (duurzame wilde visvangst) en ASC (verantwoorde viskweek) organiseren deze week samen met steun van het Wereld Natuur Fonds.
Lees verder »   Reageer »
22 september 2017

Boer zoekt vertrouwenspartner in leverancier

In de relatie met hun leverancier vinden boeren in Nederland vertrouwen het allerbelangrijkst (52 procent), gevolgd door goede onderlinge communicatie (29 procent). Ook de zakelijke aspecten in een relatie worden hoog op waarde geschat.
Lees verder »   Reageer »
22 september 2017

Bijna helft kantoren ongeschikt voor zijn doel

Een nieuw rapport van Leesman, The Next 250k, toont aan hoe organisaties medewerkers beter kunnen ondersteunen door hen een werkomgeving te bieden die daadwerkelijk werkt.
Lees verder »   Reageer »
21 september 2017

Energietransitie moet topprioriteit zijn voor het nieuwe kabinet

Bij het verschijnen van de Miljoenennota kijkt Doekle Terpstra vooral reikhalzend uit naar het volgende kabinet. Volgens de voorzitter van UNETO-VNI moet de nieuwe regering de financiële ruimte gebruiken voor de energietransitie.
Lees verder »   Reageer »
21 september 2017

Prinsjesdag: gevolgen voor ondernemers

Accon avm heeft de maatregelen van Prinsjesdag geëvalueerd en een overzicht met de opvallendste maatregelen voor ondernemers opgesteld. De hoogtepunten vindt u hieronder.
Lees verder »   1 reactie »
21 september 2017

Grote vraag naar logistiek vastgoed

De aanhoudende groei van e-commerce zorgt voor een grote vraag van bedrijven naar logistiek vastgoed. In de eerste helft van 2017 is 50 procent meer logistiek vastgoed - distributiecentra - verhuurd en verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder.
Lees verder »   Reageer »
20 september 2017

Jonge zp’er voelt zich steeds minder een ‘externe’ binnen organisatie

Jonge zelfstandige professionals (zp’ers) voelen zich minder een ‘externe’ dan vorig jaar. Afgelopen jaar was dit voor generatie Y nog bij 77 procent het geval en voor generatie Z bij 69 procent, nu is dit respectievelijk 61 en 52 procent.
Lees verder »   1 reactie »
1  2  3  4  5   ... 176
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 237.75 -3.60 %
Stijgers Dalers
Doc data 0.44  4.8 %
Value8 5.27  4.6 %
Binck 4.25  3.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 7.56  -8.8 %
Beter bed 14.36  -3.6 %
Meer beurs