Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
30 november 2010

Gratis overvaltraining voor ondernemers

Bij wijze van proef krijgen alle geïnteresseerde ondernemers in Haarlemmermeer sinds kort gratis preventietips, overvaltrainingen en veiligheidsscans aangeboden van de politie Kennemerland. In de training leren ondernemers zich ‘te wapenen’ tegen overvallen.
Lees verder »   Reageer »
30 november 2010

Manifestatie over het nieuwe samenwerken biedt MKB groei-impuls

De kans is reëel dat bedrijven steeds vaker worden geconfronteerd met vraagstukken die ze niet alleen kunnen oplossen, maar wel met een collectief van ondernemers.
Lees verder »   Reageer »
29 november 2010

Rutte negeert oproep Van den Ende

Entertainment ondernemer Joop van den Ende heeft vorige maand een brandbrief gestuurd aan premier Mark Rutte over de cultuurbezuinigingen die het kabinet wil doorvoeren. Van den Ende gelooft in een vrije markt op het gebied van kunst en cultuur, maar hij vindt dat subsidies geleidelijk moeten worden afgebouwd.
Lees verder »   Reageer »
29 november 2010

Compliment voor ondernemer met hart op goede plek

René Moerman heeft het Johan Stekelenburg Compliment 2010 gewonnen. Moerman is ondernemer in zonnepanelen, maar zet zich ook in voor de Starters Academie. Daar volgen mensen met een uitkering een opleiding tot internetondernemer.
Lees verder »   Reageer »
29 november 2010

MKB ervaart nog steeds te weinig steun van overheden

In Nederland zijn MKB-bedrijven verantwoordelijk voor ongeveer 50 procent van het BBP en 60 procent van de werkgelegenheid in Nederland. In Nederland is maar liefst 78 procent van de kleine en middelgrote ondernemers echter van mening dat hun belangen worden genegeerd.
Lees verder »   Reageer »
26 november 2010

Friese ondernemer valt driedubbel in de prijzen

Jonathan Teoh, oprichter van Doppio Espressobars, viel deze week maar liefst drie keer in de prijzen. Allereerst werd de 27-jarige ondernemer verkozen tot Jonge Ondernemer van het Noorden 2010 tijdens de uitreiking van de JOP2010-awards.
Lees verder »   Reageer »
26 november 2010

Prijsstijgingen leiden tot lichte omzetstijging horeca

Na acht maanden krimp heeft de horeca in het derde kwartaal van 2010, weer een kleine omzetstijging gemeld. De omzet steeg in het derde kwartaal met bijna één procent. Deze groei is volledig toe te schrijven aan hogere prijzen, het omzetvolume kromp namelijk met één procent.
Lees verder »   Reageer »
26 november 2010

KvK gaat op de schop

De contributie die ondernemers betalen aan de Kamer van Koophandel kan 60 procent omlaag als ze alleen nog betalen voor registratie in het Handelsregister. Dat zegt directeur Frans van Steenis tegen Het Financieele Dagblad.
Lees verder »   Reageer »
25 november 2010

Kleine ondernemer heeft niets aan beperking koopzondag

Het wetsvoorstel over de beperking van de koopzondagen waarmee de Eerste Kamer dinsdag akkoord is gegaan, verandert niet veel voor kleine ondernemers. Dit stelt Thomas van Vugt, advocaat van ondernemers die tegen een verplichte openstelling op zondag zijn.
Lees verder »   Reageer »
25 november 2010

MKB wordt steeds internationaler

Ruim één op de drie MKB-bedrijven is op enige wijze actief op de internationale markt. Dit kan zijn door export, import, buitenlandse investeringen en/of internationale samenwerking. Import is als vorm van internationalisering het populairst, gevolgd door export.
Lees verder »   Reageer »
24 november 2010

Verhagen steunt Akkoord van de Jonge Ondernemer

Afgelopen vrijdag heeft een groep twintigers onder aanvoering van The Young Entrepreneurial Sagamores het ‘Akkoord van de Jonge Ondernemer’ gepresenteerd aan Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De minister gaat zich hard maken om drempels voor jonge ondernemers weg te nemen.
Lees verder »   Reageer »
24 november 2010

Hessel het Beste Café van Nederland

Café Hessel op Terschelling is door Misset Horeca uitgeroepen tot het beste café van Nederland. Hessel staat op nummer één in de nieuwe Café Top-100.
Lees verder »   Reageer »
24 november 2010

Kamer van Koophandel wil één loket voor alle ondernemers

De VVD, D66 en GroenLinks zien de verplichte bijdrage die de KvK nu ontvangt graag verdwijnen. Daarmee zou de KvK in gevaar komen, kunnen verdwijnen zelfs. In een reactie stelt Kamer van Koophandel Nederland dat het afschaffen van de Kamers een ramp zou betekenen voor ondernemers.
Lees verder »   Reageer »
24 november 2010

Detailhandel verliest van internet

Er wordt steeds meer gekocht via internet en dat zal ten koste gaan van het aantal zelfstandige ondernemers in de detailhandel, met name in de woon- en modebranche.
Lees verder »   Reageer »
178  179  180  181   ... 183
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken