Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
29 september 2010

SER-advies biedt duidelijkheid over ondernemersstatus zzp'er

Platform Zelfstandige Ondernemers is verheugd over de heldere conclusies in het concept SER-advies over de zzp'er. Daarin wordt onderstreept dat de zelfstandige zonder personeel unaniem gezien wordt als ondernemer. 
Lees verder »   Reageer »
29 september 2010

Wat is het ‘Slimste bedrijf’ van 2010?

Op 30 november 2010 organiseert MKB Krachtcentrale de wedstrijd ‘het Slimste Bedrijf van 2010’. De verkiezing van de winnaar vindt plaats tijdens de Energiedag 2010 in Arnhem.
Lees verder »   Reageer »
28 september 2010

Werkgevers: mevrouw Jongerius vergist zich

FNV voorzitter Jongerius vergist zich als zij zegt dat werkgevers een douceurtje krijgen van bijna een miljard euro. In de begroting kan de FNV lezen dat er sprake is van per saldo een lastenverzwaring voor bedrijven van honderden miljoenen euro's door oplopende zorgkosten.
Lees verder »   Reageer »
27 september 2010

Geef marktpartijen sleutel tegen leegstand kantoren

Marktpartijen moeten veel meer verantwoordelijkheid krijgen om zelf de leegstand van kantoren tegen te gaan. Het moet daarvoor aantrekkelijker worden te kiezen voor bestaande panden in plaats van nieuwbouw. De VNG pleit daarom voor invoering van een 'private SER-ladder'.
Lees verder »   Reageer »
27 september 2010

Genomineerden Mediabedrijf van het Jaar bekend

FD Mediagroep, Radio 538 en André Rieu Productions BV zijn de drie genomineerden voor de award ‘Mediabedrijf van het Jaar’ die op 30 september op het Nationaal Omroepcongres zal worden uitgereikt.
Lees verder »   Reageer »
23 september 2010

Bedrijven in problemen door nieuwe geluidregels

Vele duizenden bedrijven produceren vanaf 1 januari - zonder het zelf te weten - te veel geluid. Op die datum wordt namelijk hun milieuvergunning definitief vervangen door het Activiteitenbesluit. Dit besluit is voor veel bedrijven strenger dan hun huidige vergunning.
Lees verder »   Reageer »
22 september 2010

Traditionele Arbodienst jaagt bedrijfsleven op de kast

Er heerst veel onrust rondom de Arbodienstverlening, blijkt uit onderzoek van BG Magazine. Vooral de klanttevredenheid onder de ondernemers staat sterk onder druk. Door de vele fusies en samenvoegingen van Arbodiensten dreigt de persoonlijke aanpak naar de achtergrond gedrongen te worden.
Lees verder »   Reageer »
21 september 2010

Rinnooy Kan biedt oplossingen duurzame economische groei

In de vorige week verschenen septembereditie van EPG Netwerk Business Magazine noemt SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan verschillende maatregelen waar Nederland op moet afstemmen om duurzame economische groei te realiseren.
Lees verder »   Reageer »
21 september 2010

Ondernemers willen niet dat overheid bezuinigt op innovatie

In de huidige economische situatie moet er voor miljarden euro’s worden bezuinigd, maar als het aan ondernemers ligt gaat de overheid juist in hen investeren om het tij te keren. Aan de vooravond van Prinsjesdag 2010 vindt tweederde van de ondernemers dat er stimuleringsmaatregelen nodig zijn.
Lees verder »   Reageer »
20 september 2010

Herstel MKB pas weer verwacht in 2011

Ondanks het toegenomen optimisme in het MKB herstelt het MKB dit jaar nog nauwelijks van de gevolgen van de diepe val van de wereldhandel. Met een afzetgroei van 0,5 procent, blijft het MKB flink achter bij de drie procent groei van het grootbedrijf.
Lees verder »   Reageer »
19 september 2010

ZZP-markt trekt verder aan

In het kielzog van de Nederlandse economie trekt ook de ZZP-markt langzaam weer aan, zo blijkt uit de Yoxa Interim Monitor. Eén op de drie ZZP-ers constateert op dit moment een toename van het aantal interim-opdrachten.
Lees verder »   Reageer »
17 september 2010

'Scheepvaart in gevaar door daling vrachtprijzen'

De scheepvaartindustrie is de financiële crisis nog niet te boven. Het merendeel van de belangrijkste spelers in deze industrie verwacht dan ook dat de vrachtprijs het komende jaar verder zal afnemen, waardoor de sector nog verder onder druk komt te staan.
Lees verder »   Reageer »
16 september 2010

Berk: ‘Zet geen hek om Nederland’

Een nieuwe industriepolitiek, waar de Tweede Kamer gisteren een hoorzitting over hield, moet niet leiden tot een hek om Nederland. In fiscaal opzicht is dat soms al het geval, wat ten koste gaat van het vestigingsklimaat van Nederland.
Lees verder »   Reageer »
14 september 2010

Industrie heeft last van internationale concurrentie

Ruim een derde (37 procent) van het bedrijfsleven heeft in de afgelopen twee jaar te maken gehad met globalisering in de kernactiviteiten, zoals productiekrimp door internationale concurrentie en verplaatsting van productie naar lage-lonen landen.
Lees verder »   Reageer »
177  178   ... 179
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs