Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
18 november 2010

Nederland wordt steeds ondernemender

Het aandeel Nederlanders dat bezig is om een nieuw bedrijf op te richten of ondernemer is van een bedrijf dat korter dan 3,5 jaar bestaat, is van 5,2 procent in 2008 naar 7,2 procent in 2009 aanzienlijk gestegen.
Lees verder »   Reageer »
17 november 2010

Concurrentie belangrijk bij hervormingen financiŽle sector

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) roept beleidsmakers op het belang van gezonde marktwerking niet uit het oog te verliezen wanneer zij hervormingen in de financiële sector doorvoeren. Regulering en toezicht moeten geen onnodige drempels opwerpen voor toetreding en uitbreiding.
Lees verder »   Reageer »
16 november 2010

Leerstoel Etnisch Ondernemerschap van start

Prof. dr. E.R.  Engelen heeft vrijdag jongstleden de Bijzondere Leerstoel Etnisch Ondernemerschap aan de Universiteit van Amsterdam aanvaard met zijn inaugurale redevoering, getiteld 'Etnisch Ondernemerschap 2.0'.
Lees verder »   Reageer »
15 november 2010

Gratis inloopspreekuur gezond ondernemen

Op zaterdag 20 november is er een gezamenlijke gratis open dag voor noordelijke ondernemers, georganiseerd door Mendiena Boer en Koen Jurgens. Bezoekers gaan zelf ervaren hoe de eigen gezondheid een factor speelt bij hun bedrijfsvoering.
Lees verder »   Reageer »
12 november 2010

Spreiding activiteiten farma-bedrijven cruciaal

De zware tijden in de farmaceutische industrie dwingen bedrijven hun traditionele businessmodel te herzien. Spreiding van activiteiten in plaats van een eenzijdige focus op patentbeschermde medicijnen biedt volgens bestuurders uit de sector de uitkomst.
Lees verder »   Reageer »
11 november 2010

MKB zit in de lift

De economische crisis heeft het MKB ook in 2010 niet ongemoeid gelaten. Nog meer dan in 2009 hebben de ondernemers in het MKB gezocht naar wegen om uit het dal te komen.
Lees verder »   Reageer »
11 november 2010

Familiebedrijven onvoorbereid op opvolging en ruzies

Directeur-grootaandeelhouders (dga's) en directieleden van familiebedrijven bereiden zich onvoldoende voor op hun opvolging en op familietwisten. Nog niet de helft heeft een concreet bedrijfsopvolgingsplan.
Lees verder »   Reageer »
10 november 2010

Slechte oogst leidt tot duurder sinaasappelsap en appelsap

Tegenvallende oogsten in de landen waar sinaasappels en appels worden geteeld maken dat de prijzen van sinaasappelsap en appelsap de komende tijd gaan stijgen. Dit meldt de Nederlandse Vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS.
Lees verder »   Reageer »
9 november 2010

Aantal zzpíers in tien jaar verdubbeld

Het aantal zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) is in de periode 2000-2009 bijna verdubbeld tot ruim 350.000. Dit blijkt uit onderzoek dat EIM verricht heeft op verzoek van het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid.
Lees verder »   Reageer »
9 november 2010

Wat wordt het beste bedrijf in de bouw?

Op 30 november 2010 organiseert Cobouw voor het eerst de Cobouw Awards. In de sfeervolle ambiance van Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee zullen in zeven categorieën prijzen uitgereikt worden aan bestuurders en vertegenwoordigers die tot de Nederlandse bouwtop behoren.
Lees verder »   Reageer »
8 november 2010

Verkiezing Agrarisch Ondernemer 2011

Het Agrarisch Dagblad organiseert voor de zestiende keer de verkiezing 'Agrarisch Ondernemer van het jaar'. Iedere boer of tuinder die in 2010 een uitstekende ondernemersprestatie heeft geleverd, kan meedingen naar de titel 'Agrarisch Ondernemer 2011' en een geldprijs van 12.500 euro.
Lees verder »   Reageer »
5 november 2010

Veel MVO dynamiek in Nederlandse agribusiness

De Nederlandse agri en food sector is volop bezig met het verduurzamen van zijn producten en bedrijfsprocessen. Zowel op terreinen als energiereductie en dierenwelzijn als op het gebied van productinnovatie en ketensamenwerking zien veel nieuwe initiatieven het licht.
Lees verder »   Reageer »
4 november 2010

Zzp'ers krijgen meer tijd om te kiezen voor vangnetpolis

Verzekeraars reageren positief op het verzoek van de SER om de bedenktijd voor het afsluiten van een zogenoemde vangnetverzekering met één jaar uit te breiden naar vijftien maanden. Ook wordt deze verzekering eenmalig opengesteld voor bestaande zelfstandigen die nog geen verzekering hebben.
Lees verder »   Reageer »
3 november 2010

Stichting ZZP Nederland lanceert website

Vanaf 1 november dit jaar beschikken ZZP’ers over een eigen stichting en website. Doel van de oprichter Peter Tijssen van de ‘Stichting ZZP’ is om zelfstandigen zonder personeel en klanten via de website met elkaar in contact te brengen.
Lees verder »   Reageer »
176  177  178  179   ... 180
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs