Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
18 januari 2018

Millennials geven topmanagement nieuwe betekenis

Met hun focus op het bouwen aan zakelijk succes op basis van zowel winst (profit) als doelstelling (purpose), gaan millennial-leiders het traditionele bedrijfsmanagement opschudden. Dit blijkt uit Redefining the C-Suite: Business the Millennial Way, een onderzoek van American Express.
Lees verder »   Reageer »
17 januari 2018

Koffie op de werkvloer verhoogt efficiëntie en productiviteit

Meer dan de helft van de Nederlanders geeft aan zich productiever te voelen na het drinken van een kop koffie. De positieve invloed zou echter groter zijn bij jongeren dan bij ouderen, alhoewel de groep veertigjarigen een belangrijke uitzondering vormen.
Lees verder »   Reageer »
15 januari 2018

4,2 procent meer bedrijfsauto occasions verkocht

De verkopen van gebruikte bedrijfsauto’s door autobedrijven zijn in 2017 met 4,2 procent gegroeid, zo blijkt uit de cijfers van VWE Automotive. In 2016 verkochten autobedrijven 93.508 lichte bedrijfsauto’s (B2C), in 2017 steeg dit met 3.917 naar een totaal van 97.425 occasions.
Lees verder »   Reageer »
11 januari 2018

Vijf tips voor een functionele kantoorinrichting

Het kantoor is de ruimte waar mensen een groot gedeelte van hun dag doorbrengen, in veel gevallen namelijk minimaal 33 procent. En gedurende die tijd is het natuurlijk wel de bedoeling dat ze ook goed aan het werk kunnen.
Lees verder »   Reageer »
10 januari 2018

Een professioneel thuiskantoor: vijf tips

In 2017 telde Nederland bijna twee miljoen ondernemingen, waarvan ruim een miljoen zelfstandigen. Onder deze groep bevinden zich veel mensen die zich laten inhuren door andere zakelijke klanten, of diensten leveren bij consumenten thuis.
Lees verder »   Reageer »
9 januari 2018

Zzp'er steeds minder snel uitbetaald

Het duurt steeds langer voor de zzp'er zijn geld ontvangt van de opdrachtgever. Ten opzichte van vorig jaar moeten zzp'ers gemiddeld 7,2 procent langer op hun geld wachten (26,9 dagen versus 28,9 dagen).
Lees verder »   Reageer »
8 januari 2018

Bijwerken dossier kost zorgmedewerker gemiddeld een dagdeel per week

Het bijwerken van het zorgdossier kost medewerkers uit de jeugd-, gehandicapten-, ouderen-, thuis- en geestelijke gezondheidszorg gemiddeld een dagdeel per week. Dit gaat ten koste van de tijd die zorgverleners kunnen besteden aan de zorg en aandacht voor cliënten.
Lees verder »   Reageer »
3 januari 2018

Ondernemer voorziet meer concurrentie in 2018

Ruim een op de vijf ondernemers (23 procent) verwacht in 2018 meer concurrentie. Vooral mkb’ers vrezen daarvoor. Maar liefst 42 procent van de ondernemers maakt zich zorgen over het meekomen met trends en ontwikkelingen in hun vakgebied.
Lees verder »   Reageer »
2 januari 2018

Werknemers laten vertrouwelijke documenten slingeren

Het laten rondslingeren van vertrouwelijke documenten is meer regel dan uitzondering, blijkt uit onderzoek van Fellowes. Maar liefst 41 procent van het kantoorpersoneel verliest belangrijke papieren of laat deze onbeheerd achter.
Lees verder »   Reageer »
2 januari 2018

Eindhoven populairste stad buiten Randstad voor ondernemers

Eindhoven volgt de Randstad op de voet als het gaat om een ideaal vestigingsklimaat voor bv’s. Dat blijkt uit het jaarverslag van Firm24. 63 procent van alle oprichtingen vond nog plaats in de vier grote steden.
Lees verder »   Reageer »
28 december 2017

Tips voor het zakelijk gebruik van uw auto

Volgens de laatste cijfers van het CBS is het aantal zelfstandig ondernemers in Nederland in Q3 van 2017 enigszins afgenomen ten opzichte van het kwartaal daarvoor.Er was natuurlijk verloop door faillissementen en doordat vooral ZZP’ers weer in loondienst gingen werken.
Lees verder »   1 reactie »
28 december 2017

Loondoorbetaling bij ziekte: wordt het MKB het kind van de rekening?

Het regeerakkoord van Rutte III lijkt lief voor het MKB. Een kortere loondoorbetalingsplicht bij ziekte (van twee naar één jaar), vervolgens een UWV die de re-integratiebegeleiding overneemt.
Lees verder »   Reageer »
27 december 2017

In 2018 wordt alles intelligenter, ook de onderneming zelf

In 2018 wordt alles slimmer. Tenminste, als u alle trendwatchers mag geloven: kunstmatige intelligentie, zelfsturende auto’s en drones, cryptocurrencies en Internet of Things hebben met elkaar gemeen dat technologie weer een stukje slimmer wordt.
Lees verder »   Reageer »
27 december 2017

Bedrijven hebben geen back-upplan in geval van nood

Maar liefst 41 procent van de bedrijven heeft geen actieplan in het geval de werknemers om welke reden dan ook uit het kantoor of bedrijfspand moeten. Denk hierbij aan brand- of waterschade.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 179
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs