Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
17 november 2017

Veiligheidsrisico's papieren data onderschat bij invoering AVG

Met de invoering van de nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), met ingang van 25 mei volgend jaar, worden bedrijven verplicht nog zorgvuldiger om te gaan met persoonlijke gegevens.
Lees verder »   Reageer »
16 november 2017

Europese ondernemers roepen Britse premier May op tot actie!

In een onderhoud met de Britse premier Theresa May hebben Europese ondernemersorganisaties, waaronder VNO-NCW en MKB-Nederland, benadrukt dat er snel meer duidelijkheid moet komen over de toekomstige handelsrelatie met het VK.
Lees verder »   Reageer »
16 november 2017

Winkelcentrum Brouwhorst wint titel ‘Schoonste Winkelgebied 2017’

Winkelcentrum Brouwhorst in Helmond heeft de landelijke verkiezing Schoonste Winkelgebied van Nederland gewonnen, een jaarlijks initiatief van NederlandSchoon. De winnaar mag zich een jaar lang ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’ noemen.
Lees verder »   Reageer »
14 november 2017

Beste horecaflexplek: Volkshotel Amsterdam

Het Volkshotel aan de Wibautstraat in Amsterdam is dé beste horecaflexplek van 2017. Na bezoek aan tientallen flexplekken in Nederland gaf de jury de hoogste score aan LAB55 in de categorie ‘lokaal’.
Lees verder »   Reageer »
10 november 2017

Zzp’er overweegt payrolling vanwege sociale zekerheid

Sociale zekerheid, zoals het opbouwen van pensioen en het verzekerd zijn tegen langdurige ziekte, is de voornaamste reden voor de zzp’er om gebruik te maken van payrolling. Dat blijkt uit  onderzoek van ZZP Barometer onder 483 zzp’ers in samenwerking met EasyStaff.
Lees verder »   Reageer »
8 november 2017

Ondernemer heeft nog veel kansen om tijd te winnen

Veel ondernemers in Nederland pakken nog niet alle kansen die er zijn om tijd te besparen door effectiever te werken. Vooral op het gebied van factureren, debiteurenbeheer, de BTW-aangifte en acquisitie valt er nog veel te winnen. Dat blijkt uit een onderzoek van Appwiki.
Lees verder »   Reageer »
7 november 2017

Innovatiekracht familiebedrijven heeft veel potentie

De uitkomsten van onderzoek naar innovatie rondom familiebedrijven ontkracht de mythe dat familiebedrijven niet innovatief zouden zijn.
Lees verder »   Reageer »
6 november 2017

Ondernemers werken samen aan een circulaire economie

Een nieuwe App, een nieuw boek en een serie speciale bijeenkomsten moeten ondernemers helpen meer samen te werken aan een circulaire economie. Dat maakte Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, bekend tijdens een door de ondernemingsorganisatie georganiseerde bijeenkomst bij Heineken.
Lees verder »   Reageer »
3 november 2017

Zo blijft u fit als ondernemer

Een van de grootste angsten van ondernemers zijn zieke medewerkers, vanwege de financiële consequenties het loon door te moeten betalen en daarnaast ook nog eens voor vervanging te moeten zorgen.
Lees verder »   1 reactie »
3 november 2017

Levenspartner belangrijkste adviesbron bij toekomstplannen onderneming

Niet de aandeelhouder, collega-oprichter of een strategisch consultant adviseert ondernemers over de toekomst van zijn of haar bedrijf, maar uit onderzoek blijkt juist dat de levenspartner deze rol vervult.
Lees verder »   Reageer »
2 november 2017

Zzp’er werkt acht procent onder gewenst uurtarief

Het uurtarief dat zzp’ers hanteren ligt acht procent lager dan hun gewenste uurtarief. Bijna de helft van de zzp’ers (44 procent) geeft aan een te laag tarief te moeten rekenen om de concurrentie de baas te kunnen zijn.
Lees verder »   Reageer »
1 november 2017

Hé ondernemer, zullen we een stukje gaan wandelen?

'Donderdagmiddag, 18.00 uur. Alweer een dag voorbij gevlogen waarop ik inspirerende mensen heb ontmoet en ervoor heb gezorgd dat de dagelijkse werkzaamheden door konden gaan. Het is bijna weekend, maar toch heb ik het gevoel dat werken aan de volgende stap binnen mijn bedrijf er bij in is geschoten.'
Lees verder »   1 reactie »
1 november 2017

Tips voor een goede klimaatbeheersing op kantoor

Wanneer er over werkklimaat wordt gesproken, wordt vaak de werksfeer bedoeld. Eigenlijk is de definitie breder, en wordt er het totaal aan omstandigheden, sfeer en voorwaarden waaronder medewerkers hun werk moeten verrichten mee aangeduid.
Lees verder »   Reageer »
31 oktober 2017

Markt voor agrarisch vastgoed veert op

De agrarische markt in Nederland is sterk in beweging. De melkprijs is gestegen en de introductie van het fosfaatrechtenstelsel in de melkveehouderij treedt naar verwachting per 1 januari 2018 in werking.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 176
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 186.61 -0.43 %
Stijgers Dalers
Nedap 41.27  5.1 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Altice 8.1  -12.1 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Air france - 10.98  -4 %
Meer beurs