Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
21 februari 2017

Zzp’er heeft vertrouwen in 2017

Twee op de drie zzp’ers verwacht dat 2017 een beter jaar zal worden dan 2016. De voornaamste redenen hiervoor zijn de verwachtingen dat er meer opdrachten gedaan zullen worden (63,4 procent) en dat er een hoger tarief kan worden gerekend (34,4 procent).
Lees verder »   1 reactie »
21 februari 2017

Vakantie ondernemer sneuvelt snel

De voorjaarsvakantie is van start gegaan, maar vakantie vieren of genieten van vrije dagen zit er voor bijna een op de vijf ondernemers (zestien procent) niet in. Met name zzp’ers en klein-mkb’ers kiezen ervoor om niet op vakantie te gaan.
Lees verder »   Reageer »
17 februari 2017

Doorgeven familiewaarden cruciaal voor concurrentiekracht

Familiebedrijven met sterke familiewaarden presteren aanzienlijk beter dan ‘gewone’ ondernemingen. Hun waarden zorgen voor een duidelijkere identiteit, meer vertrouwen van toeleveranciers en een sterkere license to operate en loyaliteit onder klanten.
Lees verder »   Reageer »
17 februari 2017

Collectief winkelverbod helpt bij aanpak overlastgevers

Veel winkeliers hebben genoeg van overlastgevers en winkeldieven die herhaaldelijk voor problemen zorgen in hun winkel. Het zijn niet alleen jongeren die voor overlast zorgen.
Lees verder »   Reageer »
17 februari 2017

Aantal faillissementen nog steeds onnodig hoog

Het aantal faillissementen mag dan in 2016 het laagste zijn geweest sinds 2009, nog steeds gaan in Nederland veel bedrijven onnodig failliet. Als ondernemers in nood tijdig professionele ondersteuning zoeken, kunnen veel bedrijven gered worden en hoeven schuldeisers niet naar hun geld te fluiten.
Lees verder »   Reageer »
14 februari 2017

Kieskompas speciaal voor ondernemers

Gisteren lanceerden BNR Nieuwsradio en MKB Nederland het Ondernemerskieskompas. Dit kompas helpt ondernemers bij het bepalen van hun stem tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart.
Lees verder »   Reageer »
14 februari 2017

Duizenden Chinese staatsbedrijven staan op omvallen

Van alle staatsbedrijven in de wereld zijn die van China het meest riskant en wankel. Duizenden staatsbedrijven staan op omvallen. 60 procent van de Chinese bedrijfsschuld betreft staatsbedrijven. Euler Hermes onderzocht de stabiliteit van staatsbedrijven wereldwijd.  
Lees verder »   Reageer »
14 februari 2017

Brisk Magazine gaat samenwerken met BC.nl

Brisk Magazine gaat samenwerken met BC.nl, het grootste portaal voor ondernemers van Nederland. BC.nl, ook wel bekend als Business Compleet, werd vorige maand overgenomen door UFE Groep BV, de moedermaatschappij van Managersonline.nl en Brisk Magazine.
Lees verder »   Reageer »
13 februari 2017

Vijf manieren om een faillissement door cybercrime te voorkomen

De afgelopen jaren is het aantal cyberaanvallen toegenomen. Daardoor is de kans groot dat uw organisatie ook het slachtoffer wordt van deze wanpraktijken. Het grootste gevaar is dat u enkele uren niet meer bij uw data kunt of zelfs met dataverlies moet kampen.
Lees verder »   2 reacties »
13 februari 2017

'CDA beste partij voor werkgevers en zzp'ers'

De voorstellen die de politieke partijen willen doorvoeren volgens hun partijprogramma in het kader van de Tweede Kamerverkiezingen zijn uiterst ondoordacht. Behalve CDA (en in mindere mate SGP) maken alle politieke partijen het sociale stelsel nog ingewikkelder terwijl de effectiviteit afneemt.
Lees verder »   3 reacties »
10 februari 2017

Duits bedrijfsleven zeer optimistisch over 2017

Duitse bedrijven beoordelen de actuele marktomstandigheden en de vooruitzichten voor het komende jaar zeer optimistisch. Vooral in de branches industrie en bouw zijn de verwachtingen positief.
Lees verder »   2 reacties »
10 februari 2017

Nederlandse industrie roept om daadkrachtig nieuw kabinet

Het volgende kabinet moet met gericht en daadkrachtig beleid stevig investeren in de toekomst van de Nederlandse industrie.
Lees verder »   Reageer »
9 februari 2017

Kwart ZZP’ers overweegt om op PVV te stemmen

Als het aan de ZZP'ers ligt, dan wordt de PVV overduidelijk de grootste partij. Dat blijkt uit een peiling onder ZZP'ers, zowel leden van ZZP Netwerk Nederland als niet-leden.
Lees verder »   Reageer »
9 februari 2017

Herstel Transport en Logistiek zet door

Sectorinstituut Transport en Logistiek ziet in de ‘Arbeidsmarktrapportage beroepsgoederenvervoer over de weg en logistiek 2016’ een verder herstel van de sector in 2016. De omzet groeit, het aantal vacatures voor vrachtwagenchauffeurs neemt snel toe en het aantal chauffeurs dat op zoek is naar werk neemt af.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 159
ADVERTORIAL
Frank van Marwijk, Michel Hoetmer, Asha Kalijan, Jan Vermeiren, Johanna Kroon en André de Waal. Lees de gratis artikelen van deze management best-seller auteurs op Managersonline.nl. Plus: handige checklists en het laatste managementnieuws!
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Moed tonen op je werk, thuis en op straat is niet vanzelfsprekend. We horen regelmatig over de gevolgen van risicomijdend gedrag. In dit boek lees je over situaties waar moed is getoond ondanks risico's. Waar keuzes werden gemaakt die niet de makkelijkste, maar wel goed waren. Waar werd volgehouden ondanks tegenstand en tegenslag. Wat valt daarvan te leren?
Lees verderMeer boeken
ADVERTORIAL
Word nu abonnee van Brisk Magazine en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists en voorbeelddocumenten voor ondernemers. Klik hier om u te registreren.
BRISK-INDEX
AEX index: 495.66 -0.69 %
Brisk-index: 192.73 0.75 %
Stijgers Dalers
Arcadis 12.47  3.9 %
Nutreco 47  3.9 %
Grandvision 23.7  3.6 %
TNT express 8.45  -9.5 %
BAM groep ko 4.9  -1.8 %
USG people 17.2  -1.5 %
Meer beurs