Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
26 april 2017

Aantal freelancende jongeren 40 procent gestegen

Het aantal jongeren onder de 25 dat werkt als freelancer of flexwerker is in het eerste kwartaal van dit jaar met 40 procent gestegen. Tegelijkertijd is hun omzet ook fors gestegen, met bijna twintig procent.
Lees verder »   Reageer »
26 april 2017

Testcase CO2-beprijzing leidt tot inzicht en actie

De afgelopen maanden is met een drietal bedrijven uit Noord-Brabant een testcase met CO2-beprijzing uitgevoerd. De deelnemers lieten de CO2-voetafdruk van de organisatie berekenen en kregen inzicht in wat een prijs op CO2 betekent voor de eigen bedrijfsvoering.
Lees verder »   Reageer »
25 april 2017

Naar emissieloze kassen voor de toekomst

De provincie bevordert de modernisering en verduurzaming van de Noord-Hollandse tuinbouw met een subsidie van 9,3 miljoen euro voor bedrijven die verhuizen naar glastuinbouwconcentratiegebieden.
Lees verder »   Reageer »
25 april 2017

Bedrijfsinvesteringen elf procent gedaald

Het afgelopen halfjaar zijn de investeringen van Nederlandse bedrijven met elf procent gedaald. Dat blijkt uit de Nederlandse Investeringsmonitor van de Nederlandse Vereniging van Leasemaatschappijen (NVL) in samenwerking met onderzoeksbureau GfK.
Lees verder »   Reageer »
25 april 2017

'Fysieke opgaven vereisen investeringen en slimme oplossingen'

Nederland staat voor een aantal grote fysieke opgaven om het hoge niveau van leefbaarheid en bereikbaarheid te behouden, met voldoende ruimte voor wonen, werken en natuur.
Lees verder »   Reageer »
24 april 2017

'Einde eenmanszaak in zicht'

Dankzij plannen van het nieuwe kabinet lijkt er een einde te komen aan de eenmanszaak als rechtsvorm. Na afschaffing van de zelfstandigenaftrek én de mkb-winstvrijstelling komen ruim een miljoen zelfstandigen in de knel.
Lees verder »   1 reactie »
24 april 2017

Zakelijke dienstverlening blijft groeien

De economische groei zorgt voor een steeds grotere behoefte aan zakelijke diensten. In de afgelopen jaren was dit de sterkst groeiende sector in de Nederlandse economie. De uitzendbranche profiteert het meest van het economische herstel, die zorgt voor een toenemende vraag naar (flexibel) personeel.
Lees verder »   Reageer »
21 april 2017

Personele schaarste dwingt dienstverlener tot efficiënter serviceproces

CTB xRM signaleert dat veel bedrijven hun resources voor service en onderhoud inefficiënt benutten. Zeker in een tijd waarin veel bedrijven kampen met personele schaarste en steeds veeleisendere klanten, is het belangrijker dan ooit om in het serviceproces slimmer met mankracht en logistiek om te gaan.
Lees verder »   Reageer »
19 april 2017

Drie keer zoveel zzp'ers zonder werk als vorig jaar

Het aantal zelfstandigen zonder personeel dat last heeft van de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties is in de eerste drie maanden van dit jaar sterk gestegen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Intelligence Group en zzp-expert Pierre Spaninks.
Lees verder »   Reageer »
19 april 2017

Zzp'er nog niet overstag voor elektrisch rijden

Een ruime meerderheid van de zzp’ers (64,8 procent) heeft weleens overwogen om elektrisch of hybride te gaan rijden. Toch rijdt op dit moment slechts 20,1 procent van deze groep, en 13,0 procent van het totaal aantal zzp’ers, in een hybride of elektrische auto.
Lees verder »   Reageer »
18 april 2017

Nederlandse zuivelsector van economisch en maatschappelijk belang

De Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) en EY publiceren het rapport ‘De kracht van zuivel’. Het rapport behandelt het economisch en maatschappelijk belang van de Nederlandse zuivelsector, gestaafd met cijfers uit het onafhankelijk onderzoek dat is uitgevoerd door EY.
Lees verder »   Reageer »
14 april 2017

'Zonnepanelen op dak bedrijfspand interessant'

Het bedrijfsleven kan aardig geld verdienen en energie besparen met zonnepanelen. Nog nooit eerder was het zo interessant om zonnepanelen op het dak van een bedrijfspand te leggen. Dat zegt Jos Ruiter van EnergieActie.net.
Lees verder »   2 reacties »
14 april 2017

Werknemers willen aan de slag als freelancer of ZZP’er

Het roer in handen nemen en een eigen onderneming starten is iets waar menig werknemer van droomt. Een op de drie Nederlandse werknemers denkt zelfs actief na over freelancen of het oprichten van een eigen bv.
Lees verder »   Reageer »
13 april 2017

Betalingsachterstanden bedrijven West-Europa nemen toe

Ruim negen op de tien Nederlandse bedrijven kregen vorig jaar te maken met te late betalingen van facturen door zakelijke klanten. De totale waarde van achterstallige facturen steeg naar 33,7 procent: bijna één procentpunt meer dan een jaar geleden.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 163
ADVERTORIAL
Frank van Marwijk, Michel Hoetmer, Asha Kalijan, Jan Vermeiren, Johanna Kroon en André de Waal. Lees de gratis artikelen van deze management best-seller auteurs op Managersonline.nl. Plus: handige checklists en het laatste managementnieuws!
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Dankzij Dogdrones is overlast van hondenpoep verleden tijd
Tinki.nl, de vergelijkingssite voor hondenliefhebbers, heeft samen met Space53, het internationale testcentrum voor drones, twee dogdrones ontwikkeld die de overlast van hondenpoep moeten terugdringen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek.
Lees verderMeer boeken
ADVERTORIAL
Word nu abonnee van Brisk Magazine en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists en voorbeelddocumenten voor ondernemers. Klik hier om u te registreren.
BRISK-INDEX
AEX index: 524.05 0.06 %
Brisk-index: 205.66 -0.19 %
Stijgers Dalers
Doc data 0.6  5.3 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Ict automati 11.9  -3.9 %
Binck 4.56  -3.4 %
Meer beurs