Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
19 februari 2018

Ondernemer onnodig veel tijd kwijt aan facturatie

Facturen maken met software gaat twee keer zo snel handmatig factureren in Word of Excel, zo blijkt uit onderzoek van Appwiki. Bijna 60 procent van de ondernemers factureert nog handmatig, maar veel tijd kan worden bespaart met het gebruik van software. Met name jonge ondernemers laten kansen liggen. 
Lees verder »   Reageer »
15 februari 2018

Mannelijke ZZP’ers in de zorg in tien jaar tijd verviervoudigd

Mannen die in de zorgsector werken kiezen steeds vaker voor een carrière als ZZP’er. In tien jaar tijd is het aantal mannelijke ZZP’ers in de zorgsector met 290 procent toegenomen. Het aantal vrouwelijke ZZP’ers is in dezelfde periode met 65 procent toegenomen.
Lees verder »   Reageer »
14 februari 2018

Zzp’er kiest voor gemak

De zzp’er stelt andere eisen aan zijn boekhoudprogramma dan een jaar geleden. Uit vorig onderzoek bleek dat zzp’er een automatische koppeling met de bank of KvK niet heel belangrijk vond (44,9 procent). Dit jaar was dat getal veel hoger (62,6 procent).
Lees verder »   Reageer »
14 februari 2018

Wat u als ondernemer over de energiemarkt moet weten

De zakelijke energiemarkt kon stukken transparanter vond Rob Leek, eigenaar van Minder.nl. Particulieren konden allang zelf online een scherp energiecontract aanvragen, maar voor ondernemers liep de digitalisering achter en verliep het proces vaak nog via een tussenpersoon.
Lees verder »   Reageer »
13 februari 2018

ZZP'ers en scheiden: zo zit het in elkaar

Twee belangrijke cijfers: enerzijds zijn er meer dan een miljoen ZZP’ers in Nederland, en anderzijds eindigt bijna 40 procent van de huwelijken in een echtscheiding.
Lees verder »   Reageer »
13 februari 2018

Occasionimport vult gebrekkig aanbod tweedehands auto’s

De import van tweedehands personenauto’s heeft afgelopen januari met 18.441 stuks het hoogste niveau ooit in de eerste maand van een jaar bereikt en lag bijna tien procent hoger dan in januari 2017.
Lees verder »   Reageer »
12 februari 2018

Gevolgen AVG vrijwel onbekend onder zzp’ers

Vanaf 25 mei is de nieuwe Europese privacywetgeving van kracht. Onder een grote groep zelfstandig professionals (zp’ers) is echter nauwelijks bekend wat de gevolgen zijn, blijkt uit onderzoek van marktmonitor ZP Facts.
Lees verder »   Reageer »
12 februari 2018

De voordelen van ondernemen vanuit huis

Werken vanuit huis kan voor veel ondernemers goed werken. Het bespaart kosten, u hebt veel vrijheid, u bespaart reistijd en wordt niet afgeleid door andere collega’s. Hieronder bespreekt Femke de Vries van Dik.nl verschillende voordelen over ondernemen vanuit huis.
Lees verder »   Reageer »
9 februari 2018

Duitse ondernemers optimistisch

Duitse ondernemers beoordelen hun huidige situatie beter dan ooit tevoren. Vooral bedrijven uit de bouw, industrie, handel en dienstverleningen zijn uiterst tevreden met de huidige staat van de economie. Zij profiteren van een sterke wereldhandel en hogere investeringsuitgaven.
Lees verder »   Reageer »
8 februari 2018

Elektrisch rijden: wat zijn de zakelijke mogelijkheden?

Is uw bedrijfswagen of die van een medewerker aan vervanging toe? Aangezien het meestal om een flinke investering gaat, is het goed als ondernemer naar de verschillende mogelijkheden en aanverwante kosten te kijken.
Lees verder »   Reageer »
7 februari 2018

Mannelijke zzp’er heeft veel hogere buffer

Een groot deel van de zzp’ers legt een flinke financiële buffer aan voor het geval er even geen inkomsten binnenkomen. 52 procent van de mannelijke ondernemers heeft een buffer van ten minste 20.000 euro.
Lees verder »   Reageer »
5 februari 2018

Geniale ideeën die vroegtijdig op het innovatiekerkhof zijn beland

Rondom het woord ‘innovatie’ hangt een zweem van grootsheid. Wie wilde er vroeger geen uitvinder worden? Want innovatie, dat was Thomas Edison die de gloeilamp uitvond, of Steve Jobs met zijn iPhone en iPad.
Lees verder »   Reageer »
5 februari 2018

Financiering van onderzoek door NWO wordt eenvoudiger

Per 1 augustus 2018 voert NWO een grote vereenvoudiging door. Al haar financieringsinstrumenten brengt NWO terug tot een handvol ‘hoofdvormen’. Deze vereenvoudiging is een technische ingreep die verder geen invloed heeft op de invulling van de onderzoeksprogramma’s.
Lees verder »   Reageer »
2 februari 2018

Nederlanders gaan bijna vijf miljoen klussen uitbesteden

De geëxplodeerde huizenmarkt van 2017 heeft groot effect gehad op het aantal klussen dat werd uitgevoerd in Nederland. Het klussentiment blijft ook voor 2018 zeer positief. Nederlanders zijn van plan om het komend half jaar ruim 4,9 miljoen klussen uit te besteden.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 180
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs