Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
25 april 2018

Inefficiënte technologie belemmering voor succes

Uit een onderzoek van Ricoh blijkt dat regelgeving (39 procent), gebrek aan investeringen in nieuwe technologieën (37 procent) en onontkoombare strikte interne hiërarchieën (35 procent) de grootste belemmeringen vormen voor flexibiliteit in het MKB.
Lees verder »   Reageer »
24 april 2018

Traditionele beveiligingsaanpak onvoldoende voor effectieve GDPR-strategie

Als bedrijven blijven vertrouwen op versnipperde beveiligingsmaatregelen wordt het lastig om aan de nieuwe GDPR-richtlijnen te voldoen. Dit is een belangrijke conclusie uit de nieuwe security whitepaper van Aruba, een onderneming van Hewlett Packard Enterprise.
Lees verder »   Reageer »
20 april 2018

Duits essentieel voor handelsrelatie

Om succesvol zaken te doen in Duitsland blijft het voor Nederlandse ondernemers essentieel om de Duitse taal te beheersen. Engels wordt steeds belangrijker, maar is volgens de ondernemers als enige communicatietaal nog niet voldoende.
Lees verder »   Reageer »
19 april 2018

Drie trends voor Bevoorradingsketens in 2018

Het is tijd om te reflecteren op wat we vorig jaar hebben geleerd en vooruit te kijken naar komend jaar. Omdat bevoorradingsketens zich continue ontwikkelen op digitaal gebied en steeds intelligenter worden gaan zij naar verwachting de volgende drie trends aannemen.
Lees verder »   Reageer »
18 april 2018

Kwart zzp'ers is omzet misgelopen afgelopen jaren

Ruim een kwart (25,1 procent) van de zelfstandig ondernemers heeft gedurende de afgelopen jaren een deel van hun omzet niet kunnen innen. Bij ruim de helft van deze groep (51 procent)  ging dat om een percentage van een tot vijf procent van hun gehele omzet.
Lees verder »   1 reactie »
17 april 2018

Geopolitieke spanningen staan groeikansen Nederlandse export in de weg

Het belang van Europa voor de Nederlandse export blijft in de komende jaren groot. Bijna negen op de tien exporteurs beschouwen Europa ook in de komende drie tot vijf jaar als de meest kansrijke regio. Op de lange termijn winnen echter landen en regio’s buiten Europa, zoals India en Zuidoost-Azië, terrein.
Lees verder »   Reageer »
17 april 2018

Nederland wereldtopper op het gebied van innovatie

Op een nieuwe wereldranglijst van de Consumer Technology Association (CTA) is Nederland opgenomen als een van de dertien landen die in aanmerking komen voor de titel Innovatiekampioen 2018. De eerste International Innovation Scorecard van de CTA beschrijft cruciale nationale beleidsonderdelen die innovatie bevorderen en toont op welke gebieden landen hun eigen toekomst en economische groei belemmeren.
Lees verder »   Reageer »
16 april 2018

Mobiliteit op de arbeidsmarkt goed voor werknemer én werkgever

Medewerkers wisselen in de huidige economie veelvuldig van baan, waardoor duurzame inzetbaarheid meer focus dient te krijgen binnen organisaties. Tegelijkertijd vragen economische en technologische ontwikkelingen flexibiliteit en wendbaarheid van organisaties.
Lees verder »   Reageer »
12 april 2018

Een leaseauto of zakelijk rijden in een privéauto?

Veel ondernemers zijn afhankelijk van een auto om bijvoorbeeld klanten of zakelijke partners te bezoeken. Vaak wordt gekozen voor een leaseauto waarvoor een vast maandbedrag wordt betaald. Voordelen zijn dat u als ondernemer zich geen zorgen te maken over aanschaf, onderhoud, reparaties en vervangend vervoer.
Lees verder »   1 reactie »
10 april 2018

Vertrouwen Nederlandse exporteurs op hoogste niveau sinds crisis

Nederlandse exporteurs waren in de afgelopen tien jaar nog nooit zo optimistisch als nu. Het vertrouwen in het economische klimaat is in 2018 gestegen tot een 7,2. Hiermee bevindt het vertrouwen zich op het hoogste niveau sinds de crisis.
Lees verder »   Reageer »
10 april 2018

Wereldwijde toename kleinere overnames

Wereldwijd waren de marktprestaties van fusies en overnames in het eerste kwartaal van 2018 zwak. Dat blijkt uit de Quarterly Deal Performance Monitor (QDPM) van Willis Towers Watson.
Lees verder »   Reageer »
9 april 2018

YouTube Channel Manager is beste zzp’er van Nederland

Britt van Smeerdijk (1992) is met haar bedrijf Booming Productions tijdens de Dag van de ZZP’er op zaterdag 7 april 2018 in Amersfoort uitgeroepen tot Freelancer of the Year 2018, ofwel beste zzp’er van Nederland.
Lees verder »   Reageer »
6 april 2018

Eerste jubileumeditie Dag van de ZZP’er uitverkocht

Er zijn geen kaarten meer beschikbaar voor het grootste zzp-evenement van Nederland, de Dag van de ZZP’er op as. zaterdag 7 april te Amersfoort. Alle 2.000 kaarten zijn over de toonbank gegaan. Dat betekent dat de vijfde editie van het event de best bezochte editie ooit zal worden.
Lees verder »   Reageer »
5 april 2018

Mkb en grootbedrijf zijn optimistisch: de omzet groeit in 2018

Werkgevers binnen het mkb en de grootzakelijke markt zien 2018 positief in en verwachten een stijging in zowel het aantal medewerkers als de omzet. Het optimisme blijkt uit de Hr Marktmonitor waaraan werkgevers uit het mkb en grootbedrijf (totaal 2.195) en werknemers (2.336) meewerkten.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 183
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken