Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
26 mei 2017

Uurtarief zelfstandig professional daalt onder druk Wet DBA

De zelfstandig professional, de hoogopgeleide zzp’er in de zakelijke dienstverlening, wordt nog altijd onverminderd hard getroffen door de Wet DBA.
Lees verder »   Reageer »
24 mei 2017

Waarom steeds meer ondernemers kiezen voor een privévliegtuig

Het werkgebied van een hoop ondernemers is door de jaren heen flink veranderd. Waar voornamelijk ondernemers in het MKB vroeger veelal lokaal een bedrijf opbouwden, heeft het werk de afgelopen decennia veel meer een internationaler karakter gekregen.
Lees verder »   Reageer »
24 mei 2017

Kans op wanbetaling in Oost-Europa groeit

In Oost-Europa kreeg 86 procent van de bedrijven het afgelopen jaar te maken met uitblijvende betalingen door binnenlandse handelspartners. Voor bijna zes op de tien bedrijven was dit het gevolg van liquiditeitsproblemen van klanten.
Lees verder »   Reageer »
22 mei 2017

Aantrekkende economie niet merkbaar voor ondernemers

Ondernemers lijken niets te merken van de aantrekkende economie. Maar liefst de helft zegt deze ontwikkeling niet eens te zien. Met name zzp’ers merken er weinig van (61 procent). Groot mkb’ers zien wél vooruitgang en plukken er de vruchten van door een groeiend aantal opdrachten.
Lees verder »   Reageer »
22 mei 2017

Scherpere richtlijnen voor organisatieadviesbureaus

De Raad van Organisatie Adviesbureaus (ROA) komt met scherpere richtlijnen voor de eigen sector om het kaf van het koren te scheiden in de nog steeds snel groeiende bedrijfstak van organisatieadviesbureaus.
Lees verder »   Reageer »
19 mei 2017

Onzichtbare ondernemer bespiedt graag de concurrent

Gluren bij de buren blijkt voor veel ondernemers een gekoesterde wens. Ruim een kwart van de ondernemers (27 procent) zegt binnen te willen kijken bij de concurrenten als hij of zij een dag onzichtbaar zou zijn.
Lees verder »   Reageer »
16 mei 2017

Zzp’er met hogere omzet kiest voor leaseauto

Zzp’ers met een leaseauto leasen in de meeste gevallen bij hun autodealer of bij de autofabrikant. Bij de keuze voor een leasemaatschappij blijken vooral goede service en lage kosten van belang te zijn. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 999 zzp’ers.
Lees verder »   1 reactie »
16 mei 2017

De opkomst van gedeelde kantoorruimtes

Begin 2015 overschreed het aantal ZZP’ers in Nederland de mijlpaal van een miljoen, en dit aantal neemt nu zelfs in 2017 nog steeds toe. Hoewel veel ZZP’ers in de bouw, gezondheidszorg en detailhandel op locatie werkzaam zijn, bestaat de grootste groep uit mensen die zakelijke dienstverlening bieden.
Lees verder »   Reageer »
15 mei 2017

Slordige omgang met juridische risico's kost starter miljoenen

Juridische zekerheid heeft voor startende ondernemers vaak geen prioriteit. Dit blijkt uit onderzoek van FIRM24. Hierdoor lopen naar schatting duizenden startende ondernemers risico’s waarvan ze zich vaak onvoldoende bewust zijn.
Lees verder »   Reageer »
12 mei 2017

Mkb kan verder van huis meer verdienen

Hoe meer mkb-bedrijven exporteren, hoe hoger hun winstmarge. Het positieve effect is het sterkst bij ondernemingen die buiten Europa actief zijn.
Lees verder »   Reageer »
11 mei 2017

Nieuwe deelnemers Betaalme.nu

Opnieuw hebben vijf grote bedrijven zich aangesloten bij Betaalme.nu, het initiatief dat ernaar streeft dat rekeningen van leveranciers uit het MKB binnen 30 dagen worden betaald.
Lees verder »   Reageer »
11 mei 2017

Flexibele schil grootste uitdaging voor beoogd kabinet

Twee jaar loonbetaling bij ziekte, lastenverlaging voor ondernemers en meer flexibiliteit in pensioen zijn HR-onderwerpen waar een kabinet van CDA, D66, GroenLinks en VVD zich straks over moeten buigen.
Lees verder »   Reageer »
10 mei 2017

Groeiende verpakkingsindustrie staat voor flinke uitdagingen

De productie van de Nederlandse verpakkingsindustrie groeit in 2017 en 2018 met respectievelijk 2,0 procent en 1,5 procent, zo verwacht ABN AMRO. Dit betekent een omzetstijging van circa 6,3 miljard euro in 2016 naar ongeveer 6,5 miljard euro in 2018.
Lees verder »   Reageer »
9 mei 2017

Mkb-ondernemers positief over omzet en werkgelegenheid

Het midden- en kleinbedrijf heeft de wind weer in de zeilen. Ondernemers zijn in meerderheid positief over omzet- en werkgelegenheidsgroei. Slechts een op de tien ondernemers vindt dat het slechter met hun bedrijf gaat dan een jaar geleden.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 165
ADVERTORIAL
Mis deze kans niet en ontdek wat het beste werkt voor úw vacatures in 2017. Maak daarnaast ook nog eens kans op 1 van de 25 boeken van Brechtje de Leij, met extra voorbeelden, praktische tips en meer over de millenial-generatie.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Registeraccountant Stefano Golia versterkt directie Team Nijhuis
Golia studeerde aan het Nyenrode en werkte 12 jaar als adviseur bij diverse ondernemingen via De Jong & Laan accountants.
BOEKENNIEUWS
Van alle innovatieprojecten haalt 80% de markt niet. Is de start van innovatie voor jou persoonlijk ook een zoektocht? Dan ben je niet de enige. Misschien word je tegengehouden door een gebrek aan tijd en middelen. Of je weet niet goed wat de eindklant wil. En veel collega’s schepen je af omdat zij hun nek niet willen uitsteken.
Lees verderMeer boeken
ADVERTORIAL
Word nu abonnee van Brisk Magazine en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists en voorbeelddocumenten voor ondernemers. Klik hier om u te registreren.
BRISK-INDEX
AEX index: 528.03 0.11 %
Brisk-index: 220.74 2.60 %
Stijgers Dalers
Value8 5.89  5 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.64  -4.5 %
Brill kon 31.5  -3.1 %
Meer beurs