Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
24 maart 2017

Verkiezingen 2017: start-ups meest tevreden over uitslag

Een week nadat het overgrote deel van Nederland naar de stembussen is gegaan, is het tijd om de mening van ondernemers te peilen. Wat blijkt? Van de Nederlandse ondernemers zijn vooral de eigenaren van start-ups tevreden over de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen.
Lees verder »   Reageer »
24 maart 2017

Bedrijfsleven heeft geen inzicht in printgedrag en -kosten

Uit het nationale printeronderzoek van OKI Systems onder meer dan 300 MKB-bedrijven blijkt dat ruim driekwart (78 procent) van de ondervraagde ondernemers geen inzicht heeft in het individuele printergebruik van medewerkers.
Lees verder »   Reageer »
23 maart 2017

MKB-bedrijven worden bestolen en doen daar niets aan

Ruim de helft van alle MKB-ondernemingen geeft aan last te hebben van wanbetaling. Hiervan wordt 82 procent uiteindelijk (deels) niet betaald, waardoor er in die gevallen daadwerkelijk sprake is van omzetderving.
Lees verder »   Reageer »
22 maart 2017

Boeren ergeren zich aan het niet nakomen van afspraken

Zowel Nederlandse, Engelse als Duitse boeren zijn het er unaniem over eens: het niet nakomen van afspraken is ergernis nummer één in de relatie met hun leveranciers. In Nederland ergeren boeren zich daarnaast ook aan drammerigheid of zeuren en een slechte advisering.
Lees verder »   Reageer »
21 maart 2017

Ondernemers willen coalitie met ChristenUnie

Drie weken voor de verkiezingen deden ruim 4.000 ondernemers mee aan een peiling van MKB Belangen: een kwart gaf toen aan PVV te gaan stemmen. Maar uiteindelijk kleurde slechts tien procent Wilders’ vakje rood. De VVD kreeg steun van 27,5 procent van de ondernemers; in 2012 was dat nog 45 procent.
Lees verder »   Reageer »
16 maart 2017

'Nederland maakt keus voor stabiliteit in onrustige wereld'

VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland zijn blij dat de verkiezingsuitslag een duidelijke wens uitdrukt voor een stabiel Nederland te midden van een onrustige wereld.
Lees verder »   1 reactie »
16 maart 2017

'Meer innovatiesubsidie prima, maar subsidiesysteem moet op de schop'

Als het volgende kabinet meer geld vrij gaat maken voor geldelijke innovatiesubsidies, dan moet dit volgens Henk Heerink, directeur van Vindsubsidies, gepaard gaan met meer vertrouwen in ondernemers en een vriendelijker subsidiemechanisme.
Lees verder »   1 reactie »
15 maart 2017

VVD populairste partij onder zzp'ers

De VVD lijkt de populairste partij te worden onder de Nederlandse zzp'er tijdens de Tweede Kamer-verkiezingen vandaag. Dat blijkt uit onderzoek van de Landelijke ZZP Enquête onder bijna 700 zzp'ers.
Lees verder »   2 reacties »
15 maart 2017

Zzp'er ervaart terughoudendheid bij opdrachtgevers

Opdrachtgevers zijn terughoudend in het inhuren van flexkrachten, dat ervaart meer dan de helft van de zzp'ers (59 procent). Hoewel organisaties naar verwachting de komende jaren in personeel zullen groeien, komt dit vooral ten goede van medewerkers in loondienst.
Lees verder »   Reageer »
14 maart 2017

OndernemersPartij lijkt in trek te zijn

Het merendeel van het midden- en kleinbedrijf in ons land wil de komende jaren groeien door duurzamer te gaan ondernemen. Dat is een van de uitkomsten van de MKB Barometer Verkiezingen van Makro, uitgevoerd door MKBServicedesk.nl.
Lees verder »   1 reactie »
14 maart 2017

ZZP’ers verdubbelen steun voor liberalen

De sterke opkomst van met name GroenLinks in de peilingen voor de Tweede Kamerverkiezingen baart veel ZZP’ers zorgen. Veel ZZP’ers die voorkeur hadden (hebben?) voor partijen als D66 en CDA, en zelfs ook voor Forum voor Democratie, neigen nu toch strategisch op de VVD te stemmen.
Lees verder »   1 reactie »
14 maart 2017

Lotte Leufkens uitgeroepen tot Student-ondernemer van het Jaar

Tijdens het drukbezochte StartUpFest van de Global Student Entrepeneur Award in The Loft in de A'DAM toren is Lotte Leufkens, oprichter van CloudCuddle, uitgeroepen tot Nederlandse student-ondernemer van het jaar.
Lees verder »   Reageer »
13 maart 2017

Grote zorgen zzp’ers ondanks uitstel Wet DBA

De Wet DBA houdt de zzp-markt nog altijd in zijn greep, ondanks uitstel van handhaving op de wet tot 1 januari 2018.
Lees verder »   Reageer »
10 maart 2017

Vijf tips om eenvoudig zakelijke kosten te besparen

Hoewel het veel bedrijven weer voor de wind lijkt te gaan, is het economisch herstel nog wat wankel. Door consumenten wordt meer uitgegeven, en ook ondernemers zien de toekomst van hun bedrijf weer rooskleuriger tegemoet waardoor meer wordt geïnvesteerd.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 161
ADVERTORIAL
Frank van Marwijk, Michel Hoetmer, Asha Kalijan, Jan Vermeiren, Johanna Kroon en André de Waal. Lees de gratis artikelen van deze management best-seller auteurs op Managersonline.nl. Plus: handige checklists en het laatste managementnieuws!
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Moed tonen op je werk, thuis en op straat is niet vanzelfsprekend. We horen regelmatig over de gevolgen van risicomijdend gedrag. In dit boek lees je over situaties waar moed is getoond ondanks risico's. Waar keuzes werden gemaakt die niet de makkelijkste, maar wel goed waren. Waar werd volgehouden ondanks tegenstand en tegenslag. Wat valt daarvan te leren?
Lees verderMeer boeken
ADVERTORIAL
Word nu abonnee van Brisk Magazine en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists en voorbeelddocumenten voor ondernemers. Klik hier om u te registreren.
BRISK-INDEX
AEX index: 511.53 -0.21 %
Brisk-index: 203.35 -0.14 %
Stijgers Dalers
ASM internat 52.09  4.6 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Aegon 4.87  -5.3 %
Sligro food 34.65  -2.9 %
Meer beurs