Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Reacties

Tien tips om nieuwe werknemers snel in te werken

Reactie: deze tips zijn terecht
joris   |    |  19 mei 2011

Checklist: Kritiek ontvangen

Reactie: Interessante les. Men moet wel oppassen dat anderen de ''gebruikte truukjes'' niet herkennen en er dwars doorheenkijken. Dat overkomt mij nogal eens. Vooral als mensen gaan ''spiegelen''.
Heidemarie   |    |  19 mei 2011

Premieanalyse bespaart u premiekosten

Reactie: Het succes van premieanalyse is aanleiding voor een nieuw project...... Ik vraag me af of ADP ook deze keer weer de onderzoeken laat uitvoeren door Aon. Immers de zgn premieanalyse werd niet door ADP zelf maar door Aon uitgevoerd. Bijzonder dat Aon als verzekeringsmakeaar klaarblijkelijk meer kennnis in huis heeft dan de specialisten van ADP. Niet echt objectief dit artikel. Enerzijds laat men slechts een partij aan het woord, terwijl er veel kleinere, partijen zijn die zich bezighouden met deze dienstverlening. Anderzijds wordt er met geen woord gerept over de privacygevoelligheid in deze. Immers uit dergelijke onderzoeken komen de medewerkers met een vlekje uit het niets boven water. Bovendien dient de onderzoekende partij inzage te verkrijgen in de personeelsdossiers, waar de medewerkers zelf mede-eigenaar van zijn. Vraag me hardop af, in het kader van de privacy, of een werkgever de OR en het personeel op de hoogte brengt van het feit dat een derden (ADP), of in dit geval mogelijk zelfs een vierden(Aon), in de personeelsdossiers gaat lopen spitten. Waarom ADP zich nu pas meldt als speler op deze nichemarkt is mij een raadsel en over het no cure, no pay tarief wil men niets kwijt. Niet echt transparant en helder, zowel de dienstverlening als het artikel........
Robert   |    |  18 mei 2011

Bouw verdeeld over b-to-b kansen social media

Reactie: Social media is wel degelijk een goede manier om te zien wat klanten vinden van uw bedrijf. Voornamelijk reviews en berichten op Twitter en Facebook kan in kaart brengen hoe de klant denkt. Dit kan erg nuttig zijn wanneer er ontevredenheid heerst onder de klanten. Bij het bedrijf zelf zal misschien niet snel geklaagd worden maar online durft men wel eerlijk zijn mening te geven. Online reviews hebben hogere waarden dan reclamens van de bedrijven zelf. Op Avans Hogeschool te 's-Hertogenbosch word over dit topic op 24 mei een groot evenement georganiseerd.
Teressa van der Linden   |    |  16 mei 2011

Ondernemers hebben weer volop vertrouwen in de economie

Reactie: Het blijft vreemd dat de reacties in de retail toch anders doen vermoeden dan wat hier wordt beweerd.
Vele retailers in de non food en fashion zien nog maar een zeer beperkte verbetering en de verwachting is dat dit voor 2011 niet sterk zal verbeteren.
De consument houdt de hand op de knip mede door extra hoge uitgave aan bijv. brandstof en de onzekerheid op financieel gebied zoals de hypotheek verstrekking en de mogelijkheden tot het verkrijgen van krediet.
H   |    |  16 mei 2011

Kwaliteit online shopervaring loopt sterk terug

Reactie: Jammer, dat de oorzaak van de klachten niet verder in percentages zijn vermeld.

Waar ligt het aan de webwinkelier en waar kan hij nauwelijks invloed op uitoefenen.

Ja, de keurmerken is echt een probleem.
Het schijnt zeer lonend te zijn om zo iets op te zetten. Zag laatst een webwinkel die bij vier keurmerken was aangesloten. het wordt tijd dat het kaf van het koren wordt gescheiden.
P. Hoogsteder   |    |  12 mei 2011

Zes tips voor een effectieve selectieprocedure

Reactie: Aardige tips, niet wereldschokkend. Extra tip: let op complementariteit van nieuwe mensen op het bestaande team. Anders geformuleerd: diversiteit draagt onder meer bij aan creativiteit, innovatie en rendement (gebleken uit meerdere onderzoeken). Daarbij is het belangrijk dat diversiteit niet leidt tot miscommunicatie van welke aard dan ook. Minimaal moet sprake zijn van de bereidheid om zorgvuldig met elkaar te willen communiceren (respect, luisteren, doorvragen bij onduidelijkheid, enz.).
Complementariteit kan ook een rol spelen naar de toekomstige ontwikkeling van bedrijf/organisatie: hebben we in huis wat nodig is voor komende tijden? Wellicht geheel andere competenties, persoonlijkheden, e.d.
Wilbert de Kroon   |    |  6 mei 2011

Checklist: Bent u een echte ondernemer?

Reactie: leuke test, waarheidsgetrouw ook denk ik.
Walter   |    |  2 mei 2011

Vroege inzet verzekeringsarts kan uitval zieke werknemers voorkomen

Reactie: Inspanning door de huisarts en bedrijfsarts om ziekte en uitval te
voorkomen kan alleen slagen met medewerking van de betrokken werknemer(ster)/ patiŽnt.
1. De huisarts kan niets doen voor de patiŽnt bij zijn / haar werkgever.
2. De huisarts verzoekt de patiŽnt(accoord verklaring)de bedrijfsarts te vragen contact op te nemen met de huisarts aangaande werknemer(ster)c.q. patiŽnt.
3. De bedrijfsarts werkt hier niet aan mee en adviseert de werknemer(ster)c.q. patiŽnt om contact op te nemen met zijn / haar werkgever (HRM).
4. Bij ''good-will'' van HRM kan deze de bedrijfsarts raadplegen en mogelijk zal er aandacht komen voor de werknemer(ster)c.q. patiŽnt.
5. De werknemer(ster)c.q. patiŽnt zit vermoeid en teleurgesteld te wachten op de dingen die komen gaan (als de patiŽnt daar nog behoefte aan heeft).
Moraal: hoe houdt ik mijn werknemer(ster) fris en spontaan aan boord bij deze vorm van communicatie en willekeur en hoe krijg ik rendement van mijn inspanning en investering als werkgever?
De samenwerking tussen huisarts, bedrijfsarts en werkgever ligt ten grondslag bij de werknemer(ster) c.q. patiŽnt.
Conclusie: de werknemer(ster)is en blijft de speelbal waar alles om draait en zal de bal uiteindelijk niet eerder spelen dan uiterst noodzakelijk!
Risico en gevolg: langdurige of gehele uitval. Het wordt inderdaad hoog tijd dat er iets wijzigt voor de huidigen!
Joop   |    |  24 april 2011

Checklist: Zieke werknemer begeleiden

Reactie: Joop heeft 1 reactie ontvangen waar hij zich in kan vinden. Echter.....het (directie) team had reeds besloten om het geldende verzuimprotocol aan te moeten scherpen tot directe controle op ''ziek zijn'' na de melding(dezelfde dag nog). Result: Ziekmelding, controle, ''zieke'' niet thuis aangetroffen. Stel; ''zieke'' brengt bezoek aan arts of specialist en heeft dan een goede reden van het niet thuis bereikbaar zijn. Hoe overtuig ik mijn mede directie-team leden nu van het doel en nut betreffende de aanscherping en de gemaakte kosten voor directe controle?
Joop   |    |  23 april 2011

Nederlandse ondernemer een van jongsten ooit aan Harvard

Reactie: Ik vind dit echt zo onjuist. De universiteit kan studenten juist zoveel perspectief bieden. Er zijn zoveel goede, enthousiaste en inspirerende professoren die studenten een referentiekader kunnen bieden. Een universitaire studie is een basis waar je de rest van je leven wat aan hebt. Natuurlijk zijn er mensen die meer praktisch zijn en die niet binnen een universiteit passen maar laten we alsjeblieft niet zeggen dat de universiteit studenten geen kansen biedt zich naast de studie te ontwikkelen! Universiteiten creŽren talenten en bieden een basiskennis (bijvoorbeeld zoiets simpels dat je ontmoedigd met een D schrijft in plaats van met een t Nikki).
eva   |    |  14 april 2011

Nederlandse ondernemer een van jongsten ooit aan Harvard

Reactie: Vind ik ook. De universiteit in Nederland werkt studenten tegen. Daarnaast heerst er onder nederlandse studenten ook een sfeer van 'blink maar niet te veel uit'. Zo wordt er aan twee kanten talent ontmoedigt om goede dingen te doen.
Nikki   |    |  12 april 2011

Checklist: Zieke werknemer begeleiden

Reactie: Naar aanleiding van een hoog ziekte-verzuim, de ARBO dienst inschakelen.
Bij melding ziekte dezelfde dag een controleur van de ARBO dienst langs sturen. Hoe reŽel is dit?
Joop   |    |  11 april 2011

Voorfinanciering door incassobureaus is een fabel

Reactie: Ontvangen bedragen worden niet op 1 op 1 direkt doorgestort naar de opdrachtgever, eerst onder aftrek van kosten.

Niet alle opdrachten stromen door naar de gerechtelijke fase.

De voorfinanciering wordt (grotendeels) opgevangen door opbrengsten die worden gegenereerd doordat incasso's reeds in het voortraject betaald worden.

In de periode dat ik werkte bij een gerechtsdeurwaarder werd er goud geld verdient.
Peter   |    |  7 april 2011
104  105  106  107   ... 109
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken