Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Reacties

Telefoon op afbetaling: de nieuwe regels

Reactie: Gewoon een sim only nemen, scheelt een hoop geld en voorkomt een lagere maximale hypotheek.
Simonlyradar   |    |  20 april 2018

Een derde van de ondernemers bouwt geen bedrijfswebsite vanwege gebrek aan technische kennis

Reactie: Tegenwoordig kunnen zelfs MKB'ers niet zonder een website/webshop. Het is dus noodzakelijk om een site te hebben ivm branding en vindbaarheid. De grootste uitdaging zit amper in het bouwen van de website. De uitdaging zit in het creëren van een seo-geoptimaliseerde site. Daar zit de meeste tijd en investering in.
Melika Boa   |    |  19 april 2018

Hoe zit het nu echt met een AOV voor zzp'ers

Reactie: De zzp' er is een potentiële melkkoe voor verzekeraars. Pensioenverzekeraars, lijfrente polissen en de AOV die willen ze graag slijten aan de zzp' er.

Maar de zzp' er is geen loonslaaf en denkt zelf na hoe hij/zij het inkomen besteed. Daar is niks mis mee, dat zouden meer mensen moeten doen.

Arbeidsongeschiktheid is uiteraard wel een risico, maar daar kan de zzp' er ook op een andere wijze geld voor apart zetten of hij/zij neemt gewoon de gok en leeft in het 'NU'.

De vraag die bij veel zzp'ers als een wesp door hun hoofd zoemt, is keert zo'n verzekering als puntje bij paaltje komt wel uit... En voor hoeveel procent....
peter zzp-boekhouder   |    |  19 april 2018

Zzp'er, denk na over de risico's die u loopt

Reactie: Als zzp' er kan je je overal voor verzekeren. Zoals Marian schrijft wordt de zzp' er vaak angst aangepraat. Het is verstandiger om even objectief naar de situatie te kijken. Uiteraard kan een AOV verstandig zijn, maar de vraag is wat kost zo'n verzekering en hoe groot is de kans dat er bij ziekte/arbeidsongeschiktheid wordt uitgekeerd. Tros Radar heeft daar enkele uitzendingen over gehad die op You Tube zijn terug te zien. Daarna kunt u ws een weloverwogen keuze maken als zzp' er om zo'n AOV wel of niet af te sluiten.
peter zzp-boekhouder   |    |  19 april 2018

Een leaseauto of zakelijk rijden in een privéauto?

Reactie: Dank je Maarten. Ik heb ook de nodige info mbt de youngtimer.

Heb je als ZZP’er een privé-auto van 15 jaar oud, dan kunt u deze in de zaak inbrengen, weet zzp-boekhouder. Grote voordeel is dat u dan 35% de dagwaarde moet bijtellen.

Dus niet over de (oude) officiële aankoopprijs, maar over de veel lagere dagwaarde.

U kunt dan alle kosten benzine, onderhoud, wegenbelasting, verzekeringen als kosten zakelijk aftrekken.

Stel u koopt een 15 jaar oude Audi A6 met slechts 180.000 km op de teller op voor € 3.500. De bijtelling voor deze auto bedraagt 35% van € 3.500 is € 1.225 per jaar.

Het kost u netto € 637 per jaar, uitgaande van een belastingtarief van 52%.

Als u deze aankoop vergelijkt met een nieuwe Audi A6, dan is de catalogusprijs € 61.600. De bijtelling komt dan uit op een bedrag van € 13.550 per jaar.
Netto is dat ruim € 7.000.

Tip: zorg wel voor een officieel taxatierapport om problemen met de Belastingdienst te voorkomen.
peter zzp-boekhouder   |    |  18 april 2018

Dit moet de ondernemer eten voor zakelijk succes

Reactie: Dank je voor de goede adviezen Annemiek. Welke noten zijn goed, er zijn er zoveel. Walnoten en cashewnoten zijn mijn favoriet. En wat vind je van de avocado, het schijnt een gezonde vet te zijn. Zou je die ook aanbevelen.
PETER   |    |  18 april 2018

Kwart zzp'ers is omzet misgelopen afgelopen jaren

Reactie: Ek nadeel heeft een -in dit geval- klein voordeel. Wanbetalers, ze zijn de nachtmerrie voor elke zzp´er. U heeft w werk gedaan, de omzetbelasting over de factuur al afgedragen en het geld laat op zich wachten.

Soms wordt een vordering zelfs definitief oninbaar. Met ingang van 1 janauri 2017 kunt u de omzetbelasting op deze vorderingen sneller en makkelijker terugvragen.

Dit kan zodra de factuur één jaar nadat het bedrag opeisbaar is geworden, nog niet is betaald. Dit kan gewoon via uw maandelijkse of kwartaalaangifte omzetbelasting.

In 2016 moest u nog een heel formulier invullen en aannemelijk maken bij de fiscus dat een opdrachtgever niet betaald had en dat ook niet zal doen.
peter   |    |  18 april 2018

Helft ZZP’ers doet BTW-aangifte nog geheel handmatig

Reactie: Met de hand en met een goed excel sheet kan je uitstekend de BTW berekenen. Het is niet de snelste methode, dat wel. Aan het einde van het jaar dienen de zzp' ers de balans - en winst en verliesrekening op te maken en daar dienen ook de kosten excl. BTW te worden gesplitst. Het is dus handig om met de BTW-aangifte ook al de kosten exc. BTW in verschillende kolommen- kostensoorten- onder te verdelen. Dat scheelt een hoop werk aan het einde van het boekjaar. En mocht je voor de balans en de aangifte Inkomstenbelasting toch een zzp-boekhouder nodig hebben, dan zal hij dat werk moeten doen.
peter zzp-boekhouder   |    |  18 april 2018

Flex onevenredig duur onder wetsvoorstel Koolmees

Reactie: Als 'flex' leidt tot meer WW-aanvragen, c.q. meer korte periodes van werkeloosheid, bij aflopende contracten en dergelijke dan 'vast', dan is ook vanuit dit perspectief premiedifferentiatie goed te billijken. Dit nog los van de wenselijkheid daarvan voor de arbeidsmarkt. Je zou het dus ook om kunnen draaien door te stellen dat 'vast' niet meer belast moet worden met de hoge kosten voor de uitvoeringsinstantie van 'flex'.
Roland   |    |  16 april 2018

Wie beweert dat salarisadministratie een sluitpost is, heeft boter op zijn hoofd

Reactie: Zo zie je maar dat een oplossing relatief makkelijk is. Het is belangrijk om hierover te praten. De salarisadministratie is namelijk geen sluitpost.
Nick   |    |  11 april 2018

Tips bij het tegengaan van downtime binnen het bedrijf

Reactie: Tegenwoordig zijn systemen zo ingericht dat downtime vrijwel niet meer voorkomt.
Allesineenpakketten   |    |  8 april 2018

Mkb-bedrijven niet bestand tegen digitale kraak

Reactie: Voorkomen is beter dan genezen, is ons devies. Het hoeft niet duur te zijn om de kwetsbaarheden van het systeem te testen. Zeker met de aankomende AVG wetgeving raden we aan uw systemen (website en server) eens onder de loep te nemen.

Barry Mooibroek
BHJ Mooibroek   |    |  4 april 2018

De gevolgen van een scheiding voor uw eigen bedrijf

Reactie: 40%? Dat is een stuk hoger dan ik gedacht had. Een scheiding is voor mensen erg zwaar. We vergeten hoe grootte impact dat op je dagelijks leven heeft.
Nick   |    |  2 april 2018

Acht tips voor meer brandveiligheid

Reactie: Dit zijn erg belangrijke tips. Een goede brandbeveiliging moet een prioriteit zijn. Helaas is dat bij te weinig mensen het geval.
Nick   |    |  2 april 2018
1  2  3  4  5   ... 109
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken