Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Persberichten
 
13 september 2013

Winterbanden.nl lanceert uniek Selected Dealer Netwerk

De inhoud van dit persbericht is niet afkomstig van de redactie van Briskmagazine.nl en derhalve niet journalistiek getoetst.

Winterbanden.nl lanceert vandaag een selected dealer netwerk. Met dit in europa unieke concept ontstaat een nieuw perspectief tussen montagepunt zijn bij een webshop en de landelijke winkelketens met honderden vestigingen. Het beste van twee werelden voor zowel de retailer (bandenbedrijven) als de online bandenbranche die enorm groeit!


Het winterseizoen is nog niet begonnen maar Winterbanden.nl lanceert vandaag een uniek en nog wel spraakmakender concept: het Selected Dealer Netwerk van Winterbanden.nl. Zoals in veel markten is het ook in de bandenbranche geen rozengeur en maneschijn. Naast de merkbare economische crisis, verschuift in een hoog tempo de bandenverkoop van de offline retailer (bandenbedrijven) naar webshops. Kijken, kijken, verder kijken, nog eens kijken … en dan kopen. Zie daar de hedendaagse consument in een notendop. Meer dan 90% van de Nederlanders start het aankoopproces met een oriëntatie op internet maar zal bij banden en velgen altijd de aankoop offline afronden. Hoe verenig je het beste van twee werelden? Het antwoord moet volgens Winterbanden.nl komen door een betere samenwerking tussen lokale bedrijven en webshops. Als lokaal bandenbedrijf zit men bijvoorbeeld niet te wachten op meerdere montagevestigingen in dezelfde regio of ook geen concurrentie op de balanceer- en de monteerdiensten. Met deze strategie valt er geen gezonde boterham te verdienen aldus Jorrick Weijers, eindverantwoordelijk voor de marketing bij Winterbanden.nl.

Bricks & Clicks
De online retailer van winterbanden is hiermee de bricks & clicks retailer geworden van Nederland en België. Concreet zorgt het Selected Dealer Netwerk ervoor dat er per regio maar één locatie, ook wel Selected Dealer beschikbaar is. Hiermee krijgt de aangewezen partner alle montages uit zijn gebied tegen een perfecte vergoeding van 69 euro per setwissel. Als Selected Dealer Winterbanden.nl krijgt men een online omgeving om de bestaande klanten te beheren en jaarlijks opnieuw te kunnen behouden. Verder onderzoeken we de mogelijkheid om een deel van de verkoopwaarde van de gemonteerde producten te vergoeden aan de Selected Dealer legt Jorrick Weijers uit. In totaal betreft het enorm veel voordelen om Selected Dealer te worden:

Als Selected Dealer is men de enige verdeler in een bepaalde regio met vaste vergoedingen; Iedere Selected Dealer beschikt over een eigen online omgeving voor beheer van klanten; Inkoopvoordeel via de groothandel van de moederorganisatie van Winterbanden.nl; Procentuele vergoeding over verkoopwaarde van gemonteerde producten aan de Selected Dealer; Echte partner in plaats van montagevestiging; Meeliften op naamsbekendheid bij RADIO538, SLAM FM en RTL4 en meer tv- en radiouitingen!

Bedrijven die interesse hebben kunnen meer informatie vinden en zich aanmelden via de vestigingen-pagina.

 
Doorsturen »  Reageer » 


 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs