Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
26 februari 2018

Organisatiecultuur ondersteunt welzijn medewerkers onvoldoende

De gezondheid en vitaliteit van medewerkers zijn de afgelopen jaren een steeds prominentere rol gaan spelen in het organisatiebeleid van bedrijven. Ondanks deze positieve ontwikkeling, blijkt dat de organisatiecultuur hier vaak onvoldoende op is ingericht.

Lees verder »  Reageer »
26 februari 2018

Nederland na China grootste handelspartner van Duitsland

De totale handel in goederen tussen Nederland en Duitsland had in 2017 een waarde van 177,3 miljard euro, dat blijkt uit voorlopige resultaten van het Duitse federale statistiekbureau Destatis. Nederland is daarmee, na China en voor de Verenigde Staten, de tweede handelspartner van Duitsland.

Lees verder »  Reageer »
23 februari 2018

Externe invloed helpt familiebedrijf over de grens

Hoe groter de invloed van niet-familieleden op de strategie van een familiebedrijf, hoe beter het bedrijf in het buitenland presteert en hoe meer buitenlandse omzet het maakt. Familiebedrijven onderscheiden zich in het buitenland door hun langetermijnoriëntatie en inzet op duurzame relaties.

Lees verder »  Reageer »
23 februari 2018

Freelancers optimistisch ondanks instabiel inkomen en wanbetalers

De gig-economie groeit wereldwijd zo hard, dat in 2020 bijna een op de vijf personen op freelance of projectbasis zal werken. In Nederland zijn er momenteel meer dan een miljoen zzp’ers.

Lees verder »  Reageer »
22 februari 2018

Tips om stijlvol voor de dag te komen als ondernemer

Ondernemen is een veelzijdige taak. Artikelen verkopen of diensten leveren, administratie, nadenken over de toekomst van uw onderneming, eventuele medewerkers aansturen en natuurlijk ook het werven van klanten.

Lees verder »  Reageer »
21 februari 2018

Hoe maakt u uw bedrijf geschikt voor mindervaliden?

In 2018 zullen steeds meer branches te maken krijgen met een probleem door de krapte op de arbeidsmarkt. Bent u als ondernemer werkzaam in bijvoorbeeld de bouw, zorg, ICT, detailhandel of horeca? Dan zult ook u steeds meer moeite hebben met het vinden van nieuw personeel.

Lees verder »  Reageer »
21 februari 2018

Nederlander bereid alle financiŽle gegevens te delen

84 procent van de Nederlanders is bereid al zijn (digitale) financiële gegevens te delen wanneer dit leidt tot een betere en efficiëntere dienstverlening rondom hypotheekadvies en -aanvraag. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Omniplan onder 1.035 werkende Nederlanders.

Lees verder »  Reageer »
21 februari 2018

Nu alle details van Porsche 911 GT3 RS

Porsche maakt het haar fans allesbehalve makkelijk. Tenzij je als een Dagobert Duck in het geld zwemt en alle uiterst begeerlijke 911's kan kopen, waaronder deze vernieuwde 911 GT3 RS.

Lees verder »  Reageer »
21 februari 2018

Officieel: Ferrari 488 Pista toch niet sneller dan LaFerrari

Ferrari heeft de 488 Pista officieel voorgesteld. In de aanloop naar dat moment werd gefluisterd dat deze extreme 488 GTB sneller zou zijn dan de almachtige LaFerrari. Nogal een statement dus. Nu blijkt dat toch niet zo te zijn. Althans"¶

Lees verder »  Reageer »
20 februari 2018

Zakelijk rijder kiest voor youngtimer

De jonge bedrijfsauto is aanmerkelijk in trek bij de zakelijke bestuurder. Dit komt doordat de youngtimers, vaak luxe auto’s van vijftien jaar of ouder, interessante fiscale voordelen biedt. Ondank het milieuvriendelijke beleid van de overheid, is het vaak nog voordeliger om een yougtimer te rijden.

Lees verder »  Reageer »
20 februari 2018

Cao-seizoen blijft rustig

De cao-onderhandelingen van 2018 verlopen tot dusver in een normaal tempo. In januari kwamen 22 akkoorden tot stand voor 120.000 werknemers. De gemiddelde contractloonstijging in de afgelopen maand bedroeg 2,01 procent, vrijwel gelijk aan dat van december (2,0 procent). In heel 2018 verlopen 367 cao’s voor 2,2 miljoen werknemers.

Lees verder »  Reageer »
20 februari 2018

Goedmakertje: BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition

De M3 Sedan stopt er binnenkort mee. Dat bericht sloeg bij veel fans in als een bom, ook al keert 'ie wel weer terug. Zi hier echter het tijdelijke goedmakertje van BMW: de M4 Cabriolet 30 Jahre Edition.

Lees verder »  Reageer »
20 februari 2018

Een Tesla Roadster reserveren, het kan. Maar wie durft?

Tesla heeft een nieuw model aangekondigd voor 2020, de Roadster. Dat duurt nog eventjes. Echter zoals je van het EV-merk gewend bent valt een exemplaar nu al te reserveren. Wie durft?

Lees verder »  Reageer »
19 februari 2018

Ondernemer onnodig veel tijd kwijt aan facturatie

Facturen maken met software gaat twee keer zo snel handmatig factureren in Word of Excel, zo blijkt uit onderzoek van Appwiki. Bijna 60 procent van de ondernemers factureert nog handmatig, maar veel tijd kan worden bespaart met het gebruik van software. Met name jonge ondernemers laten kansen liggen.

Lees verder »  Reageer »
5  6  7  8   ... 357
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs