Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

BI-arbeidsmarkt wordt gedomineerd door zelfstandig professionals

12 november 2015 - Zelfstandige Business Intelligence (BI) professionals domineren de BI-arbeidsmarkt. Momenteel is de verhouding tussen flexibel en vast personeel 68 om 32 procent.

Lees verder  |  Reageer

Klantbeoordelingen van grote invloed op online shoppen

12 november 2015 - Klantbeoordelingen spelen voor consumenten een steeds grotere rol bij de keuze voor een aanbieder. Bij 72 procent van de consumenten die een dienstverlener zoekt, hebben klantbeoordelingen invloed op de aanschaf van een product of een dienst.

Lees verder  |  Reageer

Architectenbranche: beter rendement door slimmere bedrijfsvoering

12 november 2015 - Het rendement van architectenbureaus is in 2014 flink toegenomen, terwijl de omzet per bureau gemiddeld hetzelfde is gebleven. Dit blijkt uit recente cijfers van de BNA Benchmark over het onderzoeksjaar 2014.

Lees verder  |  Reageer

Flexmedewerkers zijn óók mensen

11 november 2015 - De motivatie van flexwerkers bereikt een dieptepunt als zij minder doorgroeimogelijkheden en verantwoordelijkheden krijgen dan hun collega’s in vaste dienst. Het salaris is sinds maart 2015 gelijkgetrokken, maar voor de omgang in de arbeidsrelatie geldt dat zeker niet.

Lees verder  |  Reageer

Arbeidsmediation steeds vaker ingezet door werkgevers

11 november 2015 - In iedere organisatie komen ze wel eens voor; conflicten op de werkvloer. Een arbeidsconflict kan gaan tussen werknemer en werkgever of tussen werknemers onderling.

Lees verder  |  Reageer

Impact van data op bedrijfsleven groeit exponentieel

11 november 2015 - De invloed van data op bedrijfsprocessen wordt steeds groter, zowel bij grote als bij kleine ondernemingen. Dat blijkt uit een onderzoek van Graydon en Credit Expo onder 305 credit management professionals.

Lees verder  |  Reageer

Verhuisbranche in zwaar weer

10 november 2015 - Nederland klimt uit de crisis en de economische signalen zijn sinds lange tijd weer eens positief. De eerste echte indicator van economisch herstel is toch wel de stijgende huizenprijs.

Lees verder  |  14 reacties

'Concurrentiedruk neemt af'

10 november 2015 - De concurrentiedruk neemt af in de ogen van Nederlandse topondernemers. Dat blijkt uit het jaarlijks onderzoek ‘Mindset van de Business Leader’ van de Baak en Business Leaders.

Lees verder  |  Reageer

Beste Exportmanager van 2015 is Robbert Birkhoff

10 november 2015 - Robbert Birkhoff van Meyn Food Processing Technology is uitgeroepen tot winnaar van de Exportmanager Award 2015. Tijdens de finale op het Nationaal Export Event versloeg hij Hermann Egges, van Resato International en Erik Kakes van Applikon Biotechnology.

Lees verder  |  Reageer

Oproep flexbranche: overleg met flexwerkers en investeer naar behoefte

9 november 2015 - Investeren in de gezondheid, weerbaarheid en betrokkenheid van medewerkers biedt voordelen voor alle partijen op de arbeidsmarkt: meer motivatie en minder verzuim bij de medewerkers en een hoger rendement voor de opdrachtgever en intermediair.

Lees verder  |  Reageer

De berekening achter de transitievergoeding

9 november 2015 - Per 1 juli 2015 is in Nederland het ontslagrecht met de bijbehorende ontslagvergoeding vervangen door nieuwe wetgeving met de bijbehorende transitievergoeding. Het idee achter deze wijziging is dat ontslagprocedures voortaan eenvoudiger en minder duur worden.

Lees verder  |  Reageer

Exporterende mkb’ers presteren beter dan ‘binnenlandse’

9 november 2015 - Kleine bedrijven in Europa zijn optimistisch gestemd over een groei van hun exportactiviteiten in het komende jaar.

Lees verder  |  Reageer
Land Rover toont lef met Range Rover Evoque Convertible

Land Rover toont lef met Range Rover Evoque Convertible

8 november 2015 - Dat wat weinig autofabrikanten durven, doet Land Rover: een SUV-cabriolet in serieproductie nemen. Vier jaar na de conceptversie op de Autosalon van Genève in maart 2012 zal hij bij de dealer staan: de Range Rover Evoque Convertible.

Lees verder  |  Reageer

Jongvolwassenen steeds vaker aan de slag als ondernemer

6 november 2015 - Het aandeel ondernemers in Nederland is in 2014 stabiel gebleven. Er heeft zich een kleine stijging voorgedaan van 9,3 procent in 2013 naar 9,5 procent van de beroepsbevolking die actief betrokken is bij het opstarten of voeren van een onderneming jonger dan 3,5 jaar.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
344  345  346  347  ...  541