Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
3 maart 2012

Video: John de Mol aan het woord

Hij bedacht kassuccessen als Big Brother en The Voice of Holland. De formats van John de Mol zijn wereldwijd succesvol, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Wat drijft deze televisieproducent?

Lees verder »  Reageer »
2 maart 2012

Wie wint zevende MKB Innovatie Top 100?

Maxime Verhagen maakt op 4 juni op de Floriade in Venlo bekend welke ondernemers zich tot de 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland mogen rekenen. Ook wordt de Mercedes Benz Blue Efficiency Award uitgereikt aan díe ondernemer die de beste innovatie presenteert op het gebied van duurzaamheid en een duidelijke link heeft met mobiliteit.

Lees verder »  Reageer »
2 maart 2012

Explosieve stijging aantal faillissementen januari 2012

In de eerste maand van het nieuwe jaar zijn er 1.024 faillissementen uitgesproken. Dit is 42 procent meer dan in de maand januari van vorig jaar toen er 719 bedrijven failliet gingen en 70 procent meer dan in 2008 toen er 603 bedrijven failliet gingen in deze periode.

Lees verder »  Reageer »
2 maart 2012

Historisch verantwoord: Mercedes CL Grand Edition

De allereerste S-Klasse Coupé wordt dit jaar zestig en Mercedes wil dit heugelijke feit niet onopgemerkt laten passeren. Een speciale CL-Klasse met de naam Grand Edition vereeuwigt het jubileum op gepaste wijze.

Lees verder »  Reageer »
1 maart 2012

MKB: banenmotor bij uitstek

Is het MKB de banenmotor bij uitstek? Deze vraag wordt met enige regelmaat gesteld, onder andere door onderzoekers op het gebied van economie en ondernemerschap. Een recent afgerond onderzoek van Panteia/EIM levert nieuwe inzichten op.

Lees verder »  Reageer »
1 maart 2012

1 maart: ook complimentendag voor bedrijven

Op 1 maart is het Nationale Complimentendag en stimuleren we het geven van complimenten. Maar bedrijven delven daarbij vaak het onderspit. Als het niet goed gaat, uiten we snel onze onvrede, maar complimenten blijven vaak uit. Zonde, want ook complimenten zijn een bron van inspiratie voor organisaties.

Lees verder »  Reageer »
1 maart 2012

Zzp’er wil hulp bij administratie

Meer dan de helft van de zelfstandig ondernemers (zzp’ers) wil hulp bij hun administratie. Uit kostenoverweging besteedt nu slechts zeventien procent zijn administratie uit. Gebrek aan tijd en administratieve kennis zijn voor 52,8 procent van de zzp’ers de belangrijkste redenen om hulp te overwegen.

Lees verder »  2 reacties »
1 maart 2012

Nog meer maatwerk voor Bentley Mulsanne

In termen van luxe zijn ze bij Bentley gewend buiten de hokjes te denken. Dat zij verder gaan waar anderen stilstaan wordt nog maar eens benadrukt met nieuw maatwerk voor de Mulsanne.

Lees verder »  Reageer »
29 februari 2012

Inkomenszekerheid voor de zzp'er: wettelijk regelen of niet?

Als Martijn van Dam (kandidaat fractievoorzitter van de PvdA) zijn zin krijgt komt er een stelsel waardoor ZZP’ers meer inkomenszekerheid krijgen. Hij denkt aan een systematiek waarin het verlies van inkomen bij werkloosheid (opdrachtloosheid?), ziekte en arbeidsongeschiktheid wordt opgenomen.

Lees verder »  2 reacties »
29 februari 2012

Flexibel werken kan nu op het station

Bedrijven hebben een toenemende behoefte aan flexibele kantoorhuisvesting en zoeken daarbij vooral naar duurzame oplossingen voor vervoer en huisvesting. Daarnaast wordt Nederland steeds drukker, de verkeerswegen slibben dicht en economische knooppunten zijn steeds minder bereikbaar.

Lees verder »  Reageer »
29 februari 2012

Kwakkelende private ondernemingen vormen makkelijke overnameprooi

Veel gezonde private ondernemingen en familiebedrijven in Nederland grijpen de crisis aan om dit kalenderjaar op overnamepad te gaan. Het is een opvallende ontwikkeling, omdat het huidige financieringsklimaat de overnamemarkt fors onder druk zet.

Lees verder »  Reageer »
29 februari 2012

Steeds meer restaurants tonen duurzaamheid aan

Meer dan 1.000 restaurants laten inmiddels met een profiel zien wat zij doen aan duurzaamheid. Hiermee krijgen consumenten steeds meer keuze. Het duurzaamheidsprofiel is ontwikkeld door Milieu Centraal samen met iens.nl en CREM.

Lees verder »  Reageer »
29 februari 2012

MINI's rallywapen mag de straat op als JCW

Na een afwezigheid van meer dan veertig jaar doet MINI het niet onverdienstelijk in de rallysport. En nu mag de Countryman John Cooper Works als afstammeling van MINI's WRC-kanon zich gaan bewijzen. Gewoon op de openbare weg.

Lees verder »  Reageer »
28 februari 2012

Herstel kantorenmarkt blijft uit

De Nederlandse kantorenmarkt is in 2011 opnieuw geconfronteerd met een aantal negatieve ontwikkelingen waardoor de eerder uitgesproken verwachting dat de markt zou gaan herstellen, niet is uitgekomen. In feite werd de neergaande trend van 2010 voortgezet.

Lees verder »  1 reactie »
342  343   ... 344
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 249.86 -0.10 %
Stijgers Dalers
Yatra 5.4  6.3 %
Altice 8.52  5.2 %
Advanced met 39.43  4.4 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.45  -4.3 %
Brill kon 34.51  -2.8 %
Meer beurs