Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
14 juni 2012

Online industrie in 2011 flink gegroeid

Het jaar 2011 is een succesvol jaar geweest voor Nederlandse internetbureaus. Dat blijkt uit het onderzoek dat Platform Internetbureaus Nederland (PIBN) jaarlijks doet naar de financiële resultaten van alle aangesloten leden. De omzet van de PIBN-leden is, volgens verwachting, in 2011 gegroeid met veertien procent.

Lees verder »  Reageer »
13 juni 2012

MKB-kantoren kunnen duurzamer

Uit onderzoek van Panteia/EIM onder bedrijven die gerekend kunnen worden tot het kantoorhoudend MKB, blijkt dat de aandacht voor duurzaam ondernemen toeneemt, maar dat er zeker nog meer kan worden gedaan. Zo doet 72 procent van de onderzochte bedrijven niets met duurzame energie.

Lees verder »  Reageer »
13 juni 2012

Winkelcentrum onveiligste openbare ruimte

Nederlanders voelen zich het meest onveilig in een stationshal, maar winkelcentra zijn daadwerkelijk het meest onveilig: 34 procent van de Nederlanders maakte hier een incident mee, tegenover 30 procent in een stationshal. De incidenten betroffen met name fysiek geweld, verbale agressie en diefstal.

Lees verder »  Reageer »
13 juni 2012

Pon exclusief importeur van Bugatti

Pon’s Automobielhandel is vanaf 11 juni exclusief importeur van Bugatti in Nederland. Deze nieuwe samenwerking is een logische keus voor zowel Pon als Bugatti, gezien de ruime ervaring die de Nederlandse importeur heeft met exclusieve automobielen.

Lees verder »  Reageer »
12 juni 2012

Kredietwaardigheid bedrijven dramatisch laag

De gemiddelde kredietwaardigheid van Nederlandse bedrijven verslechtert tot een historisch dieptepunt. De gemiddelde kredietwaardigheid van alle bedrijven in Nederland is gedaald van A naar BBB. Nog niet eerder heeft het gezamenlijke Nederlandse bedrijfsleven zo’n lage kredietwaardigheid gescoord.

Lees verder »  Reageer »
12 juni 2012

Nederlandse ondernemer brengt Hollandse kaas aan de man in China

Ondernemer Nick Pauli uit De Bildt opent deze week de eerste 'The Dutch Cheese' in hartje Hong Kong. Via deze eetgelegenheid wil hij de Aziaten kennis laten maken met de unieke smaak van Nederlandse kaas.

Lees verder »  Reageer »
12 juni 2012

Gratis advies en exposure voor startende duurzame ondernemers

Mondiale duurzaamheid kan alleen bereikt worden met bevlogen, creatieve en inventieve mensen. Deze pioniers moeten de motivatie, het geloof en doorzettingsvermogen van oude ontdekkingsreizigers in hun bloed hebben om succesvol te kunnen worden en de wereld een stuk verder te helpen op duurzaamheidsgebied.

Lees verder »  Reageer »
11 juni 2012

'SP-plannen: nog meer belastingen voor ondernemersí

De voorstellen uit het conceptverkiezingsprogramma van de SP zullen funest uitpakken voor het bedrijfsleven. Dat zegt MKB-voorzitter Hans Biesheuvel in de Telegraaf.

Lees verder »  Reageer »
11 juni 2012

Denk groots en win voor 20. 000 dollar aan software en diensten

VMware vraagt kleine en middelgrote bedrijven vraagt om groots te denken ('Think Big') voor hun bedrijf. Leg in maximaal 200 woorden uit hoe u virtualisatie en cloud-technologie zou gebruiken om uw bedrijf verder te helpen en te transformeren en maak kans op mooie prijzen.

Lees verder »  Reageer »
11 juni 2012

Ondernemer vreest averechts effect door WW-maatregel

Meer dan de helft van de mkb'ers met personeel (56 procent) is negatief over de voorgenomen veranderingen in de WW-regels. Zij denken dat de veranderingen in tot banenverlies gaan leiden en dat de maatregel dus een averechts effect zal hebben.

Lees verder »  Reageer »
11 juni 2012

Creativity Now stimuleert creatieve industrie

Ruim 150 ondernemers kwamen afgelopen donderdag in ‘De Lichtfabriek’ in Haarlem bij elkaar voor het congres ‘Creativity Now 2012, Connect & Collaborate’. Hier probeerden zij grip te krijgen op de ontwikkeling van samenwerking binnen de creatieve industrie nationaal en internationaal.

Lees verder »  Reageer »
8 juni 2012

Sportzomer 2012 kost het Nederlandse bedrijfsleven miljard euro

De sportzomer 2012 kost het Nederlandse bedrijfsleven iets meer dan een miljard euro. De kosten vloeien voort uit de tijd die werknemers gemiddeld per dag kwijt zijn aan het praten over het EK-voetbal en de Olympische Spelen. Per werknemer gaat het om een kostenpost van 165 euro.

Lees verder »  Reageer »
8 juni 2012

Nederland nog steeds aantrekkelijk voor Poolse arbeidsmigranten

Bijna de helft van de Poolse arbeidsmigranten (48 procent) vindt Nederland nog steeds een aantrekkelijk land om te werken. De waardering die werknemers wordt geboden voor de invulling van het werk wordt als een van de meest positieve aspecten van werken in Nederland genoemd.

Lees verder »  Reageer »
8 juni 2012

Zakendoen in Rusland: hoe het niet moet

Op 13 en 14 juni organiseert de stichting Venster naar Rusland (VNR) een tweedaags symposium over dit zakendoen in Rusland. Een woordvoerde: "Wij geven ook aan hoe het niet moet, want van de fouten van anderen kun je veel leren. En we begeleiden ondernemers tot in Rusland."

Lees verder »  Reageer »
342  343  344  345   ... 357
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs