Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Daling aantal faillissementen zet door

7 april 2016 - Het aantal faillissementen is in het eerste kwartaal van 2016 met bijna twintig procent gedaald ten opzichte van de overeenkomstige periode vorig jaar. Dit heeft Faillissementsdossier.nl bekendgemaakt. In totaal gingen in de eerste drie maanden van dit jaar 1724 bedrijven en instellingen op de fles tegen 2212 in de eerste maanden vorig jaar.

Lees verder  |  Reageer

‘Minimaliseer de scope van PCI DSS’

7 april 2016 - Organisaties die creditcards of pinpassen van bijvoorbeeld Visa, MasterCard of Maestro accepteren, moeten voldoen aan de Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS). "Voor bedrijven zoals retailers is dat geen eenvoudige opgave," weet Lior Yotam, PCI QSA (Qualified Security Assessor) bij Comsec in de Benelux. "Dan is het belangrijk dat u de scope van PCI DSS zo klein mogelijk houdt."

Lees verder  |  Reageer

Zieke werknemer verschil tussen winst en verlies voor MKB’ers

6 april 2016 - Een arbeidsongeschikte medewerker betekent voor een bedrijf in het MKB het verschil tussen winst en verlies. Dat stelt de meerderheid (55 procent) van Nederlandse ondernemers en HR-verantwoordelijken in het MKB. Ook heeft ruim de helft van de organisaties te maken gehad met een langdurig arbeidsongeschikte medewerker.

Lees verder  |  Reageer

Autobelasting belemmert groei zakelijk autodelen

6 april 2016 - Het OndernemersCollectief Duurzame Mobiliteit (OCDM) roept staatssecretaris Wiebes een fiscale uitzondering te maken op het privégebruik van zakelijke deelauto’s. Het privégebruik zou belast moeten worden op basis van het daadwerkelijk gebruik (in netto kilometers of tijd) en niet met het huidige, onaantrekkelijke hoge, vaste tarief.

Lees verder  |  Reageer

'Double digit' exportgroei voor 2016

6 april 2016 - Exporteurs zien 2016 met vertrouwen tegemoet. Europa blijft een belangrijke afzetmarkt, maar ondernemers zien ook volop kansen buiten de grenzen van de Europese Unie. Dit is een van de conclusies uit Trends in Export 2016, het jaarlijkse onderzoek van Atradius en EVO & Fenedex.

Lees verder  |  Reageer
Ganse Audi A3-familie in 't nieuw

Ganse Audi A3-familie in 't nieuw

5 april 2016 - Zo, is dat eventjes een binnenkomer. Audi heeft de gehele A3-familie in het nieuw gestoken, op de RS 3 na. Minder verbazingwekkend zijn de veranderingen aan de populaire modellijn.

Lees verder  |  Reageer
Toekomst PSA: 26 nieuwe modellen, waaronder EV's

Toekomst PSA: 26 nieuwe modellen, waaronder EV's

5 april 2016 - Het kan beter bij PSA Peugeot Citroën (dat voortaan PSA Groupe heet omdat DS onlangs als apart en derde automerk onder diens vleugels is gelanceerd). Zowel de autoverkoop als het rendement daarop valt tegen en daarom wil PSA de komende jaren flink investeren.

Lees verder  |  Reageer

Gefraudeerde kilometerstanden groter probleem dan gedacht

5 april 2016 - Het aantal tellerstanden dat wordt teruggedraaid is een groot probleem volgens autogarages in Nederland. Dit blijkt uit een onderzoek van Kentekencheck.nu onder 378 autogarages in Nederland.

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse online shopper besteedt dit jaar 811 euro

5 april 2016 - Nederlandse online shoppers gaan dit jaar naar verwachting  810,89 euro per persoon uitgeven, een stijging van 26,64 ten opzichte van 2015. Dit blijkt uit onderzoek van ActiePagina.nl. Uit de internationale studie, uitgevoerd door het Centre for Retail Research, blijkt dat de Nederlandse e-commerce dit jaar naar verwachting een groei kent van 16,5 procent ten opzichte van vorig jaar.

Lees verder  |  Reageer

Onbekendheid Wet Milieubeheer onder ondernemers is groot

4 april 2016 - Vier op de vijf MKB- ondernemingen in Nederland is bewust bezig met energiebesparing. Echter, 45 procent van de ondernemers stelt niet op de hoogte te zijn van de belangrijke Wet Milieubeheer of aanpassingen daarin voor 2016. Ondernemers halen informatie over energiebesparing met name bij brancheorganisaties en via internet.

Lees verder  |  1 reactie

Exporteurs verwachten makkelijker zaken te doen in Oekraïne

4 april 2016 - Als er een associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne komt, verwachten veel Nederlandse ondernemers in deze regio gemakkelijker zaken te kunnen doen. Dit blijkt uit een onderzoek van Atradius en EVO & Fenedex.

Lees verder  |  Reageer

Risico’s nachtarbeid onvoldoende onderkend

4 april 2016 - Naar schatting werkt zestien procent van de Nederlandse beroepsbevolking regelmatig in de nacht. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die ’s nachts werken vaak te kampen hebben met mentale, sociale en fysieke uitdagingen en veiligheidsrisico’s. Met de Nacht van de Arbeid wordt aandacht gevraagd voor nachtarbeid en nachtwerkers.

Lees verder  |  Reageer
Hogere prestaties voor Bentley Continental GT Speed

Hogere prestaties voor Bentley Continental GT Speed

3 april 2016 - Alsof 635 pk en 820 Nm nog niet genoeg is, doet Bentley er nog een schepje bovenop bij de Continental GT en GTC Speed. Daarnaast voegt het een nieuwe, kleurrijke uitvoering toe aan de line-up.

Lees verder  |  Reageer

'Afschaffen VAR schiet zijn doel voorbij'

1 april 2016 - Per 1 mei 2016 gaat de Verklaring Arbeidsrelatie, oftewel de VAR, verdwijnen. Opdrachtgevers en opdrachtnemers kunnen vanaf dan overeenkomsten gebruiken die door de belastingdienst zijn opgesteld of beoordeeld. Michael Page deed onderzoek naar de stemming onder Nederlandse werkgevers en zelfstandigen.

Lees verder  |  2 reacties
Vorige  |  
319  320  321  322  ...  541