Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

17 november 2011 - GFI Software maakt de resultaten bekend van onderzoek waaruit blijkt dat het MKB de IT-beveiliging niet altijd op orde heeft. Ook ontbreekt het aan duidelijke internetrichtlijnen voor medewerkers. Dit zorgt ervoor dat hun bedrijf onvoldoende is beschermd tegen schadelijke websites en andere online dreigingen.

Voor het onderzoek zijn in de VS 200 IT-beslissers ondervraagd binnen organisaties van vijf tot 249 medewerkers. Het onderzoek is uitgevoerd door Opinion Matters. De onderzoeksresultaten laten zien dat twee op de vijf MKB’ers er van overtuigd is dat zij een beveiligingslek hebben gehad door medewerkers die websites bezoeken met malware, besmette downloads of schadelijke code. 

Web-monitoring
Opvallend is dat de meeste organisaties die web monitoring-software gebruiken deze oplossing niet inzetten om het netwerk te beschermen tegen deze gevaren. 24 procent van de respondenten gebruikt het vooral om de productiviteit van medewerkers te verbeteren en 13,5 procent om de bandbreedte en snelheid van het netwerk te behouden. Zo’n 11,5 procent van de respondenten geeft aan deze software in te zetten om te voorkomen dat medewerkers ongepaste websites bezoeken. Van alle ondervraagde MKB’ers gebruikt slechts 11,5 procent helemaal geen web monitoring- of web filtering-software.

De belangrijkste onderzoeksresultaten:
• 55 procent van de MKB’ers die gebruik maakt van een web monitoring-oplossing geeft aan dat bescherming tegen besmette websites niet hun prioriteit heeft.
• 70 procent van degenen die geen web monitoring- of web filtering-software gebruiken, beweert dat het online gedrag van medewerkers binnen hun organisatie geen probleem is.
• Ongeveer een derde (27,5 procent) van de MKB’ers heeft geen beleid voor het gebruik van sociale netwerksites zoals Facebook en Twitter.
• Zestien procent van de MKB’ers heeft wel richtlijnen voor het gebruik van social netwerksites, maar beschikt niet over de middelen om te monitoren of medewerkers zich aan de richtlijnen houden. 

Voordelen versus risico's
"De onderzoeksresultaten laten zien dat de mogelijkheden van web monitoring nog niet volledig bekend zijn en dat deze oplossingen steeds belangrijker worden voor de IT-beveiliging binnen het MKB," stelt Phil Bousfield, general manager Infrastructure Business Unit bij GFI Software. "Het beschermen van het netwerk tegen gevaarlijke websites en downloads zou een topprioriteit moeten zijn. Web monitoring-oplossingen bieden IT-beheerders een extra beveiligingslaag voor het netwerk tegen online dreigingen. Medewerkers worden hiermee bovendien geholpen bij het maken van betere en veiligere keuzes wanneer zij online zijn. Het helpt MKB’ers om de balans te vinden tussen de voordelen van internettoegang en de risico’s die dit met zich meebrengt."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.