Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Studentondernemers brengen universeel cadeaupapier en knappe kop aan de man

7 november 2011 - Op donderdag 10 november presenteren en verkopen honderden jonge ondernemers van MBO- en HBO scholen uit het hele land hun koopwaar in winkelcentrum Kronenburg in Arnhem. De studentondernemers zullen tijdens deze marktdag aan den lijve ondervinden hoe je een nieuw ontwikkeld product het best aan de man kunt brengen en hoe groot de marktpotentie ervan is.

Een van de deelnemers aan de marktdag donderdag is studentenbedrijf Dynatech Trading. Studentondernemers van de Fontys Hogeschool Eindhoven. Lars Vousten, verantwoordelijk voor de financiën binnen Dynatech Trading: "Wij hebben een universeel cadeaupapier op de markt gebracht, zodat het niet meer nodig is om vijf verschillende rollen inpakpapier in huis te hebben. Of het nu Kerst is of Vaderdag, dit cadeaupapier kan voor iedere gelegenheid gebruikt worden. Er staat namelijk een woordzoeker op. Zo kun je met een pen of stift het woord markeren dat bij de gelegenheid hoort. Een uniek product in Nederland." Op de vraag of het product goed verkoopt, antwoord Lars: "Het valt niet tegen. We hebben inmiddels bijna een derde  van de rollen verkocht. En we hebben nog een aantal maanden te gaan dus het komt vast goed." 

WC-bril irritaties verleden tijd

Voor een ander gemak zorgt studentenbedrijf WCker. Zij brachten de TipAlert op de Nederlandse markt. Bart ter Beek, directeur van WCker: "De TipAlert is een handig apparaatje dat mannen eraan herinnert om de wc-bril na gebruik weer omlaag te doen." Ondanks dat er in het studentenbedrijf slechts één vrouw zit, hebben de jonge ondernemers goed naar een dagelijks vrouwenprobleem gekeken. Ter Beek: "Een wc-bril die omhoog staat is toch een van de ergernissen van vrouwen. Dat bleek ook uit het marktonderzoek dat wij hebben gedaan. Daar wilden we iets mee doen." De TipAlert maakt een grappig geluidje zodra 'hij' de bril weer eens vergeet. En, er klinkt applaus wanneer de bril dicht wordt gedaan. Volgens de studenten is de TipAlert een leuk verjaardagscadeau en kan het ook prima in de zak van Sinterklaas of onder de kerstboom. 

Knappe koppen

Naast deze producten kan het publiek op de marktdag ook terecht voor ondermeer knappe koppen – vierkante mokken met een geïntegreerd oor, waardoor het probleem van uitstekende oren in de servieskast verleden tijd is -, waterproof laptophoezen, gegraveerde vazen en de One Night Stand Bag.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.