Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Dip vraagt om meer buitenlandse toeristen

4 november 2011 - De verwachte dip van de economie komt hard aan in de horeca, detailhandel en bouw. De buitenlandse toerist is horeca's hoop. Dat schrijft Horeca Entree naar aanleiding van onderzoek van het ING Economisch Bureau.

De detailhandel heeft te lijden onder een verder dalend consumentenvertrouwen. Waar exporterende sectoren in 2010 profiteerden van een oplevende wereldhandel hebben winkeliers nog nauwelijks enig herstel ervaren. Marges blijven daarbij onder druk staan door de hoge inkoopprijzen, al zijn deze de afgelopen maanden wel iets gezakt. Daarnaast blijft de concurrentie van e-commerce groeien. Ook de horeca ondervindt in 2012 de gevolgen van de dalende koopkracht.De beperkte groei zal in deze sector vooral moeten komen van buitenlandse toeristen. 

Ramingen

ING heeft ook ramingen gemaakt van de volumemutaties in alle bedrijfstakken. In de horeca lag de volumemutatie in 2010 op -2,9 procent. Voor 2011 voorspelt ING 1,9 procent en voor 2012 0,5 procent.
De gemiddelde percentages zijn respectievelijk 1,7 procent, 1,5 procent en 0,5 procent. Vooral de industrie haalt het gemiddelde percentage voor 2012 omlaag (-0,5 procent). Veel andere sectoren laten nul procent zien.


Bron: Horeca Entree Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.