Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nominaties 'Leukste winkel om bij te werken' bekend

12 oktober 2011 - Chocolaterie Pierre in Hillegom, het filiaal van Miss Etam in Leidschendam en de Nootdorpse vestiging van DA Drogisterij & Parfumerie zijn genomineerd voor de HBD Retail Jaarprijs 'Leukste winkel om bij te werken' 2011. Op 9 november maakt het HBD bekend wie zich een jaar lang 'Leukste winkel om bij te werken' mag noemen.

Voor de verkiezing 'Leukste winkel om bij te werken' hebben meer dan 340 winkelmedewerkers hun 'eigen' winkel aangemeld. Zowel speciaalzaken als vestigingen van grootwinkelbedrijven deden mee. Ook was er een goede spreiding over de branches te zien. Een goede teamsfeer en de flexibiliteit blijken voor de inzenders het belangrijkst. Ook het kunnen bieden van een goede service aan de klant wordt dit jaar opvallend vaak als reden genoemd. Andere belangrijke punten voor medewerkers zijn onder meer scholing, vertrouwen, ontplooiingsmogelijkheden en een directe lijn met de leidinggevende.

Leuke sector om in de werken
Het HBD wil met de prijs benadrukken dat de detailhandel een prima sector is om in te werken. Belangrijke pluspunt van een baan in de detailhandel is de flexibiliteit in de werkuren, waardoor het werk goed te combineren is met bijvoorbeeld studie of gezin. Maar bijvoorbeeld ook de opleidingsmogelijkheden zijn groot en zeer divers. De nadruk in deze verkiezing ligt op de kwaliteit van het werkgeverschap en goede arbeidsverhoudingen. En daarvan zijn de drie genomineerde bedrijven volgens de jury uitstekende voorbeelden.

Bekendmaking winnaar
Tijdens het Retail Jaarprijs Gala op 9 november maakt het HBD bekend welke winkel zich uiteindelijk 'Leukste winkel om bij te werken' 2011 mag noemen. De winnaar ontvangt bovendien een geldprijs van 2.500 euro,- te besteden voor het hele team.

Jury
De jury voor de verkiezing 'Leukste winkel om bij te werken' 2011 bestaat uit Elrie Bakker-Derks (voorzitter HBD en juryvoorzitter), Lilian Bakhuijsen (FNV Bondgenoten), Jaap Koster (oud-voorzitter CBW) en Joyce Rosenthal (beleidsadviseur arbeidsmarkt HBD).

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.