Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemer rijdt (nog) niet zuing

23 september 2011 - 75 procent van de ondernemers uit het mkb rijdt geen zuinige auto. De lage bijtelling voor zuinige auto's zet dus (nog) geen zoden aan de dijk bij mkb'ers. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1.117 mkb'ers, van BusinessCompleet.

Maar dat gaat veranderen: driekwart van de ondernemers zegt in de toekomst wél rekening te willen houden met de fiscale voordelen van zuinige auto’s. Vooral jonge ondernemers zijn bereid om concessies te doen voor fiscaal voordeel en vinden het geen onoverkomelijk probleem om op een ander automerk over te stappen als daar een  fiscaal gunstig prijskaartje aan hangt. Oudere ondernemers hebben daar meer moeite mee, zij zijn erg trouw aan hun vertrouwde automerk. 

Rittenregistratie

Tijdens Prinsjesdag heeft het kabinet aangegeven de rittenregistratie op te willen heffen. Hiervoor in de plaats zouden ondernemers het liefst een controle via de camera hebben. Dat zou betekenen dat de ondernemer verklaart de auto strikt zakelijk te gebruiken en dat de Belastingdienst dit controleert middels bestudering van camerabeelden.


Bron: Business Compleet Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

John

28-09-2011 05:31  |  

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.