Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Computerstoring kost tienduizenden euro's per dag

19 september 2011 - Een computerstoring van slechts één dag betekent voor veel midden- en kleinbedrijven een regelrechte financiële strop. Ondanks deze kennisgeving blijken veel ondernemers nog steeds totaal ongevoelig voor deze financiële dreiging.

Stellar Data Recovery merkt dat ondernemers zich nog steeds veilig wanen en denken dat het alleen de buurman overkomt. Een storing van een server kan al snel oplopen tot een directe schade van tienduizenden euro's voor iedere dag dat bedrijfsdata niet beschikbaar is. Ondanks dat kijken ondernemers gemakzuchtig de andere kant op en bezuinigen opmerkelijk genoeg meer en meer op de beveiliging van hun data. Een onvoorstelbare ontwikkeling, vindt Stellar Data Recovery natuurlijk. 

Dataverlies - wat is de concrete schade voor mijn bedrijf?

Het is lastig voor elke storing een concrete schade te berekenen. Een correcte berekening is afhankelijk van onder meer de duur van de storing, het gemiddelde brutoloon van de medewerkers en het aantal medewerkers dat last ondervindt van de storing. Voor een bedrijf met ongeveer tien medewerkers dat gedurende acht uur kampt met een storing van de server kan de schade eenvoudig oplopen tot 15.000 euro. En dan is de immateriële schade nog niet eens ingecalculeerd. Uit onderzoek van Computable blijkt dat vaak menselijke fouten ten grondslag liggen aan dataverlies. In die zin is dataverlies, ondanks de aanwezigheid van de beste apparatuur om dit te voorkomen, nooit helemaal te vermijden. Het snel laten herstellen van dataverlies is cijfermatig bewijsbaar goedkoper dan het laten voortduren van de downtime.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.