Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Hogere schulden, minder wanbetalers

31 augustus 2011 - De hoogte van de schulden die consumenten bij het bedrijfsleven uit hebben staan is met negentien procent gegroeid ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2010 en bedraagt nu ruim zes miljard (!) euro. De gemiddelde schuld die bij een incassobureau terecht komt bedraagt nu 1.659 euro. Vorig jaar was dat nog 1.336 euro.

Deze cijfers zijn bekend gemaakt door de Nederlandse Vereniging voor Incasso-Ondernemingen (NVI), zo schrijft Spits! Hoewel de bedragen die incassobureaus moeten vorderen hoger geworden zijn, komen steeds minder schulden bij de deurwaarder terecht. Ook het aantal wanbetalers is licht gedaald ten opzichte van vorig jaar: incassobureaus kregen acht procent minder dossiers te verwerken. 

Minder wanbetalers

Jet Creemers, voorzitter van het NVI. "De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd om mensen bewust te maken van de gevaren van wanbetaling. Ook is er hard gewerkt professionalisering en kwaliteitsverbetering. Steeds meer wordt gebruik gemaakt van nieuwe methodes om mensen duidelijk te maken dat ze nog een schuld open hebben staan. Behalve brieven en telefoontjes worden mensen ook gemaild en ge-sms’t."


Bron: Spitsnieuws Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.