Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Acht tips om dataverlies te voorkomen

16 augustus 2011 - Het verliezen van belangrijke data is voor elke ondernemer ontzettend frustrerend en raakt iedereen op de werkvloer. De ergernis is enorm, zeker als er veel tijd en energie is gestoken in de input en de ontwikkeling ervan.

Stellar Data Recovery Services is er echter van overtuigd dat dataverlies in veel gevallen vrij simpel voorkomen kan worden. De specialist komt met een aantal tips die het risico op dataverlies tot een minimum beperkt. Enkele belangrijke tips op een rij:
- Zorg dat uw systeem in een schone, droge en veilige ruimte staat:
- Maak regelmatig een automatische backup:
- Controleer backup's van data altijd op consistentie:
- Maak altijd een backup voordat u een upgrade van het systeem uitvoert:
- Geef uw systeem een ononderbroken stroomvoorziening:
- Installeer automatische geupdate virusscanner op uw systeem:
- Maak nooit uw harde schijf open:
- Controleer regelmatig de gezondheid van uw systeem: 

Dataverlies is niet altijd te voorkomen

Natuurlijk bestaan er factoren waarop niemand invloed heeft. Door extreme weersomstandigheden kan de stroom bijvoorbeeld uitvallen. Met name in de zomermaanden zijn deze weersomstandigheden regelmatig de oorzaak van dataverlies. Chief Operations Officer van Stellar Data Recovery Kees Jan Meerman vult aan: "Bedrijven gebruiken hun systemen steeds intensiever, ook daardoor neemt de kans op dataverlies toe en wordt het voorkomen ervan steeds lastiger. Uiteindelijk blijkt onvoldoende controle de voornaamste oorzaak van dataverlies. Als de ondernemer zich hierin iets meer zou verdiepen, leidt dat op lange termijn tot een aanmerkelijke kostenvermindering."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.