Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemer ligt wakker van diefstal en computercriminaliteit

29 juli 2011 - Vier van de tien ondernemers is het afgelopen jaar slachtoffer geworden van criminaliteit. Dit blijkt uit een enquête van ING onder MKB'ers. In de detailhandel ligt dit met 68 procent het hoogst, gevolgd door de transportsector (60 procent) en de horeca (55 procent). In de zakelijke en financiële dienstverlening ligt dat percentage veel lager (33 procent).

Ongeveer de helft van de ondernemers ligt wel eens wakker van de criminaliteit die hen als ondernemer heeft getroffen of zou kunnen treffen. Eén op de tien ligt hier zelfs regelmatig wakker van. Dit schrijft onder andere Transportnieuws.

Diefstal

62 procent van de ondernemers die te maken hadden met criminaliteit, was de dupe van diefstal. Circa één op de zes ondernemers geeft aan in de afgelopen twaalf maanden te zijn geconfronteerd met vandalisme en computercriminaliteit. Bij diefstal betreft het vrijwel altijd diefstal door derden, maar één op de vijf bestolen ondernemers geeft aan dat (ook) door personeel wordt gestolen. 

Computercriminaliteit

Gemiddeld is een kwart van de schade die de respondenten de afgelopen twaalf maanden hebben ondervonden te wijten aan computercriminaliteit. Tweederde van alle respondenten denkt dat de schade die ze oplopen door computercriminaliteit de komende twaalf maanden sneller zal stijgen dan de schade door andere vormen van criminaliteit. 

Cameratoezicht
 
De helft van de ondernemers die de afgelopen twaalf maanden zijn bestolen, heeft vervolgens camera’s geplaatst. Een veel kleiner deel van de ondernemers trainde zijn personeel of huurde een beveiligingsbedrijf in.
Ondernemers geven aan dat optimale beveiliging van hun pand en computersysteem in combinatie met alert zijn op verdachte personen en situaties het belangrijkst zijn om criminaliteit te voorkomen. 

Extra tips
Naast deze vanzelfsprekende maatregelen gaven de ondernemers zelf nog enkele tips.
1. Kijk eens naar uw zaak door de ogen van een crimineel.
2. Bedenk samen met ondernemers in de buurt oplossingen. Huur bijvoorbeeld samen een professionele adviseur in.
3. Teken pas een contract als u iemand in levende lijve hebt ontmoet.
4. Mijd cash en vraag uw klanten elektronisch te betalen.
5. Stel een goed wachtwoord- en inlogbeheer in.


Bron: Transportnieuws Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Bart

4-08-2011 09:46  |  

Computercriminaliteit, zeker te weten, maar of hier ook de kleinere bedrijven de dupe van worden, is de vraag.
Onderstaand artikel is te lezen op Tweakersnet

(Klik hier)

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.