Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

27 juli 2011 - Het gaat beter met de horecasector. Het aantal horecabedrijven is in de afgelopen vijf jaar gegroeid van 48.900 naar bijna 53.900, een stijging van ruim tien procent. Als nevenvestigingen worden meegeteld komen we zelfs op 58.500 horecavestigingen. Het restaurantwezen (61 procent) is veruit de grootste branche met 33.000 bedrijven.

Dit blijkt uit cijfers van het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Uitzondering binnen de horecasector is het aantal cafés dat afneemt met ruim zes procent. Deze afname was het sterkst (tien procent) in het noorden, oosten en zuidoosten van het land. De grootste groeier in de horecasector is de branche hotels (zonder restaurant), pensions en conferentieoorden. Deze stijgt van 1.270 naar 1.930 bedrijven. De groei was het grootst in regio Midden-Nederland (Utrecht / Rivierengebied waar sprake is van een verdubbeling van het aantal bedrijven van 42 naar 100). 

Eventcatering
Interessant is de grote groei in de eventcatering van 3.500 naar 5.300 bedrijven. Het sterkst groeit deze branche in de regio Amsterdam (+290). Ook in de andere grote steden Rotterdam (+220), Den Haag (+190) en Utrecht (+170) is een forse toename te zien. 

IJssalons

Tot slot groeit ook het aantal ijssalons onstuimig met 50 procent naar 600 totaal. Het aantal bedrijven is meer dan verdubbeld in regio Noord (+130 procent). Verder groeit het aantal ijssalons sterk in (de regio´s) Amsterdam (+70 procent) en Utrecht (+65 procent). Koninklijke Horeca Nederland reageerde op de ontwikkeling: "Wij zien vooral groei in die bedrijfstypes waarvoor de vestigingseisen en noodzakelijke investeringen minimaal zijn. Door deze groei ontstaat een geheel aan horecabedrijven, die samen veel toevoegen aan de diversiteit van het aanbod."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.