Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Verleid uw personeel met toegang tot sociale media

22 juli 2011 - De mogelijkheid om gebruik te maken van social media tijdens werktijd verhoogt de aantrekkelijkheid van een werkgever. 41 procent van de werknemers stelt dat het gebruik van social media het werkplezier verhoogt en zes procent zegt dit heel belangrijk te vinden in zijn of haar baan.

Deze resultaten blijken uit een onderzoek van Unique onder ruim 4.000 respondenten. "Er zijn nog steeds veel organisaties die sites als Twitter, Facebook en LinkedIn geblokkeerd hebben voor hun personeel," vertelt Raymond Puts, directeur van Unique. "Hierdoor kan je als organisatie echter kansen missen. Wanneer juist ingezet, kunnen deze media een meerwaarde bieden voor de organisatie. Daarnaast blijkt dat door het bieden van deze toegang de aantrekkelijkheid van een werkgever stijgt. Vooral door de op handen zijnde ‘war for talent’ is het belangrijk dat werkgevers het gebruik van social media overwegen. Hierbij speelt het vertrouwen in personeel een grote rol. Om voor iedereen de ruimte en regels die er op dit gebied bestaan duidelijk te maken, is het slim om als organisatie een social media beleid te ontwikkelen om hier gedragsregels op te baseren." 

MKB Marktmonitor: Nieuwe Tijden

Unique is momenteel bezig met het veldwerk voor de MKB Marktmonitor 2011 die zich dit jaar richt op aantrekkelijk werkgeverschap in Nieuwe Tijden. Deze Nieuwe Tijden hebben betrekking op het voorzichtige herstel van de economie, de opkomst van social media en het benodigde aantrekkelijk werkgeverschap door de verwachte krapte op de arbeidsmarkt. Naast het uitvoerige werkgeversonderzoek worden dit jaar ook kandidaten betrokken in het onderzoek. De genoemde resultaten komen voort uit een eerste analyse van dit kandidaatonderzoek. Deelnemende organisaties ontvangen een maatwerkrapport met een uitgebreid advies over het creëren van aantrekkelijk werkgeverschap, met een benchmark naar regio en branche en de (voor hen relevante) respons uit het kandidatenonderzoek. Tot slot wordt alle input in het MKB Marktmonitor 2011 onderzoeksrapport samengevat, dat in december 2011 wordt verwacht. 
Wilt u meedoen aan het onderzoek? Meldt u dan hier aan.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.