Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Houd moeders aan boord met flexibiliteit

18 juli 2011 - Willen werkgevers serieus dat vrouwen weer aan het werk gaan nadat ze kinderen hebben gekregen, dan is flexibiliteit essentieel. Uit onderzoek van de Hankamer School of Business blijkt dat werkende moeders graag voor u willen werken als u flexibiliteit en baanzekerheid biedt, plus hen de kans geeft hun vaardigheden optimaal in te zetten.

Werkgerelateerde stress is de belangrijkste reden dat medewerkers, en werkende moeders helemaal, vertrekken. Nu (of straks) als de vraag naar personeel stijgt, is het dan ook aan te raden flexibele manieren van werken aan te bieden. Op die manier kunnen vrouwen immers hun werk wél combineren met hun pasgeboren baby’s. 

Baanzekerheid en doorgroeimogelijkheden
Ook baanzekerheid speelt een grote rol bij de keuze voor een werkgever. Als ze weten dat ze kunnen blijven, voorkomt dat stress en kunnen werkende moeders al hun energie aanwenden voor hun werk en hun gezinsleven. Tenslotte is het aan te raden om aanvullende opleidingen en trainingen aan te bieden zodat de werkneemster optimaal gebruik kan maken van haar kennis en u haar op uw beurt op meerdere functies in kunt zetten.


Bron: Management Issues Doorsturen  |  3  |  Nieuwsbrief

Reacties

cindy jansen

18-07-2011 11:00  |  

''flexibiliteit en baanzekerheid biedt, plus hen de kans geeft hun vaardigheden optimaal in te zetten.''

Goh, is dat niet wat iedereen wel wil?!?

Edith

29-07-2011 08:37  |  

@Cindy. Inderdaad! Ik werk al zeker 20 jaar parttime op deze manier en kan het zowel werknemer als werkgever aanraden. Het houdt de uitdaging en motivatie in je werk, want ik ben er wanneer mijn werk dat van mij vraagt (ook zonder dat men het vraagt) en ik maak nooit misbruik van een situatie. Werkgevers hebben mij dan ook altijd de flexibiliteit gegeven die ik nodig heb, zonder dat 1 van de partijen op kwaliteit van werk of leven hoeft in te leveren. Essentieel is wel dat je elkaar kunt vertrouwen en je levensstijl moet je aan willen passen aan de verdiensten van parttime werken. Je versterkt elkaar! HNW is voor mij dan ook enigzins een reeds bestaande manier van werken met een nieuwe naam.

Cathy

1-08-2011 09:57  |  

Baanzekerheid, dat bestaat niet meer in mijn beleving. Je moet, zelfs als 55 plusser, eerst 3 x een tijdelijk contract doorstaan en dan alsnog krijg je geen vaste aanstelling. Een voorstel als 3 mnd leven op een uitkering en het riedeltje opnieuw laten lopen is vaak een gevolg.
Volgens mij is het mens, vrouw, moeder, waardiger om mensen weer normaal 1 mnd proeftijd te geven en dan gewoon aannemen. ZO ontstaat de baanzekerheid weer en zo merk je ook dat je gerespecteerd en gewaardeerd word. Lid zijn van bv een FNV helpt je niets als je geen vast contract hebt, hun opmerking: met een tijdelijk contract ben je feitelijk vogelvrij verklaard, schoot me dan ook als een mes door mn maag.
Baanzekerheid .... ach.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.