Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

30 september 2010 - Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen hebben tijdens de eerste drie jaar van het Zevende Kaderprogramma (KP7) van de Europese Commissie een miljard euro ontvangen voor innovatie en onderzoek.

Nederland staat hiermee in de top vijf van Europese landen die de meeste middelen ontvangen, achter Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië. De Nederlandse overheid investeert 750 miljoen euro in KP7. Dit betekent dat er 250 miljoen euro meer is ontvangen dan werd uitgegeven. Dit blijkt uit het overzicht 'Nederland in KP7'. Het geeft een beeld van de Nederlandse deelname over de eerste drie jaar van KP7. 

Tevreden
Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken is tevreden over de rol van Nederland binnen dit kaderprogramma: "KP7 prikkelt ons om over de landgrenzen heen te kijken en samen te werken waar mogelijk. Het is aangetoond dat het kaderprogramma leidt tot duurzame netwerkvorming, binnen Nederland en Europa. Nederlandse kennisinstellingen en bedrijven behoren hierdoor tot de top in Europa." 

Enkele feiten

In totaal lopen er nu een kleine 10.000 projecten binnen KP7. Bij twtintig procent hiervan is een Nederlandse partij betrokken. Het geld komt terecht bij het mkb, grote bedrijven, universiteiten, medische centra en onderzoeksinstellingen. Nederland is onder meer sterk in de thema's:
- Health: 168 miljoen euro naar Nederland, plek vier achter het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk, Nederland neemt deel aan 50 procent van alle projecten;
- Food: 71 miljoen euro, plek 2 achter het Verenigd Koninkrijk, Nederland neemt deel aan 65 procent van alle projecten;
- Environment (milieuonderzoek): 64 miljoen, plek drie achter Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, Nederland neemt deel aan 56 procent van alle projecten.

Nederlandse organisaties werken het meest samen met partijen uit het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.