Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Klanten stellen steeds meer MVO-eisen aan MKB

27 juni 2011 - Meer dan de helft van het MKB meldt dat klanten steeds meer eisen stellen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Ruim een derde van het MKB heeft mede hierdoor stevige MVO-ambities voor de komende jaren.

Driekwart van het MKB met MVO ambities vindt onafhankelijke informatie over MVO onmisbaar om hun ambities te kunnen realiseren. Het middenbedrijf (50 tot 250 werkzame personen) toont zich daarbij actiever en ambitieuzer dan de kleine bedrijven (twee tot tien werkzame personen). 

Steeds meer MVO-belangstelling
Dit zijn enkele conclusies uit het door EIM gehouden onderzoek ‘MVO-ambities in het MKB’. Het onderzoek werd gehouden onder 1.663 MKB-bedrijven met tussen de twee en 250 werkzame personen.  De belangstelling voor MVO neemt in het MKB flink toe. Dat is onder andere te merken aan het groeiend aantal MKB-bedrijven en brancheorganisaties dat zich aansluit bij MVO Nederland. Dat aantal is inmiddels de 1.600 gepasseerd. 

Energie en milieu
Uit het onderzoek blijkt dat energiebesparing en milieumaatregelen de hoogst scorende MVO-activiteiten zijn, zowel over de laatste jaren als voor de komende jaren. Ongeveer de helft van het MKB wil meer over MVO gaan communiceren. Ruim een derde wil aan de eigen leveranciers meer MVO-eisen gaan stellen en circa 25 procent zegt meer mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt te gaan aannemen. 

Ondersteuning
Ongeveer een kwart van de MKB-bedrijven met MVO ambities geeft aan dat zij hun ambities helemaal op eigen kracht kunnen waarmaken. De rest heeft behoefte aan ondersteuning in de vorm van bijvoorbeeld informatie, trainingen en tools.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.