Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Loon minder dominant in cao-onderhandelingen

9 juni 2011 - Afspraken over loonstijgingen zijn minder belangrijk in de cao-onderhandelingen dan ooit. In plaats daarvan bepalen onderwerpen die te maken hebben met de inzetbaarheid van medewerkers de agenda. Dat blijkt uit gegevens van AWVN.

De werkgeversvereniging is blij met de uitkomsten van de evaluatie en spreekt zelfs van een ‘positieve trendomslag’. Bijna alle cao’s bevatten onderhand afspraken over zogenoemde ‘duurzame inzetbaarheid’, een verzamelterm voor allerlei beleidsvormen om werknemers langer actief en productief te houden. 

Duurzaam inzetbaar
Bij afspraken over duurzame inzetbaarheid gaat het bijvoorbeeld om betere mogelijkheden voor oudere werknemers om door te werken, om meer opleidingen voor werknemers en om de combinatie van werk en privéleven te vergemakkelijken. Opvallend in de 2011-cao’s is verder de verdubbeling van het aantal afspraken om Wajongers in dienst te nemen, van negentien naar 38 procent. 

Inflatie
De lonen stijgen in de tot dusver in 2011 afgesloten cao’s met 1,7 procent, ongeveer het niveau van de inflatie.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.