Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
29 september 2010
 

 
 

Steeds meer ondernemers worden de dupe van partijen die hen ongewenste dure contracten aansmeren. Acquisitiefraude kost ondernemers jaarlijks zo’n 400 tot 500 miljoen euro, zo rekende het Steunpunt Acquisitiefraude uit.

MKB Nederland startte onlangs het eerste proefproces tegen een van de vele misleidende bedrijven in Nederland. Ondernemers moeten zelf alert zijn en kunnen voorzorgsmaatregelen nemen om hiervan niet te dupe te worden, zo constateert Nicole van Doremalen, senior juridisch adviseur bij accountantskantoor Accon avm. Misleiding gebeurt het meeste op gebied van advertentiecontracten, vermelding op websites, vermelding in internetgidsen, zogenoemde gemeentegidsen en spooknota’s. Door het verstrekken van onjuiste informatie wordt de ondernemer overeenkomsten opgedrongen. 

Meest gebruikte trucs
Nicole van Doremalen zet de meest gebruikte trucs bij misleiding op een rijtje:

• De indruk wordt gewekt dat u al eerder een overeenkomst hebt gesloten met het betreffende bedrijf. Ook wordt gesuggereerd dat een van uw collega’s eerder al heeft getekend. Er wordt mogelijk zelfs gesuggereerd dat ze een bandopname van u hebben, of eerder getekende overeenkomsten. Trap hier niet in en vraag hier altijd bewijs van. 

• Er wordt u een fax toegestuurd met daarin hele andere afspraken dan die u telefonisch zijn voorgehouden. Teken niet voordat u ook de kleine lettertjes heeft gelezen en krijgt wat u is beloofd. 

• Er worden u zogenaamde spooknota’s toegezonden. U ontvangt deze nota voor diensten of zaken die u nooit heeft afgenomen, of er staan misleidende namen in. Betwist deze nota’s onmiddellijk en schriftelijk via een aangetekend schrijven. 

• Staat er op spooknota’s geen adres vermeld maar alleen een telefoonnummer, wees dan gewaarschuwd en extra alert. Wanneer u namelijk telefonisch contact met ze opneemt verdienen zij geld aan de telefoonkosten die u maakt. 

• En, als het kwaad al is geschied, schakel dan direct een jurist in en maak melding bij het meldpunt acquisitiefraude dat door de overheid in het leven is geroepen. Hier is ook een zwarte lijst te vinden met bedrijven waarvan bekend is dat ze actief zijn op het gebied van advertentie- of acquisitiefraude.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs