Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemer moet nu aan de slag om online geld te verdienen

25 mei 2011 - Ondernemers in het mkb scoren gemiddeld een 5,2 met hun website. Dit concludeert MKB Servicedesk op basis van een scan van ruim 1.500 websites. Ondernemers moeten dus aan de slag met hun website om te kunnen profiteren van de enorme verwachte groei van de online bestedingen.

Volgens Willem Overbosch van MKB Servicedesk is een overgrote meerderheid van het mkb wel online aanwezig, maar geld verdienen met internet is een ander verhaal. "Als ondernemer moet je nu je kansen pakken en je business laten groeien op internet." 

Online bestedingen verdubbelen
Recente onderzoeken voorspellen een enorme groei aan online bestedingen. De bijdrage van internet aan de Nederlandse economie groeit naar 41 miljard euro in 2015. Op dit moment is dat 24 miljard, zo blijkt uit onderzoek van de Boston Consulting Group. De jaarlijkse ICT Barometer van Ernst & Young wijst uit dat vrijwel iedereen wel eens aankopen doet via internet en dat 50 procent van de Nederlanders elke maand iets online koopt. 

Techniek, vindbaarheid en populariteit
De MKB Webscan beoordeelt websites op drie hoofdzaken: techniek, vindbaarheid en populariteit. Voor het technische aspect wordt de website geanalyseerd op internationaal erkende afspraken in de vorm van webstandaarden. De vindbaarheid geeft aan in hoeverre de website geoptimaliseerd is om goed vindbaar te zijn in de resultaten van zoekmachines. De populariteit wordt bepaald door het totaal aantal links dat naar de website verwijst.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.