Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
23 mei 2011
 

Innovatiebox nog te onbekend voor innovatief Nederland

 
 

De Innovatiebox is een fiscale regeling met als doel innovatieve ontwikkelingen binnen Nederland te stimuleren. Ondernemers betalen slechts vijf procent - in plaats van 25 procent - vennootschapsbelasting over de winst die in aanmerking komt voor de Innovatiebox. De wetgeving rondom de Innovatiebox is echter complex en is voor veel ondernemers nog onvoldoende bekend.

Innovatieve Nederlandse bedrijven lopen daardoor significante belastingvoordelen mis. Daarom is De Breed & Partners een landelijke campagne gestart om ondernemers bewust te maken van de voordelen van de Innovatiebox. Op een speciaal ingerichte Innovatiebox website kunt u in drie stappen zien of uw onderneming in aanmerking komt voor de regeling. 

Complexe wetgeving

De Innovatiebox is in 2007 geïntroduceerd en is – met een jaarlijkse beschikbaarheid van 625 miljoen euro - een van de grootste stimuleringsregelingen voor innovatieve bedrijven in Nederland. Door het recente en complexe karakter van de fiscale regeling is de Innovatiebox nog te weinig bekend bij Nederlandse bedrijven. Daarbij komt ook dat de wetgeving rondom de Innovatiebox nog frequent wordt aangepast. In het belastingplan 2011 zijn nieuwe maatregelen opgenomen om de Innovatiebox nog aantrekkelijker te maken voor ondernemers. Optimaal gebruikmaken van de Innovatiebox vergt deskundige fiscale en technologische kennis.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs