Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
28 september 2010
 

Kabinet vergeet zzp'ers in belastingplan

 
 

FNV Zelfstandigen Bouw wil verhoging van de zelfstandigenaftrek. Anders dreigen zzp'ers erop achteruit te gaan. Nu helpt het demissionaire kabinet alleen de grote ondernemer, want die krijgt een douceurtje in de vorm van verlaging van de vennootschapsbelasting. 

De zzp'er gaat erop achteruit, want de zelfstandigenaftrek wordt niet eens geïndexeerd, aldus voorzitter Charles Verhoef van FNV Zelfstandigen Bouw. 

Ondernemersstimulans
Het lijkt zo mooi in de Miljoenennota: het ondernemerschap krijgt een stimulans! En wel door verlaging van de vennootschapsbelasting. "Onze leden schieten daar niks mee op," zegt Verhoef. "Als je geen BV hebt, betaal je geen vennootschapsbelasting. En verreweg de meeste zzp'ers, zeker in de bouw en hout, hebben gewoon een eenmanszaak." 

Achteruitgang

De grote ondernemer wordt dus wel geholpen; de kleine niet. Meten met twee maten. FNV ZBo ergert zich eraan dat voor 2011 zelfs geen indexatie van de zelfstandigenaftrek is voorzien. Verhoef: "Dat is voor zzp'ers feitelijk een achteruitgang. Daarom pleiten wij voor een verhoging van de zelfstandigenaftrek. En dan met méér dan de indexatie, want veel zzp'ers hebben de klappen van de economische recessie opgevangen. Daar mag wel iets tegenover staan."

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs