Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Kent u de innovatie-subsidies van de overheid?

9 mei 2011 - 62 procent van de mkb-bedrijven beschouwt innovatie als een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie in 2011. Toch zijn de werking en de fiscale aantrekkelijkheid van de in 2010 door de overheid in het leven geroepen innovatiebox (voordelige belastingregeling voor innovatieve bedrijven) nog relatief onbekend.

Dit blijkt uit het jaarlijkse International Business Report (IBR 2011) van Grant Thornton. Ook de specifieke ‘loonkostensubsidie’ – de WBSO – waarmee een loonbelastingkorting kan worden verkregen voor aan innovatie bestede man-uren, kan nog veel vaker worden toegepast, aldus Geert de Jong, fiscalist bij Grant Thornton. 

Innovatiestrategie
Op de onderzoeksvraag waar de mkb’ers hun innovatiestrategie gedurende 2011 op richten, geeft 21 procent productinnovatie aan, twintig procent kiest procesinnovatie en ruim 58 procent richt zich op beide vormen. Eén procent had nog geen keuze gemaakt op het moment dat de vraag werd gesteld. Vorige maand nog kondigde minister Verhagen aan dat hij bovenop meer fiscale steun en administratieve lastenverlichting zeventien miljoen euro extra beschikbaar stelt aan het mkb. Dit om de bedrijven te stimuleren meer samen te gaan werken als het gaat om het nieuwe producten en processen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.