Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Hollands ondernemersklimaat goed, ambitie niet

29 april 2011 - Ondanks een tiende plek op de internationale ondernemerslijst, blijken Nederlandse ondernemers minder ambitieus en innovatief dan hun buitenlandse collega’s. Dat blijkt uit onderzoek van Zoltan Acs en László Szerb van de London School of Economics.

Doordat Nederlandse ondernemers maar mondjesmaat innoveren, ondanks stimulerende maatregelen van de overheid, wordt hun groei geremd. Die mooie tiende plaats heeft Nederland dan ook vooral te danken aan het ondernemersklimaat. Al met al doen Deense ondernemers het het best, gevolgd door de Canadezen en Amerikanen. 

Mentaliteitsverandering

Volgens minister Maxime Verhagen van Economische Zaken is er nog veel te winnen voor Nederlandse ondernemers. Ten eerst vindt hij dat er een mentaliteitsverandering moet komen bij ondernemers zodat ze meer gaan innoveren en ten tweede zouden starters volgens hem meer aan moeten kloppen bij informele investeerders, die hen kunnen helpen groeien.


Bron: MKB Servicedesk Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.