Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
22 september 2010
 

Nederlandse bedrijven gooien het over een slimmere boeg

 
 

In economisch zware tijden hebben bedrijven die investeren in sociale innovatie een betere kans om hun concurrentiepositie te versterken. Dit concludeert Prof. Henk Volberda uit de jaarlijkse Concurrentie- en Innovatiemonitor.

Steeds meer bedrijven lijken zich dit te beseffen en investeren in vernieuwingen op het gebied van organisatie en arbeid, oftewel sociale innovatie. In de periode 23 september tot en met 5 oktober vinden door het gehele land initiatieven op het gebied van sociale innovatie plaats onder de titel ‘Nationale week van de sociale innovatie’. 

‘Nationale week van de sociale innovatie’

Het aantal initiatieven op het gebied van sociale innovatie groeit en organisaties werken hierin steeds vaker samen op regionaal niveau. Eind september resulteert deze samenwerking in de ‘Nationale week van de sociale innovatie’ met een keur aan activiteiten rondom slimmer werken en het verhogen van het innovatievermogen in bedrijven. De regionale activiteiten richten zich voornamelijk op MKB-bedrijven. De landelijke activiteiten richten zich op innovatiemanagers, HRM-managers en beleidsmakers.
Op 1 oktober 2010 start een nieuwe aanvraagperiode van de subsidieregeling van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) voor Sociale innovatie (ook bekend als ESF Actie E). Bedrijven kunnen vanaf deze datum subsidie aanvragen voor projecten die de arbeidsproductiviteit verhogen. 

Agenda

23 september: Jaarconferentie Mijn Bedrijf 2.0. Boek winst met slimmer werken (Utrecht)
24 september: Menselijkheid boven bureaucratie, congres Buurtzorg Nederland (Bussum)
28 september: Miniconferentie Sociale innovatie in de zorg: gewoon doen! (Eindhoven) 28 september Start Leergang sociale innovatie NCSI (Utrecht)
28 september: Sociale innovatie in de regio Brainport (Eindhoven)
30 september: Inspiratiemiddag Sociale innovatie: beleef dat het werkt! (Stenden kenniscentrum Sociale Innovatie Leeuwarden)
30 september: Start Transnationaal seminar Sociale Innovatie NCSI en ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Maastricht)
1 oktober: Start subsidieaanvragen voor ESF Actie E sociale innovatie
5 oktober: Congres ‘Innoveer uw HR. Slimmer werken: nu en in de toekomst’ van de Gids voor Personeelsmanagement (Zeist) 

Initiatiefnemers

De week van de sociale innovatie is een initiatief van Mijn Bedrijf 2.0, Stenden Kenniscentrum Sociale Innovatie, Brainport Development, Kamer van Koophandel Brabant, Syntens Eindhoven en het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI).

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs