Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nederlandse ondernemer een van jongsten ooit aan Harvard

12 april 2011 - De 21-jarige ondernemer Jip Samhoud is uitgenodigd voor een Executive opleiding op Harvard van 17 tot en met 21 april 2011. Hij is een van de jongste deelnemers ooit aan het programma waar normaal gesproken alleen ervaren managers van tussen de 40 en 60 jaar oud aan meedoen.

Op zijn vijftiende richtte Jip het Jeugdkabinet op, dat de stem van de jeugd vertegenwoordigde richting de Haagse politiek. Twee jaar later schreef hij een boek over deze jaren vol ontmoetingen met Nederlandse politici onder de veelzeggende titel 'Het kan zoveel beter'. Hij besloot de politiek de rug toe te keren en koos voor het bedrijfsleven. 

Inspiratie en verbinding
Na een minder succesvolle startup werd hij de founder van &samhoud inspirations, een bureau dat mensen inspireert en verbindt via communicatie, reclame en media. Jip en zijn team werken voor grote organisaties waaronder TNT Express, Achmea, Centraal Beheer Achmea, Montblanc en Akzo Nobel. Inmiddels werkt Jip ook aan de ontwikkeling en uitrol van een aantal TV-formats: "Mijn doel is om organisaties te helpen zich uit te spreken over hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Met dat doel bedenken we communicatieconcepten die inspireren en verbinden. Er kan zoveel verbeterd worden op dit gebied. Ik ben elke dag bezig met de vraag hoe je de wereld een stukje beter kunt maken. De politiek biedt daarvoor geen platform, het bedrijfsleven en de media wel. Daarom wil ik mijn eigen &channel beginnen om een grote groep mensen te inspireren zich te verbinden!" 

Student
Jip Samhoud is niet alleen ondernemer, maar ook student. Aan de Universiteit Utrecht studeert hij Liberal Arts & Science. "Het heeft heel veel zin om naast je studie andere activiteiten te ontwikkelen. Helaas werken universiteiten hier niet bepaald mee aan het ontwikkelen van ondernemerschap. In het buitenland is dat geheel anders. Ik ben daarom heel blij met de uitnodiging om naar Harvard te gaan. Ik kan daar leren van de besten op aarde en er zijn fantastische bedrijven voortgekomen uit die school."

Doorsturen  |  2  |  Nieuwsbrief

Reacties

Nikki

12-04-2011 15:46  |  

Vind ik ook. De universiteit in Nederland werkt studenten tegen. Daarnaast heerst er onder nederlandse studenten ook een sfeer van 'blink maar niet te veel uit'. Zo wordt er aan twee kanten talent ontmoedigt om goede dingen te doen.

eva

14-04-2011 19:48  |  

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.