Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Tips voor de perfecte zakelijke outfit

30 maart 2018 - Succesvol ondernemen, er zijn talloze ‘formules’ voor te vinden. Online kunt u vele lijstjes vinden met tips die, volgens de schrijvers althans, zouden moeten leiden tot een geslaagd en groeiend bedrijf.

Iets waarvan echter door wetenschappelijk onderzoek is vastgesteld dat het leidt tot meer succes, is het dragen van een goede outfit. Mensen die zich goed kleden en zichtbaar moeite hebben gedaan voor hun outfit krijgen automatisch meer respect. Dit merken ze zelf ook, waardoor ze weer meer zelfvertrouwen krijgen. Pieter-Jan Schutte van Suitable legt uit hoe ook u als ondernemer kunt profiteren van deze vicieuze cirkel.
 
De basis: een kwalitatief goed pak
Volgens Schutte mag er een ding nooit ontbreken als basisitem in een kledingkast: een kwalitatief goed kostuum bij heren of mantelpakje voor dames, met een stijlvolle en comfortabele pasvorm. "Belangrijk is dat u dit het hele jaar door kunt dragen en dat het dus niet te warm of te koud is. Wol is bijvoorbeeld een goed ademend materiaal. Kies voor neutrale kleuren zoals zwart, grijs of marineblauw in plaats van felle of licht kleuren. U kunt de kleding lang mooi houden door deze niet vaker dan twee keer per jaar naar de stomerij te brengen. De kleding opfrissen kunt u door deze een keer in de badkamer te hangen tijdens een douche." Schutte vult nog aan dat de pasvorm door de tijd heen wel kan veranderen. "Zeker gezien de wat slanker gesneden snit is het bij een gewichtsafname of -toename goed een bezoek aan een kleermaker te brengen. Een slecht zittende outfit geeft een erg onprofessionele uitstraling."
 
Klassiek of toch iets meer trendy?
Een persoonlijke en trendy touch kunt u vervolgens geven door de keuze in wat u onder het jasje draagt. Schutte: "Een neutraal, bijvoorbeeld lichtblauw egaal of gestreept overhemd of blouse is altijd een veilige maar geslaagde keuze. Daarnaast kunt u ook voor iets meer trendy gaan met juist een opvallende of aparte retro-print. Ook kunt u eens een overhemd of blouse wisselen voor een coltrui, of polo of net T-shirt. Bij deze laatste twee zijn bij de kledingtrends bij de herenmode van de lente en zomer 2018 qua dessins meer contrasterende, dikke kleurbanen vaak gezien."
 
Accessoires maken de outfit af
De perfecte zakelijke outfit wordt naar de mening van Schutte afgemaakt door de gekozen accessoires. "Heren kunnen variëren met stropdassen, bretels of zelfs pochetten, dames met bijvoorbeeld sjaaltjes. Ook de schoenen zijn erg bepalend bij een zakelijke outfit. Bij een klassieke uitstraling zijn deze vaak donker en dezelfde kleur als de gedragen riem, bij een meer trendy outfit kunnen ze ook juist een speels, opvallend accent vormen. Vergeet daarnaast ook niet de kleur van uw akte- of laptoptas af te stemmen op uw outfit.
 De branche of sector waarin u onderneemt is vaak bepalend voor hoe conservatief of trendy kleding mag zijn, dus oriënteer uzelf op de heersende dresscode voordat u nieuwe kleding aanschaft.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.