Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Een derde van de ondernemers bouwt geen bedrijfswebsite vanwege gebrek aan technische kennis

29 maart 2018 - Meer dan een derde van de zzp’ers en mkb-bedrijven in Nederland (37 procent) die nog geen bedrijfswebsite heeft, denkt dat ze hiervoor te weinig technische kennis hebben.

Dit is een van de belangrijkste conclusies uit een onderzoek onder ruim 500 Nederlandse zzp’ers en mkb’ers in opdracht van Jimdo. 32 procent van de respondenten geeft aan dat het door een gebrek aan tijd komt dat ze geen website (laten) maken. Dit terwijl een website volgens 89 procent van de zzp’ers en mkb’ers met een website essentieel is voor het maken van een professionele indruk bij de doelgroep.
 
Gevonden worden
Uit het onderzoek blijkt verder dat 87 procent van de kleine ondernemers vindt dat een website noodzakelijk is om gevonden te worden. Niet voor niets geeft 94 procent van de zzp’ers en mkb’ers met een website aan dat vindbaarheid de belangrijkste reden is dat ze een website hebben. Andere redenen die in het onderzoek worden genoemd door respondenten met een website: het beschikbaar hebben van een bedrijfsprofiel (93 procent) en het presenteren van informatie en resultaten (92 procent).
 
Nieuwe aanpak
Matthias Henze, CEO van Jimdo: "Het onderzoek toont aan dat het nodig is om de perceptie over websites bouwen te veranderen. Het is namelijk zonde dat veel zzp’ers en mkb’ers kansen mislopen doordat ze geen eigen website hebben. Zeker omdat het bouwen ervan tegenwoordig zo eenvoudig is. Er is wat dat betreft dan ook werk aan de winkel, en het is aan de websitebranche om met een nieuwe aanpak te komen. Daarom is het onze missie om juist zzp’ers en mkb’ers te helpen, zodat ze kunnen concurreren met de grote bedrijven."
 

Doorsturen  |  2  |  Nieuwsbrief

Reacties

Melika Boa

19-04-2018 12:37  |  

Nils

23-04-2018 12:33  |  

De technische kennis die nodig is om een website te maken is de laatste jaren veel minder.

Met tools als Jimdo, maar ook WordPress is het relatief eenvoudig.

aar je wellicht wel een professional bij wilt is om er achter te komen hoe je de website het beste kunt inrichten.

Denk aan het schrijven van overtuigende teksten, een navigatie die overzichtelijk is en voor welke zoektermen nog goede content gemaakt moet worden.

Met alleen technische tools heb je nog geen goede website. Dat zou immers van iedereen met een hamer en een paar spijkers een goede timmerman maken ;)

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.