Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Social enterprise sector rijp voor groei

13 maart 2018 - De social enterprise sector groeide in de afgelopen jaren met 70 procent. Binnen deze sector haalt 80 procent van nieuwe sociale ondernemingen de eerste vijf jaar, waar dit bij reguliere ondernemingen ‘maar’ 40 procent tot 60 procent is. Dat zijn serieuze cijfers.

Echter maakt slechts twintig procent van de sociale ondernemingen winst (bron: AASIF). Dit staat sociale ondernemingen in de weg om hun belangrijkste doel te behalen: het maken van impact. Social Enterprise NL en GrowthClass starten daarom op 9 april het groeiprogramma Grow Impact, om ondernemers te helpen met het vergroten van hun omzet en impact.  Want ook bij sociale ondernemingen draait het uiteindelijk om de cijfers onderaan de streep: want hoe meer omzet, hoe meer impact.    
 
Vroege ontwikkelingsfase
De meeste sociale ondernemingen zitten volgens de AASIF nog in een vroege ontwikkelingsfase; 58 procent zet jaarlijks minder om dan een half miljoen. Grow Impact helpt juist deze ondernemers op te schalen naar  een miljoen en vijf miljoen euro. Hierin differentiëren ze zich van andere groeiprogramma’s binnen deze niche, welke zich vaak richten op start-ups. In zowel online als offline sessies verscherpen ondernemers hun propositie en stellen ze een actiegerichte groeistrategie op. Sociaal ondernemers uit verschillende sectoren sparren hierover met elkaar en worden door elkaar en mentoren uitgedaagd om tot doorbrekende inzichten te komen. Uiteindelijk werken de ondernemers naar een concreet groeiplan met helder toepasbare stappen naar een hogere omzet.

 
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.